Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τι προβλέπουν 61 hedge funds για την κρίση στην Ελλάδα;

Τι προβλέπουν 61 hedge funds για την κρίση στην Ελλάδα;
Διχασμένοι εμφανίζονται οι επικεφαλής των hedge funds ανά τον κόσμο για τις επιρροές που θα έχει η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν μεταξύ 61 hedge-fund managers οι εταιρείες TrimTabs Investment Research και ΒarclayHedge.
Οι περισσότεροι managers (60%) θεωρούν ότι οι υπόλοιπες χώρες της ζώνης του ευρώ, και ιδιαίτερα οι μεσογειακές, θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της Ελλάδας, ενώ μερίδα από τους υπολοίπους εμφανίζονται περισσότερο απαισιόδοξοι, καθώς θεωρούν θα διορυχθούν οι δεσμοί του ευρώ, και θα καταρρεύσει το οικοδόμημα του ενιαίου νομίσματος. Ωστόσο, η τελευταία άποψη εκφράστηκε περισσότερο από managers που προέρχονταν από αμερικανικές ή βρετανικές εταιρείες, και όχι από ευρωπαϊκές.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μόνο το 26% των επικεφαλής των hedge funds θεωρεί ότι η κρίση στην Ελλάδα θα έχει σύντομα τέλος, και αυτό γιατί η Γερμανία φαίνεται απρόθυμη στην παροχή βοήθειας, ενώ ένα σχετικά αποδυναμωμένο ευρώ θα τονώσει τις εξαγωγές της.
Σχολιάζοντας την έρευνα ειδικοί αναλυτές, ανέφεραν ότι η προοπτική της διάσπασης της ευρωζώνης είναι απίθανη, καθώς από τη μεριά της Γαλλίας και της Γερμανίας δεν θα επιτραπεί αυτό. Οι δύο χώρες δεν είναι πρόθυμες να βοηθήσουν την Ελλάδα στον περιορισμό του κόστους δανεισμού της, αλλά δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία αναφορικά με την ενότητα και την αντοχή της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης