Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Διατηρείται η άνοδος στο ΧΑ έως τις 2200 μονάδες αλλά μετά…..

Διατηρείται η άνοδος στο ΧΑ έως τις 2200 μονάδες αλλά μετά…..
Όλες οι ενδείξεις , στήριξης της Γερμανίας και Γαλλίας, κινήσεις στην αγορά ομολόγων , σημαντική μείωση των short θέσεων στα CDS καταδεικνύουν ότι στο ΧΑ διαμορφώνεται ένα θετικότερο κλίμα το οποίο βραχυπρόθεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει το χρηματιστήριο προς τις 2200 μονάδες ίσως και οριακά υψηλότερα.
Το www.bankingnews.gr σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να προβαίνει σε προτροπές αγοράστε , πουλήστε ή οτιδήποτε άλλο.
Όμως μπορεί να αναφέρει την άποψη του.
Πριν λίγες εβδομάδες όταν η αγορά είχε  οδηγηθεί προς τις 1800 μονάδες οι οποίες είχαν αναφερθεί ήδη από τον Δεκέμβριο είχαμε υπερτονήσει ότι η αγορά θα ανακάμψει με στόχους τις 2050 και 2200 μονάδες.
Μάλιστα είχαμε αναφέρει ότι οδεύοντας προς τις 2200 μονάδες το ΧΑ θα καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι αλλάζει η τάση στο ΧΑ θα υπάρξει μεγάλη άνοδος και ήδη λαμβάνοντας υπόψη επενδυτικές συμπεριφορές δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το ΧΑ θα κινηθεί προς τις 2400 -2500 μονάδες άλλοι μιλούν ακόμη και για 2800 μονάδες καθώς θεωρούν ότι προεξοφλείτε η έξοδος της χώρας από το κερδοσκοπικό παιχνίδι.
Εμείς με πολύ καθαρό τρόπο είχαμε αναφέρει «στην άνοδο θα καλλιεργηθεί η εντύπωση στον επενδυτή ότι η τάση αλλάζει ότι όλα έφτιαξαν όλα βελτιώθηκαν οπότε έρχεται μεγάλη άνοδος. Όμως ο κίνδυνος της παγίδας είναι μεγάλος καθώς οι εγκλωβισμοί αυτοί την περίοδο είναι επικίνδυνοι»
Το ερώτημα όμως παραμένει το ΧΑ πως θα κινηθεί;
Προφανώς υπάρχουν πολλοί αρμοδιότεροι ημών  να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα.
Ωστόσο εμείς θα αναφέρουμε την άποψη μας. Προφανώς ότι είχαμε διατυπώσει τις εκτιμήσεις μας και επιβεβαιώθηκαν στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι θα επιβεβαιωθούν και στο μέλλον.
Η άνοδος στο ΧΑ δεν θα είναι μεγάλης κλίμακας ή για να ειπωθεί διαφορετικά η μεγάλη άνοδος δεν είναι ακόμη έτοιμη για την Ελλάδα.
Οι παράμετροι που θα διαδραματίσουν ρόλο είναι 7
1)Οι ανησυχίες ότι η Ελλάδα θα εισέλθει σε φθοροποιό  ύφεση
2)Η συμπεριφορά των διεθνών χρηματιστηρίων που έχουν καταγράψει σημαντικά κέρδη.
3)Η συμπεριφορά των τραπεζών ειδικά ως προς την ενίσχυση της οικονομίας
4)Η πιστωτική επέκταση είναι στάσιμη
5)Αναμένεται το NPLs δηλαδή τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να αυξηθούν στο 11% με 12% το 2010.
6)Η κερδοφορία των τραπεζών θα μειωθεί
7)Αυξάνονται οι πιθανότητες για πληθωρισμό αν και η πορεία του πληθωρισμού δεν είναι και κατ΄ ανάγκη αρνητική εξέλιξη ανάλογα με την φάση της οικονομίας.
To XA θα μπορούσε μεσοβραχυχρόνια να ακολουθήσει ανοδική πορεία αλλά ακόμη το τοπίο παραμένει θολό και το ρίσκο αυξάνεται σημαντικά.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης