Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πως βλέπουν UBS, HSBC και Merrill Lynch τα αποτελέσματα της ΕΤΕ

tags :
Πως βλέπουν UBS, HSBC και Merrill Lynch τα αποτελέσματα της ΕΤΕ

Σύσταση αγοράς με τιμή-στόχο τα 24 ευρώ ανά μετοχή διατηρεί η Bank of America –Merrill Lynch για τη μετοχή της Εθνικής τράπεζας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, τα οποία επισημαίνει ότι επηρεάστηκαν αρνητικά από τις αυξημένες προβλέψεις και τις ζημιές στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο.

 

 

Ο οίκος πιστεύει ότι η έκθεσή της Εθνικής στην τουρκική αγορά, μέσω της Finansbank- θα συντηρήσει την ανάπτυξη και θα αντισταθμίσει την πίεση στην εγχώρια αγορά, ενώ τονίζει ότι και στην Ελλάδα η ΕΤΕ συνεχίζει να είναι καλά τοποθετημένη στην Ελλάδα και ισχυρή ρευστότητα.

Σύμφωνα με την HSBC, η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε συνδυασμό με τις απομειώσεις ήταν οι κύριοι λόγοι για τις ζημιές της τράπεζας το 4ο τρίμηνο. Ωστόσο, και αυτή αναμένει θετικό momentum από την Τουρκία, και επισημαίνει την ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας και την καλή κάλυψη των προβλέψεων, στοιχεία που την θέτει σε ισχυρή θέση έναντι του ανταγωνισμού αλλά και του δύσκολου 2010.

Από την άλλη, η JP Morgan διατηρεί σύσταση Overweight για τη μετοχή της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας, με τιμή-στόχο τα 25 ευρώ ανά μετοχή. Ο οίκος επισημαίνει πάντως ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ήταν πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεών της, κυρίως λόγω των έκτακτων αυξημένων προβλέψεων. Αντίθετα, ισχυρή χαρακτήρισε την πορεία των εσόδων της από τις βασικές της δραστηριότητες (core activities).

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης