Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κέρδη έως 22,6% στις τράπεζες το 5ήμερο - Απέτυχαν 25 τράπεζες στα stress tests – Το ανοδικό πάρτι προσεχώς τελειώνει

Κέρδη έως 22,6% στις τράπεζες το 5ήμερο - Απέτυχαν 25 τράπεζες στα stress tests  – Το ανοδικό πάρτι προσεχώς τελειώνει
Η πρώτη ανοδική ενδομάδα (+6,39%) μετά από 5 σερί πτωτικές -- Κέρδη έως 22,64% στις τράπεζες το 5ήμερο - Ρευστοποιήσεις στον FTSE 25 την Παρασκευή

(upd23) Συνεδρίαση χωρίς "στίγμα" και χωρίς ξεκάθαρο momentum ήταν (και) η σημερινή στο ελληνικό χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα τις πολλαπλές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου, πέριξ της ζώνης των 990 μονάδων.
Μετά τις διαρροές ότι 25 τράπεζες απέτυχαν στα stress tests στην Ευρώπη μεταξύ των οποίων 1 ή 2 ελληνικές, βγήκαν κάποιες πωλήσεις, ενώ γενικά ακόμη και οι τράπεζες περνούν τον "έλεγχο" των τεστ αντοχής δεν είχαν αναμενόμενη ένταση ανόδου.
Οι επενδυτές προβληματίζονται για την αξιοπιστία των τεστ αντοχής και ανησυχούν μήπως οι τράπεζες υλοποιήσουν ΑΜΚ σε βάθος χρόνου.

Ο Γενικός Δείκτης, εν μέσω πολλαπλών εναλλαγών έκλεισε τελικώς στις 991,33 μονάδες με οριακή άνοδο 0,13%, έχοντας χαμηλό ημέρας στις 983,91 μονάδες (-0,62%) και υψηλό στις 1.008,44 μονάδες (+1,86%).
Ο τζίρος σε ικανοποιητικά επίπεδα διαμορφώθηκε στα 141,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος έφτασε στα 140 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 117 εκατ. τεμάχια στις τράπεζες και 15 εκατ. στα warrants.

Στην αγορά ομολόγων καταγράφεται βελτίωση αλλά χωρίς ακρότητες.
Παντως, η αγορά μετά από πέντε σερί πτωτικές εβδομάδες με απώλειες άνω του 27% τόσο για το Γ.Δ. όσο και τον FTSE 25 αλλά και τον τραπεζικό, έβγαλε αντίδραση αυτή την εβδομάδα, παρά τις δύο ήπια πτωτικές συνεδριάσεις Τετάρτης και Πέμπτης.
Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης μετά το +7,21% της προηγούμενης Παρασκευής (17/10) συνέχισε την αντίδραση κερδίζοντας 6,39% αυτή την εβδομάδα, με τον FTSE 25 στο +7,04%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 13,42% το 5ήμερο. Η εβδομάδα κινήθηκε στους ρυθμούς των... stress tests με τις Alpha Bank και Πειραιώς να έχουν την καλύτερη επίδοση.
Στο στατικό σενάριο Eurobank και Εθνική δεν πέρασαν τα stress tests και θα λάβουν ορισμένα πρόσθετα μέτρα κεφαλαιακής ενίσχυσης.
Η αγορά μετά το 3ήμερο ράλι Παρασκευής - Τρίτης που απομάκρυναν το Γενικό Δείκτη από το χαμηλό έτους των 852 μονάδων, πλέον αφομοιώνει τη ζώνη των 980 - 1.000 μονάδων.
Εύλογες βεβαίως και οι ρευστοποιήσεις και η "φυγή" των βραχυχρόνιων πονταρισμάτων, καθώς λόγω της εκρηκτικής αντίδρασης, δημιουργήθηκαν διόλου ευκαταφρόνητες αποδόσεις.
Στο χώρο του FTSE 25 διαμορφώθηκαν κέρδη από 10% έως 25% (ΟΠΑΠ), στο χώρο των τραπεζών υπήρξαν κέρδη από τα χαμηλά της Τετάρτης (15/10) έως χθες έως και 35%, ενώ στα warrants, η αντίδραση από τα χαμηλά έφτασε έως το 90%!
Έτσι, σήμερα κάποια χαρτοφυλάκια κινήθηκαν στη λογική του... κάλιο πέντε και στο χέρι, ρευστοποιώντας τις θέσεις που "έχτισαν" στη βουτιά της περασμένης εβδομάδας, εξού και οι πιέσεις σήμερα σε αρκετά μη τραπεζικά blue chips.
Παράλληλα, στις τράπεζες ίσχυσε μερικώς το γνωστό ρητό των χρηματιστηρίων... "αγόρασε στη φήμη και πούλα στην είδηση".
Μένει βεβαίως, να δούμε την αντίδραση των short και των long την επόμενη εβδομάδα, μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις των τεστ αντοχής.
Στο χώρο του FTSE 25 σήμερα στην κορυφή των πιέσεων έκλεισαν τίτλοι όπως ΔΕΗ -4,41%, ΓΕΚ Τέρνα -4%, Ελλάκτωρ -3,69%, Τέρνα Ενεργειακή -3,41%, Μυτιληναίος -3,38%, ΟΠΑΠ -3,20%, Μέτκα -3,01%, Motor Oil -2,66%, OTE -2,43% κ.ο.κ.
Ανοδικά έκλεισαν τίτλοι όπως MIG +3%, Intralot +3,79%, EXAE +2,30% και Viohalco +1,65%.
Σήμερα στις τράπεζες αρχικά υπήρξε έντονη άνοδος, όμως η δυναμική ατόνησε σε ορισμένους τίτλους, ενώ ξεχώρισαν με έμφαση οι Πειραιώς και Eurobank με άνοδο 4% και 5,36% αντίστοιχα.
Κέρδη 1,76% είχε η Εθνική, +1,16% η Alpha Bank ενώ αμετάβλητη έκλεισε η Attica Bank.
Τα stress tests ολοκληρώθηκαν για τις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο είναι προφανές ότι υπήρχε πολιτική στήριξη και πολιτική παρέμβαση στις τελικές αποφάσεις της ΕΚΤ.
Με βάση τα αποτελέσματα η Alpha Βank αναδεικνύεται η κορυφαία ελληνική τράπεζα καθώς εμφανίζει core tier 1 στο 6,8% έχοντας το υψηλότερο κεφαλαιακό πλεόνασμα.
Η Πειραιώς είχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση στα stress tests με core tier 1 λίγο πάνω από 6% με κριτήριο βάσης στο δυσμενές στατικό σενάριο το 5,5%.
Η Εθνική βρέθηκε πέριξ του 5,5% και η Eurobank στο στατικό σενάριο βρέθηκε οριακά κάτω του 5,5% και δεν πέρασε τα stress tests.

Ισχυρές κινήσεις ξένων σε τράπεζες και warants - Η BofA στην Alpha Βank και η UBS στο warants της Πειραιώς

Ισχυρές κινήσεις ξένων καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή στο ελληνικό χρηματιστήριο με επίκεντρο τις τράπεζες και τα warrnats τα οποία είχαν δεχθεί πολύ ισχυρές πιέσεις, αλλά αυτή την εβδομάδα ανέκαμψαν.
Ωστόσο θα αναμενόταν μετά από τα αποτελέσματα των stress tests μεγαλύτερη συμμετοχή και μεγαλύτεροι όγκοι από τους ξένους.
Στην Alpha Βank η Bank of America διακίνησε 12 εκατ. μετοχές, η Citigroup 5 εκατ. μετοχές και η Deutsche Βank 2 εκατ. μετοχές.
Στην Πειραιώς η Deutsche Βank διακίνησε 2 εκατ. η Citigroup 1,5 εκατ. και η Morgan Stanley 1,5 εκατ. τεμάχια.
Στο warrants της Πειραιώς η UBS έχει διακινήσει - κυρίως μέσω πακέτων - 9 εκατ. τεμάχια...

Ξεκάθαρο πολιτικό παιχνίδι στα stress tests των τραπεζών – Ωραιοποίησαν την εικόνα για να διασωθεί η ελληνική κυβέρνηση

Αποκαλύπτεται το παιχνίδι, το στημένο πολιτικό παιχνίδι με επίκεντρο τις τράπεζες, τα stress tests και την χρήση των 11,4 δισ. ευρώ για την προαιρετική χρηματοδοτική συνδρομή. Είναι ξεκάθαρο τι έχει συμβεί.
Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε σημαντικές κεφαλαιακές ανάγκες στις τράπεζες.
Το σχέδιο αυτό περιλάμβανε 3-4 δισ. ευρώ νέα κεφάλαια λιγότερα από αυτά που είχε προσδιορίσει το ΔΝΤ δηλαδή 6 δισ. ευρώ.
Στην πορεία διαπιστώθηκε όμως ότι αν οι τράπεζες ειδικά στην Ελλάδα και όχι μόνο στην Ελλάδα υλοποιούσαν νέες αυξήσεις κεφαλαίου με συμμετοχή ιδιωτών, τότε προφανώς θα δημιουργείτο μια εικόνα ανασφάλειας, αβεβαιότητας και έντονης εσωστρέφειας.
Για να αποφευχθεί αυτή η δυσμενής εξέλιξη και με την συγκατάβαση της ΕΚΤ και με αφορμή τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στην Ελλάδα που απέδειξαν πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση (κραχ στο χρηματιστήριο, άνοδος αποδόσεων ομολόγων), αποφασίστηκαν τα stress tests να μην περιλαμβάνουν τόσο ισχυρό stress όσο αρχικώς σχεδιαζόταν.
Το σχέδιο ωραιοποίησης αποκαλύπτεται και από το γεγονός ότι άμεσα η σύνοδος κορυφής έσπευσε να υιοθετήσει την ελληνική πρόταση να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια του ΤΧΣ για την προαιρετική χρηματοδοτική συνδρομή.
Βέβαια ούτως ή άλλως ακόμη και στο δυσμενές σενάριο που οι τράπεζες χρειάζονταν κεφάλαια, το απόθεμα του ΤΧΣ δεν θα χρησιμοποιείτο καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα ενεργοποιούταν η διαδικασία του bail in.
Είναι προφανές όμως ότι οι κινήσεις, η βιασύνη στην λήψη αποφάσεων για την χρηματοδοτική συνδρομή και όλη η στρατηγική που ακολουθήθηκε εσχάτως, αποδεικνύουν ότι ωραιοποιήθηκε η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες και όχι μόνο – η απόφαση έχει ευρύτερα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά – ώστε η ελληνική κυβέρνηση να διασωθεί.
Τα stress tests των τραπεζών χρησιμοποιήθηκαν με όρους πολιτικούς ώστε να στηριχθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Οι όροι της χρηματοδοτικής συνδρομής θα κρίνουν την πορεία της αγοράς

Το σκηνικό της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς είναι φτιαγμένο από μπαλώματα όπως εύστοχα αναφέρει αναλυτής της Barclays Capital στο www.bankingnews.gr.
Τα stress tests είναι ένα εμπόδιο που έχει ξεπεραστεί πανευρωπαϊκά όπως και στην Ελλάδα.
Το ζητούμενο είναι η επόμενη ημέρα.
Το μεγάλο στοίχημα που θα καθορίσει τις χρηματιστηριακές και πολιτικές εξελίξεις είναι αν το υβριδικό πρόγραμμα που ζητάει η Ελλάδα για να βγει από το μνημόνιο δηλαδή η προαιρετική χρηματοδοτική συνδρομή που εγκρίθηκε στην Σύνοδο Κορυφής,  θα έχει σκληρούς ή όχι όρους από την ΕΕ.
Είναι προφανές ότι η ΕΕ δεν θα αφήσει την Ελλάδα χωρίς επιτήρηση και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τεθούν σκληροί όροι.
Αν όντως οι όροι είναι σκληροί τότε πολιτικά η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα.

Ξεθώριασε η άνοδος στις τράπεζες με ικανοποιητικούς όγκους – Στο επίκεντρο η Πειραιώς...

Ανοδική αντίδραση με ερωτηματικά, σημειώνεται στις μετοχές των τραπεζών απόρροια των αποτελεσμάτων των stress tests που ήταν θετικά για τις ελληνικές τράπεζες. Όμως, σε καμιά περίπτωση η ένταση και η δυναμική της ανόδου δεν είναι... αντίστοιχη με ότι θα ανέμενε η αγορά, μετά από τα καλά μαντάτα των τεστ αντοχής.
Μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν από τη νέα εβδομάδα, μετά τα επίσημα στοιχεία, ή αν ισχύει το "αγόρασε στη φήμη και πούλα στην είδηση"...
Η Εθνική που έκλεισε το 5ημερο με άνοδο 13,24% σήμερα έκλεισε στα 2,31 ευρώ με άνοδο +1,76% και όγκο 10,82 εκατ. τεμάχια, με την κεφαλαιοποίηση στα 8,16 δισ. ευρώ. Σημειώνουμε ότι το ενδοσυνεδριακό χαμηλό της Εθνικής είναι στα 1,80 ευρώ στις 15 Οκτωβρίου 2014. Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα  2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013.
Τα stop losses στην Εθνική βρίσκονται στα 2 ευρώ και η ισχυρή αντίσταση στα 2,7 ευρώ.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ έκλεισε στα 0,4380 ευρώ με πτώση -3,31% και όγκο 880 χιλ. τεμάχια, ενώ το 5ήμερο κέρδισε 21,67%.
Η Alpha Βank παρ' ότι φαίνεται πως έχει καλή επίδοση στα τεστ αντοχής, εντούτοις υστέρησε σε απόδοση, κλείνοντας στα 0,61 ευρώ με άνοδο +1,16% (έφτασε έως το +5,80%) και όγκο 52,24 εκατ. τεμάχια (και πολλαπλά πακέτα) με την αποτίμηση στα 7,78 δισ. ευρώ. Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ. H Alpha Bank κάνει τρομερούς όγκους τελευταία. Τα ισχυρά stop losses στην μετοχή βρίσκονται  στα 0,55 ευρώ ενώ η ισχυρή αντίσταση στα 0,65 ευρώ.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ έκλεισε στα 1,34 ευρώ με άνοδο 0,75% και όγκο 3,77 εκατ. τεμάχια, ενώ κέρδισε 11,67% σε εβδομαδιαίο επίπεδο.
Η Πειραιώς ενισχύθηκε σε ποσοστό 22,64% αυτή την εβδομάδα και την Παρασκευή έκλεισε στα 1,30 ευρώ με άνοδο +4% (έφτασε έως το +8%) και όγκο 24,88 εκατ. τεμάχια, με κεφαλαιοποίηση στα 7,93 δισ. ευρώ. Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ έκλεισε στα 0,4230 ευρώ με πτώση 1,63% (παρ' ότι έφτασε έως το +8,14% αρχικά) με όγκο 10,86 εκατ. τεμάχια (και πολλά πακέτα), ενώ κέρδισε 22,25% το 5ήμερο.
Η Eurobank που κέρδισε 11,67% το 5ήμερο έκλεισε στα 0,2950 ευρώ με άνοδο +5,36% (υψηλό ημέρας) και όγκο 27,52 εκατ. τεμάχια, ενώ η κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται στα 4,33 δισ. ευρώ. Τα ισχυρά stop losses στα 0,22 ευρώ ενώ η ισχυρή αντίσταση βρίσκεται στα 0,32-0,34 ευρώ.
H Attica Βank έκλεισε στα 0,0690 ευρώ αμετάβλητη παρ' ότι κέρδιζε έως +5,80% αρχικά, με όγκο 1,52 εκατ. τεμάχια, με την κεφαλαιοποίηση στα 72 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 10,50 ευρώ με πτώση -3,58% και αποτίμηση στα 209 εκατ. ευρώ.

Πτώση έως 4,41% στον FTSE 25 με μέτριους όγκους

Ρευστοποιήσειςέλαβαν χώρα στα μη τραπεζικά blue chips του FTSE 25, καθώς από την αντίδραση της Παρασκευής έως και χθες είχε διαμορφωθεί σε πολλούς τίτλους απόδοση από 10% έως 25% (ΟΠΑΠ), οπότε το δέλεαρ της κατοχύρωσης κερδών ήταν μεγάλο. Οι... καιροί είναι "πονηροί", η ψυχολογία παραμένει πολύ πληγωμένη παρά την μίνι απομάκρυνση από τα πρόσφατα χαμηλά, ενώ γενικώς και σε διεθνές επίπεδο, υπάρχει έντονος προβληματισμός στις αγορές.
Ο ΟΤΕ έκλεισε 9,65 ευρώ με πτώση -2,43% και αποτίμηση 4,72 δισ. ευρώ, με πρώτη στήριξη στα 9,65 και δεύτερη στα 9,25 ευρώ, ενώ οι αντιστάσεις εντοπίζονται διαδοχικά στα 10,05 και 10,25 ευρώ.
Η ΔΕΗ μετά την αντίδραση από Παρασκευή έως Τρίτη, συμπλήρωσε 3ήμερο πτωτικό σερί με απώλειες 7,67%, συνεχίζοντας να προβληματίζει με την ολοφάνερη αδυναμία επιστροφής πάνω από τα 7 ευρώ!
Σήμερα έκλεισε στα 6,50 ευρώ στην κορυφή της πτώσης στον FTSE 25 χάνοντας 4,41%, με κεφαλαιοποίηση 1,5 δισ. ευρώ, με πρώτη στήριξη στα 6,48 ευρώ και δεύτερη στα 5,90 ευρώ, ενώ η αντίσταση εντοπίζεται στα 7,15 ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ που είχε συμπληρώσει 5ήμερο σερί ανόδου με εντυπωσιακή επίδοση +25%, διόρθωσε κατά 3,20% σήμερα στα 9,68 ευρώ, με αποτίμηση 3,08 δισ. ευρώ, έχοντας πρώτη στήριξη στα 9,65 ευρώ και δεύτερη στα 9,02 ευρώ, ενώ οι αντιστάσεις εντοπίζονται στα 10,20 και 10,53 ευρώ αντίστοιχα.
Η Coca Cola HBC έκλεισε στα στα 16,72 ευρώ με πτώση -0,65% και κεφαλαιοποίηση 6,14 δισ. ευρώ.
Η Folli Follie έκλεισε στα 26,61 ευρώ με πτώση 0,89% ευρώ και αποτίμηση 1,78 δισ. ευρώ, ενώ η Jumbo έκλεισε στα 9,15 ευρώ με πτώση 0,54% και κεφαλαιοποίηση 1,24 δισ. ευρώ.
Ο Τιτάνας έκλεισε στα 19,39 ευρώ με διόρθωση 1,42% και κεφαλαιοποίηση 1,49 δισ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 4,55 ευρώ με πτώση 0,44% με κεφαλαιοποίηση στα 1,39 δισ. ευρώ, με στήριξη ακριβώς στα 4,55 ευρώ και κατόπιν στα 4,25 ευρώ, ενώ οι αντιστάσεις εντοπίζονται στα 4,70 και 4,90 ευρώ αντίστοιχα.
Η Motor Oil έκλεισε στα 6,22 ευρώ με πτώση 2,66% και αποτίμηση 689 εκατ. ευρώ, με πρώτη στήριξη στα 6,20 ευρώ και δεύτερη στα 5,80 ευρώ, ενώ οι αντιστάσεις εντοπίζονται στα 6,75 και 7,10 ευρώ αντίστοιχα.
Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 5,90 ευρώ με πτώση 0,84% και αποτίμηση 628 εκατ. ευρώ, ενώ η Viohalco έκλεισε στα 3,08 ευρώ με άνοδο 1,65% και κεφαλαιοποίηση 676 εκατ. ευρώ.
Η MIG έκλεισε στα 0,24 ευρώ με άνοδο +3% και όγκο 2 εκατ. τεμάχια, με την αποτίμηση στα 225 εκατ. ευρώ.
Το τεχνικό σημείο στήριξης είναι τα 0,20 ευρώ και ισχυρής αντίστασης τα 0,28-0,30 ευρώ. Η τιμή μετατροπής του ομολογιακού σε μετοχές θυμίζουμε βρίσκεται στα 0,54 ευρώ.
Η Μυτιληναίος έκλεισε στα 5,71 ευρώ με διόρθωση 3,38% και κεφαλαιοποίηση 667 εκατ. ευρώ, με επόμενη στήριξη στα 5,52 ευρώ, ενώ οι αντιστάσεις εντοπίζονται στα 5,95 και 6,07 ευρώ διαδοχικά...
Η Μέτκα έκλεισε στα 8,69 ευρώ με πτώση 3,01% και αποτίμηση 451 εκατ. ευρώ.
Η Grivalia πρώην Eurobank Properties έκλεισε στα 9,01 ευρώ με πτώση 1,64% και αποτίμηση 912 εκατ. ευρώ.
Η ΕΧΑΕ έκλεισε στα 6,24 ευρώ με άνοδο 2,30% και αποτίμηση 407 εκατ. ευρώ. Έχει επόμενη αντίσταση στα 6,49 ευρώ, ενώ οι στηρίξεις εντοπίζονται στα 5,77 και 5,45 ευρώ αντίστοιχα.
Η Ελλάκτωρ έκλεισε στα 2,61 ευρώ με πτώση 3,69% και κεφαλαιοποίηση 461 εκατ. ευρώ.
Η Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε στα 2,55 ευρώ με πτώση 3,41% ευρώ και αποτίμηση 278 εκατ. ευρώ, ενώ η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε στα 2,40 ευρώ με πτώση 4% και αποτίμηση 226 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΛΠ έκλεισε στα 14,98 ευρώ με πτώση 0,66% και αποτίμηση 374 εκατ. ευρώ, ενώ η Intralot έκλεισε στα 1,37 ευρώ με άνοδο 3,79% και κεφαλαιοποίηση 217 εκατ. ευρώ.

Βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα, επανεμφανίστηκαν οι αγοραστές  – Η 10ετία στο 7,35% και spread στις 639 μ.β.

Με την επανεμφάνιση των αγοραστών στα ελληνικά ομόλογα σημειώνεται βελτίωση στις τιμές και πτώση των αποδόσεων, ωστόσο ακόμη το κλίμα παραμείνει εύθραυστο.
Ωστόσο μετά το πρόσφατο υψηλό στο 9,25% το 10ετές ομόλογο είχε  βελτιωθεί σημαντικά προς την ζώνη του 7,35%  
Στην ελληνική 10ετία λήξης 2024 εμφανίστηκαν ορισμένοι αγοραστές οδηγώντας σε άνοδο των τιμών.
Το εύρος αγοράς και πώλησης στο ελληνικό 10ετές ομόλογο,  βρίσκεται στις 73,60 με 75,05 μονάδων βάσης με απόδοση αγοράς 7,35% και απόδοση πώλησης 7,10%.
Τα πρόσφατα υψηλά ήταν 9,25% στην ελληνική 10ετία.  
Το χαμηλό ετών είναι στο 5,47% τον Ιούνιο και τέλη Αυγούστου του 2014.  
Το spread η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών 10ετών και γερμανικών ομολόγων σήμερα βρίσκεται στις 639 από 657 μονάδες βάσης.
Η νέα ελληνική 5ετία διαπραγματεύεται σε τιμές πολύ χαμηλότερες  σε σχέση με την τιμή έκδοσης.
Το 5ετές ομόλογο λήξης 2019 εκδόθηκε στις 99,13 μονάδες βάσης και σήμερα βρίσκεται στις 94,10 μονάδες βάσης ή απόδοση 6,27% από 4,95% την ημέρα έκδοσης του.
Το νέο 3ετές ομόλογο εκδόθηκε στις 99,65 μονάδες βάσης και βρίσκεται στις 94 μ.β.  με μέση απόδοση 5,81% από 3,5% όταν εκδόθηκε.
Όσον αφορά τα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου, σήμερα επικρατούν ελαφρώς ανοδικές τάσεις στις τιμές….  
Η Ιρλανδική 10ετία εμφανίζει απόδοση 1,81%, το 10ετές Πορτογαλικό ομόλογο  3,2%, η Ισπανία 2,04% και η Ιταλία 2,48%.
Η Γερμανία  εμφανίζει απόδοση στο 10ετές ομόλογο  στο 0,83% (με βάση το ομόλογο λήξης Μαΐου 2024) και η Πορτογαλία 3,2% δηλαδή spread περίπου 237 μονάδες βάσης όταν έχουν διαφορά πιστοληπτικής διαβάθμισης 8 βαθμίδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης