Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
S&P 500
2.562,10
0,03%
FTSE 100
7.523,04
-0,26%
DAX
12.990,10
-0,41%
Nikkei 225
21.418,68
-0,14%
ATHEN
746,45
-1,46%
  • 23:42 - Τζανακόπουλος: Προχωράμε στη γ' αξιολόγηση χωρίς δημοσιονομικό ζήτημα - Το ΔΝΤ να μην θέτει τεχνητά εμπόδια
  • 23:42 - DW: Απέτυχε η προσέλκυση άνεργων νέων από τη Νότια Ευρώπη
  • 23:42 - Politico: Προβάδισμα του Jerome Powell για την προεδρία της Federal Reserve
  • 23:42 - Moscovici: Η ευρωζώνη πρέπει να επιδιώξει τη σύγκλιση του βιοτικού επιπέδου
  • 23:41 - Από IFRs9 οι ζημίες 5,8 με 7 δισ και ο Πυλώνας 2 που δυνητικά μπορεί να είναι… το καλό σενάριο για τις ελληνικές τράπεζες
 

Σταϊκούρας: Δεν αισιοδοξώ ότι θα κλείσει έγκαιρα η τρίτη αξιολόγηση - Αναξιόπιστη η κυβέρνηση

Σταϊκούρας: Δεν αισιοδοξώ ότι θα κλείσει έγκαιρα η τρίτη αξιολόγηση - Αναξιόπιστη η κυβέρνηση
«Οι πολίτες συνεχίζουν να πληρώνουν την επί μακρόν ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης» επισημαίνει ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ
Η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης θα πρέπει να κλείσει μέχρι τον Οκτώβριο 2017 τονίζει ο τομέαρχης Οικονομικών της ΝΔ,  Χρήστος Σταϊκούρας, αν και εκφράζει αμφιβολίες, εάν αυτό καταστεί εφικτό λόγω της σημερινής κυβέρνησης.
«Η αναξιοπιστία, η αναβλητικότητα και οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης δεν με κάνουν να αισιοδοξώ για την έγκαιρη υλοποίηση της δέσμευσης», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας αναφερόμενος στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
«Η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμη εκεί που ήταν το 2014.
Σε μικροοικονομικό επίπεδο, το κατά μέσο όρο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών θα συνεχίσει να φθίνει, ως αποτέλεσμα της φορολογικής «καταιγίδας» των επόμενων μηνών του 2017, της περαιτέρω αύξησης των ήδη εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών το 2018 και της μείωσης των συντάξεων και του αφορολογήτου από το 2019.
Οι πολίτες συνεχίζουν να πληρώνουν την επί μακρόν ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης.
Αυτό που χρειάζεται πλέον η χώρα είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση των επόμενων αξιολογήσεων, η υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, η πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων και η αλλαγή του μείγματος της δημοσιονομικής πολιτικής.
Όλα αυτά απαιτούν σχέδιο, σκληρή δουλειά, αξιοπιστία και αποφασιστικότητα.
Χαρακτηριστικά και πρακτικές ασύμβατες με τη σημερινή κυβέρνηση» αναφέρει ο κ.Σταϊκούρας.
Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ αναφέρεται επίσης στους άξονες του προγράμματος που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.
«Πυρήνας στο πεδίο της δημοσιονομικής πολιτικής είναι η στοχευμένη μείωση των φορολογικών συντελεστών», λέει χαρακτηριστικά.
«Σήμερα η ΝΔ δεν κερδοσκοπεί πολιτικά πάνω στα προβλήματα της χώρας και των πολιτών.
Λέει, βέβαια, ξεκάθαρα στους πολίτες ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν προωθεί τα συμφέροντα της χώρας και ζητά από την κυβέρνηση -το συντομότερο- να τους δώσει την ευκαιρία να πάρουν κυρίαρχα τις αποφάσεις τους», τονίζει ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.
Ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει ακόμη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα κινηθεί στη «γραμμή» του ρεαλισμού και του μέτρου, μακριά από έωλες υποσχέσεις.

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS