Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
S&P 500
2.575,21
0,51%
FTSE 100
7.523,23
0,00%
DAX
12.991,28
0,01%
Nikkei 225
21.457,64
0,04%
ATHEN
749,23
0,37%
  • 23:04 - Reuters: Χαιρέτισε την απελευθέρωση της Ράκα ο Trump - Τι ανέφερε
  • 23:03 - Τον ορυκτό πλούτο του Κοσόβου διεκδικεί η εταιρεία του πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, W.Clark
  • 22:56 - Skynews: Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων απειλεί να πυροβολεί ο ίδιος εγκληματίες
  • 22:39 - Le Monde: Αμοιβή 1 εκατ. ευρώ προσφέρει η κυβέρνηση της Μάλτας για πληροφορίες για τη δολοφονία δημοσιογράφου
  • 22:37 - Puigdemont: Δέχεται επίθεση από την Ισπανία η Δημοκρατία στην Καταλονία - Δεν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις του Rajoy
 

Ελεύθερα χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν τα 11 στελέχη της Attica Bank

Ελεύθερα χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν τα 11 στελέχη της Attica Bank
Το αμέσως επόμενο διάστημα η έρευνα του κ. Σαργιώτη για την υπόθεση θα κλείσει και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Εφετών
Ελεύθερα, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκαν σήμερα 19 Σεπτεμβίυο 2017, μετά την απολογία τους στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη, τα έντεκα στελέχη της Attica Bank, που κατηγορούνται στην υπόθεση με τις υψηλόποσες διαφημιστικές δαπάνες σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες, συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου.
Οι έντεκα τραπεζικοί υπάλληλοι κλήθηκαν σε απολογία για την κατηγορία της απιστίας καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, ως μέλη αρμόδιων επιτροπών και υπηρεσιών της τράπεζας, ενέκριναν διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έντυπα και ιστοσελίδες συμφερόντων του εκλιπόντος εκδότη με ποσά δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την κυκλοφορία ή την επισκεψιμότητα των επίμαχων μέσων.
Η ίδια κατηγορία έχει αποδοθεί και σε ένα πρώην στέλεχος της ΕΥΔΑΠ, που έχει απολογηθεί ήδη στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.
Το αδίκημα φέρεται να έχει τελεστεί τη χρονική περίοδο 2013-2015, με το ύψος της ζημίας για την μεν ΕΥΔΑΠ να προσδιορίζεται σε 250.00 ευρώ, ενώ για την τράπεζα σε 380.000 ευρώ.
Η υπόθεση των δώδεκα κατηγορούμενων έφθασε στο γραφείο του ανακριτή Διαφθοράς, στο πλαίσιο της ανάκρισης που ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο, μετά την σύλληψη του Παναγιώτη Μαυρίκου και δύο δημοσιογράφων.
Ο ανακριτής που είχε αναλάβει την υπόθεση των τριών, βασιζόμενος σε σχετική έκθεση, εντόπισε ευθύνες κρατικών υπαλλήλων και υπαλλήλων της τράπεζας για την ανάθεση διαφημιστικών πακέτων σε συγκεκριμένα μέσα.
Έτσι, ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ακολούθως, λόγω της ενδεχόμενης ανάμειξης κρατικών λειτουργών, η δικογραφία χρεώθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς.
Το αμέσως επόμενο διάστημα η έρευνα του κ. Σαργιώτη για την υπόθεση θα κλείσει και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Εφετών που θα αποφασίσει αν θα παραπέμψουν ή όχι σε δίκη τους δώδεκα κατηγορούμενους για απιστία.

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 19/09/2017 - 18:21
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS