Στο στόχαστρο της ανύπαρκτης QCM εισηγμένη στην Νέα Υόρκη – Πως μια εταιρία 6-7 εργαζομένων προκαλεί τέτοιο χάος

Στο στόχαστρο της ανύπαρκτης QCM εισηγμένη στην Νέα Υόρκη – Πως μια εταιρία 6-7 εργαζομένων προκαλεί τέτοιο χάος
Ποια είναι η ανύπαρκτη εταιρία Quintessential Capital Management με τους 7 εργαζομένους;
Στις 3 Δεκεμβρίου 2018 όπως η ίδια η Quintessential Capital Management ή QCM έχει αναφέρει θα προβεί σε αποκαλύψεις για νέα εταιρία που προβαίνει σε ακραίες αλχημείες στους ισολογισμούς της.
Η QCM είχε αναφέρει ότι θα είναι εταιρία που δραστηριοποιείται στην Ιταλία ή την Ελλάδα αλλά όπως αποκαλύπτει ο Whitney Tilson του συνεδρίου Kase Learning, μια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με κεφαλαιοποίηση αρκετών δισ έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Gabriel Grego του fund QCM.
«Προφανώς πολλοί, έχοντας χάσει συνολικά 1,4 δισ. δολάρια από την Folli Follie, αρνούνται να αγοράσουν μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανήσυχοι πως ο Grego μπορεί να έχει βάλει στο στόχαστρο κι άλλη εταιρεία εκεί", εξηγεί ο Tilson»

Ποια είναι η ανύπαρκτη εταιρία Quintessential Capital Management

Quintessential Capital Management ή QCM ‏την οποία διοικεί ο ισραηλινής καταγωγής Gabriele Grego αποκάλυψε το σκάνδαλο της Folli Follie και εντός και εκτός Ελλάδος βρέθηκε στο επίκεντρο ως το μεγάλο hedge funds που παρακολουθεί το διεθνές σύστημα.
Όμως η Quintessential Capital Management φαίνεται ότι ενώ ξέρει καλά να ξεσκεπάζει τα προβλήματα των άλλων…ξέρει να σκεπάζει πολύ καλά τα δικά της θέματα καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την ενημέρωση για το τι εταιρία είναι στην πραγματικότητα.
Συνομιλώντας με άλλα αμερικανικά funds μας καθοδήγησαν προς θα βρούμε στοιχεία και σε αυτό που καταλήξαμε είναι ότι η QCM είναι μια τελείως ασήμαντη εταιρία με βάση τα υπό διαχείριση κεφάλαια της εμφανίζεται με 210 εκατ δολάρια και 7 ή 8 εργαζομένους.
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση βέβαια ότι η QCΜ αναφέρει ότι είναι μέλος του Forbes παραβλέποντας να αναφέρει ότι το Forbes συγκεντρώνει πλήθος εταιριών με ελάχιστο κριτήριο το 1 εκατ δολάρια.
Η QCM λοιπόν έχει καλλιεργήσει ένα μύθο γύρο από το όνομα της ωστόσο είναι ένα ασήμαντο hedge funds, χωρίς καμία ουσιώδη παρέμβαση στις ΗΠΑ με εξαίρεση μόνο κάποιες αγορές ρηχές και ανώριμες όπως η ελληνική.
Η QCM είναι ένα hedge fund από τα μικρότερα στον κόσμο ενώ είναι εντυπωσιακό σε καμία λίστα αναζήτησης hedge funds ή εταιριών asset management δεν εμφανίζεται.
Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι η QCM εμφανίζει ζημίες αλλά αυτό δεν μπορέσαμε να το διασταυρώσουμε οπότε μπορεί να αποτελεί και αναφορά ανταγωνιστών που μπορεί να έχουν σκοπιμότητες.
Η QCM αυτός ο ογκόλιθος των hedge funds πριν ξεκινήσει στις 3 Δεκεμβρίου τις νέες αποκαλύψεις θα προτείναμε να αποκαλύψουν τον ισολογισμό τους να παρουσιάσουν υπό διαχείριση κεφάλαια, επιδόσεις, αποτελέσματα και ταυτόχρονα να μας ενημερώσουν ποιοι είναι μέτοχοι ή απλά είναι ελάχιστοι.
Η QCM λοιπόν πριν ξεκινήσει τις αποκαλύψεις αναμένουμε να αποκαλύψει την οικονομική της κατάσταση γιατί πιστεύουμε ότι θα έχει ενδιαφέρον.

Υπάρχει και άλλη διάσταση

Όποιος διαχειρίζεται κεφάλαια στην Αμερική (ή και αμερικανικά κεφάλαια εκτός ΗΠΑ) εμφανίζεται εδώ https://adviserinfo.sec.gov/IAPD/default.aspx
Υποχρεωτικά. 
Και η εταιρεία και τα πρόσωπα.
Όποιο fund θέλει κανείς μπορεί να το βρει το λεγόμενο Form ADV, που λέει τα πάντα για την εταιρεία.
Σε αυτό δεν υπάρχει ούτε η QCM ούτε ο Gabriele Grego
Επίσης, στο LinkedIn εμφανίζεται ένας υπάλληλος και μόνο https://www.linkedin.com/company/quintessential-capital-management/
Να διαχειρίζεται fund κεφάλαια και μην βρίσκεται στο registered στο SEC, αυτό δεν μπορεί να υφίσταται.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS