Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ένας ελληνικός «δείκτης» στο Nasdaq προπομπός της καθοδικής πορείας του ελληνικού χρηματιστηρίου

tags :
Ένας ελληνικός «δείκτης» στο Nasdaq προπομπός της καθοδικής πορείας του ελληνικού χρηματιστηρίου
Πως ο ελληνικός δείκτης του Nasdaq αντικατοπτρίζει την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου
Προπομπός για την πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών συνιστά ο ελληνικός «δείκτης» στο Nasdaq, ο οποίος από το Μάρτιο του 2014, όπου κατέγραψε ιστορικό υψηλό, έχει υποχωρήσει σε χαμηλό έτους!
Ειδικότερα, ο δείκτης Global X FTSE Greece 20 ETF, o oποίος διαπραγματεύεται στο Nasdaq, αποτελεί «καθρέπτη» του ελληνικού χρηματιστηρίου, το οποίο φαίνεται πως ακολουθεί κατά πόδας τον ελληνικό «δείκτη».
Όπως καταδεικνύεται και από το κάτωθεν γράφημα, ο Global X FTSE Greece 20 ETF σημείωσε το ιστορικό υψηλό το Μάρτιο του 2014, όπου εκτινάχθηκε στα 25,25 δολάρια.
Ωστόσο, έκτοτε σημειώνει μία διαρκή υποχώρηση, ανάλογη του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου η πτώση εντάθηκε, με τον ελληνικό «δείκτη» να κατρακυλά στο χαμηλό έτους των 18,06 δολαρίων.
Οι ομοιότητες με την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι εμφανές, καθώς ανάλογη πτώση έχει καταγράψει και ο Γενικός Δείκτης.





*Ο Global X FTSE Greece 20 ETF είναι ένα αμοιβαίο κεφάλαιο, το οποίο διαπραγματεύεται στις ΗΠΑ.
Το εν λόγω κεφάλαιο παρέχει διάφορα επενδυτικά αποτελέσματα, τα οποία συνδέονται με τη διακύμανση και την απόδοση του δείκτη των 25 μεγαλύτερων εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, FTSE/ATHEX 20.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης