Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Έκλεισε το spread στις 304 μ.β. εξετάζεται στήριξη της Ελλάδος από την ΕΕ και μέσω ευρωομολόγου

Έκλεισε  το spread στις 304  μ.β.   εξετάζεται στήριξη της Ελλάδος από την  ΕΕ και μέσω  ευρωομολόγου
(upd4) Έκλεισε το  spread  στα ομόλογα στις 304  μονάδες βάσης μετά τις πληροφορίες ότι οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ εξετάζουν το πλαίσο στήριξης της Ελλάδος  και μέσω της έκδοσης ευρωομολόγου  είτε προβαίνοντας σε στήριξη της ελληνικής αγοράς ομολόγων  σε διμερές και πολυμερές επίπεδο στο πλαίσιο της ΕΕ.
Στο ΧΑ η Eurobank ξεχώρισε  λόγω αποτελεσμάτων ενώ στα ομόλογα   έκλεισε σημαντικά το spread στην 3ετία. To ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο Ecofin και στο ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας.
Νωρίτερα θετικά επέδρασε στο  ΧΑ και στην αγορά ομολόγων όπου παρατηρείται κλείσιμο των spread στην 10ετία και στην 3ετία  το δημοσίευμα της Αυστριακής εφημερίδας Der Kurier η οποία υποστηρίζει ότι υπάρχει σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδος ύψους 55 δις ευρώ εκ των οποίων  η Γερμανία θα προσφέρει τα 20 δις και η Γαλλία τα 10 δις.
Από την πλευρά της η Γαλλική Le Monde επισήμανε ότι στο Ecofin την επόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθεί το σχέδιο στήριξης της Ελλάδος είτε μέσω διμερούς δανεσιμούς από κράτης της ΕΕ ή μέσω παροχής εγγυήσεων από την ΕΕ. Γερμανός αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών πάντως διέψευσε αυτά τα σενάρια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Αυστριακής εφημερίδας Der Kurier το σχέδιο έχει εκπονηθεί ενώ αναφέρεται ότι η Γερμανία έχει αποφασίσει να προσφέρει 10 δις μέσω αγορών ομολόγων και τα υπόλοιπα 10 δια μέσω παροχής εγγυήσεων.
Η οικονομική βοήθεια θα μπορούσε να χορηγηθεί μέσα στον Απρίλιο.
Είναι προφανές ότι αν ισχύει αυτό θα πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για την Ελλάδα. Όμως θα πρέπει να τονιστεί ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης και στο τέλος απλά διαψεύστηκε.
Πάντως τα spreads κλείνουν στην 10ετία διαμορφώνονται στις 304  μονάδες βάσης ενώ μεγαλύτερο είναι το κλείσιμο στην 3ετία στις 380 μονάδες βάσης.
Στο ΧΑ θετικός πρωταγωνιστής είναι η Eurobank μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το 2009. Σε θετικό πρόσημο με κέρδη πάνω από 1% για την Εθνική και την Alpha bank

Τελευταία ενημέρωση 5:18

Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης