Τσακαλώτος: «Όχι» σε καθυστερήσεις στα συμφωνηθέντα με τους δανειστές - Το ΔΝΤ να πάρει τις τελικές αποφάσεις του

Τσακαλώτος: «Όχι» σε καθυστερήσεις στα συμφωνηθέντα με τους δανειστές - Το ΔΝΤ να πάρει τις τελικές αποφάσεις του
«Νομίζω ότι από το Eurogroup του Ιουνίου έγιναν βήματα σύγκλισης ανάμεσα στο ΔΝΤ και στους Ευρωπαίους, αλλά λογικό είναι το ΔΝΤ να συνεχίζει να πιέζει», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών
Διατηρούν την αβεβαιότητα και οδηγούν σε απώλεια αξιοπιστίας και συμμαχιών οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η πλειονότητα των μελών της κυβέρνησης συμμερίζεται αυτή την άποψη, υποστηρίζει ο κ. Τσακαλώτος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν υπουργοί που δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη έκδοση ομολόγου, ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι ήταν επιτυχής και ένα βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στις αγορές. 
Επίσης, απορρίπτει το αίτημα του ΔΝΤ για επίσπευση των «στρες τεστ» στις ελληνικές τράπεζες και δηλώνει αισιόδοξος πως δεν θα χρειαστούν νέα κεφαλαιακή ενίσχυση.
Αναφορικά με την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δηλώνει, πως δεν ξέρει τι θα γίνει τελικά.
«Νομίζω ότι από το Eurogroup του Ιουνίου έγιναν βήματα σύγκλισης ανάμεσα στο ΔΝΤ και στους Ευρωπαίους, αλλά λογικό είναι το ΔΝΤ να συνεχίζει να πιέζει για ακόμη περισσότερη αποσαφήνιση σε σχέση με τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τη ρήτρα ανάπτυξης.
Έχω πει πολλές φορές ότι μπορούμε να δουλέψουμε με το ΔΝΤ μέσα και με το ΔΝΤ έξω.
Αυτό που δεν γίνεται είναι να συνεχίσει να γίνεται επ' αόριστον με ένα πόδι μέσα και ένα πόδι έξω.
Και άρα οφείλει έως τα Χριστούγεννα να πάρει τις τελικές αποφάσεις του».  

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS