Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
S&P 500
2.502,22
0,06%
FTSE 100
7.310,64
0,64%
DAX
12.592,35
-0,06%
Nikkei 225
20.296,45
-0,25%
ATHEN
773,94
1,04%
  • 16:50 - Το ποσό των 45 εκατ.ευρώ θα πρέπει να καταβάλλει στο Δημόσιο η Τράπεζα της Ελλάδος για φόρους παλαιών ετών
  • 16:00 - Θετικός ο Καμίνης για την Επιτροπή Αλεβιζάτου: Είναι υποχρέωση μας να συνδράμουμε ακόμη κι αν διαφωνούμε
  • 15:37 - Deutsche Welle: Πόσο κοντά στο δημοψήφισμα και την ανεξαρτησία τους είναι οι Κούρδοι;
  • 15:20 - Έκκληση του Γερμανού προέδρου στους ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες- Αποφασίστε εσείς για το μέλλον σας
  • 14:18 - Νέος ισχυρός σεισμός στο Μεξικό 5,9 βαθμών ρίχτερ - Δεν έχουν αναφερθεί θύματα και ζημιές
 

Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Ο δρόμος προς την ανάπτυξη και την οικονομική ανεξαρτησία είναι δύσκολος

Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Ο δρόμος προς την ανάπτυξη και την οικονομική ανεξαρτησία είναι δύσκολος
Ζήτησε δραστηρική μείωση φόρων και εισφορών
Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (8/9) στη Θεσσαλονίκη.
Όπως υπογράμμισε «υστερα από ένα μεγάλο διάστημα ύφεσης και οπισθοδρόμησης, η οικονομία δείχνει ότι μπορεί να επιστρέψει στην κανονικότητα και στην ανάπτυξη. Τα θετικά μηνύματα είναι εμφανή, ωστόσο η θετική πορεία της χώρας στο άμεσο μέλλον δεν έχει διασφαλιστεί».
Αναφερόμενος στη γενικότερη εικόνα της οικονομίας επεσήμανε ότι «τα πράγματα είναι όντως καλύτερα τώρα, σε σχέση με πέρυσι. Όμως ο δρόμος προς την ανάκαμψη και την ανάκτηση της οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας είναι ακόμη δύσκολος».
Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ τόνισε ότι βασική προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η δραστική μείωση φόρων και εισφορών.
«Για να απαγκιστρωθεί οριστικά από την εποχή των μνημονίων, η χώρα θα πρέπει να λάβει μέτρα 6,5 δισ. ευρώ την περίοδο 2018 - 2022. Πρέπει την ίδια περίοδο να πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ και 2% περίπου στη συνέχεια. Πρέπει, επίσης, μέχρι το τέλος του 2018 να υλοποιήσει 113 προαπαιτούμενα μέτρα. Η μη επίτευξη αυτών των στόχων θα έχει αρνητικές συνέπειες για την οικονομία. Θα ενεργοποιήσει αυτόματα το δημοσιονομικό κόφτη, με αποτέλεσμα να πληγούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, αλλά και η υγεία και η παιδεία και η δημόσιες επενδύσεις και η προσπάθεια για την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας», σημείωσε ο κ. Μίχαλος.
Παράλληλα ζήτησε προσαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στα ευρωπαϊκά δεδομένα, μείωση του κόστους της ενέργειας, εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλη την Ελλάδα, ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων και έναρξη της κινητικότητας, όπως επίσης και προετοιμασία για την έγκαιρη εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS