Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Χωρισμένο στα δυο το Λονδίνο , πτώση 20% ή συνέχεια της ανόδου 10% για το ΧΑ;

Χωρισμένο στα δυο  το Λονδίνο , πτώση 20% ή συνέχεια της ανόδου 10% για το ΧΑ;
Η αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία , ή ύπαρξη σχεδίου διάσωσης της χώρας , η άνοδος των διεθνών χρηματιστηρίων και η σταδιακή δημιουργία νέων φουσκών στα χρηματιστήρια και τις αγορές δεν επιτρέπει σαφείς εκτιμήσεις.
Το Λονδίνο είναι περίπου χωρισμένο στα δύο όσον αφορά τις προβλέψεις τους για το ελληνικό χρηματιστήριο.
Συνοπτικά θα μπορούσαν οι απόψεις των επενδυτών να κατηγοριοποιηθούν στους αισιόδοξους και στους απαισιόδοξους.
Οι αισιόδοξοι στους οποίους κατατάσσονται επενδυτές όπως η Black Rock , Merrill Lynch , Barclays , Henderson fund και άλλοι υποστηρίζουν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο θα αρχίσει να προεξοφλεί 3 πράγματα.
1) Την ύπαρξη σχεδίου οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα κυρίως μέσω αγοράς ομολόγων από άλλα ευρωπαϊκά κράτη .
2)Το γεγονός ότι το κερδοσκοπικό παιχνίδι στα CDS θα βαίνει μειούμενο άρα θα μειωθεί το spread προς τις 260-280 μονάδες βάσης αρχικώς , θα βρει αντίσταση στις 250 μονάδες βάσης και αν υπάρξει μια ανατρεπτική είδηση θα υποχωρήσει προς τις 200 μονάδες βάσης προς το fair value.
3)To γεγονός ότι το πρόγραμμα σταθερότητας παρ΄ ότι δεν ικανοποίησε τις αγορές θα αρχίσει να εφαρμόζεται και σε κάποιο βαθμό θα δείξει ότι η Ελλάδα προσπαθεί να βρει τον δρόμο της.
Λόγω αυτών των παραμέτρων υποστηρίζουν επενδυτές στο Λονδίνο που συνομίλησαν με το www.bankingnews.gr ότι το ΧΑ θα ακολουθήσει μια ελεγχόμενη άνοδο που μπορεί να το οδηγήσει έως και 10% υψηλότερα ή μέχρι τις 2350 μονάδες περίπου.
Οι απαισιόδοξοι που κατά βάση εκπροσωπούνται από hedge funds υποστηρίζουν ότι το κερδοσκοπικό παιχνίδι στα CDS δεν έχει ολοκληρωθεί , δεν έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της Ελλάδος να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει και το κυριότερο αποδέχονται την βασική παράμετρο των εκτιμήσεων της Morgan Stanley η οποία εκτιμά ότι μετά από ένα διεθνές ράλι 70% ακολουθεί μια διόρθωση 30% στα χρηματιστήρια.
Τα hedge funds υποστηρίζουν ότι οι αγορές είναι πολύ κοντά σε μια μεγάλη διόρθωση  που θα οδηγήσει τα ευρωπαϊκά και τα αμερικανικά χρηματιστήρια σε πτώση 20% έως 30%.
Αν η εκτίμηση αυτή επιβεβαιωθεί για το ΧΑ θα σημαίνει ότι επειδή δεν έχει ακολουθήσει την διεθνή τάση ανόδου η διόρθωση θα είναι μάλλον της κάτω κλίμακας δηλαδή 20%.
Περίπου 20% πτώση στο ΧΑ σημαίνει 1650 μονάδες.
Οι 1650 μονάδες αποτελεί ένα στόχο που συνεχίζει να υφίσταται για το ΧΑ.
Το ερώτημα παραμένει 2350 μονάδες ή 1650 μονάδες για το ελληνικό χρηματιστήριο;
Η θέση του www.bankingnews.gr έχει καταγραφεί και παρουσιασθεί εκτενώς απερίφραστα.

Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης