Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Θετικές για την Eurobank Nomura, Citigroup, Merrill Lynch και JP Morgan

tags :
Θετικές για την Eurobank Nomura, Citigroup, Merrill Lynch και JP Morgan

Διατηρεί τη σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 8,5 ευρώ για την Eurobank η Nomura, σε σημερινή της έκθεση όπου επισημαίνει ότι το 4ο τρίμηνο ήταν καλύτερο των αναμενομένων, λόγω κυρίως εσόδων από συναλλαγές και θεωρεί ότι με P/E στο 7,4 για το 2011 και RoE στο 11% η τράπεζα είναι υποτιμημένη.

Θετική παραμένει και η Citi για τη μετοχή (Buy 1H), επιβεβαιώνοντας τη σύσταση αγοράς, και αφήνοντας αμετάβλητη την τιμή-στόχο στα 8 ευρώ ανά μετοχή, αλλά μειώνοντας ελαφρά κατά 2% τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή για το 2010 και κατά 1% για το 2011 λόγω των υψηλότερων αναμενόμων προβλέψεων που θα λάβει η τράπεζα.

 

Στο ίδιο κλίμα κινείται και η Bank of America- Merrill Lynch η οποία συνεχίζει να θεωρεί την τράπεζα «ελκυστική» στα υφιστάμενα επίπεδα τιμών, δίνοντας σύσταση «αγοράς» και τιμή-στόχο τα 10,1 ευρώ ανά μετοχή. Ο οίκος επισημαίνει ακόμη ότι σε όρους τιμής προς λογιστική αξίας (P/BV) η τράπεζα διαπραγματεύεται πολύ χαμηλότερα από το μέσο όρο της τελευταίας 10ετίας.

 

Θετική είναι για την τράπεζα και η JP Morgan επισημαίνοντας ότι τα κέρδη της ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων της, ενώ χαρακτηρίζει ισχυρά τα κέρδη από τις βασικές δραστηριότητες της τράπεζας το 4ο τρίμηνο. Για τους λόγους αυτούς ο αμερικανικός οίκος παραμένει “overweight” για τη μετοχή, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 7,60 ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης