Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Βίοι αντίθετοι ΧΑ και ομόλογα – Άλμα στις τράπεζες και στο spread στις 325 μ.β.

Βίοι αντίθετοι ΧΑ και ομόλογα – Άλμα στις τράπεζες και στο spread στις 325 μ.β.
Οι ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είχε ως αποτέλεσμα να διευρυνθεί το spread στις 325 μονάδες βάσης και ρόλο για αυτή την νέα διεύρυνση διαδραμάτισαν και οι δηλώσεις Παπανδρέου ο οποίος σε μελοδραματικό τόνο ανέφερε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην μπορεί να δανεισθεί.
Η αγορά ομολόγων αντιδρά με μεγαλύτερο προβληματισμό και ουσιαστικά επικεντρώνεται στην κρίσιμη συνάντηση της 25ης και 26ης Μαρτίου όπου αναμένεται να υπάρξει σχέδιο διττής στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα. Αν δεν υπάρξει στήριξης της ΕΕ τότε η Ελλάδα θα προσφύγει στο ΔΝΤ. Πάντως διαφαίνεται ότι θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα.
Το χρηματιστήριο πάντως αντέδρασε θετικότερα με πρωταγωνιστές την Alpha , Eurobank και Πειραιώς που κατέγραψαν κέρδη 5% και 6%.
Νωρίτερα στην αγορά ομολόγων κύμα ρευστοποιήσεων είχε οδηγήσει το spread έως τις 330 μονάδες βάσης.
Οι ανησυχίες ότι η Ελλάδα θα καταφύγει στο ΔΝΤ και η γενικότερη περιρέουσα ατμόσφυρα δημιουργεί ένταση στην αγορά ομολόγων.
Τράπεζες όπως η Morgan Stanley , UBS, Deutsche Bank , HSBC, Goldma Sachs , Εθνική, Πειραιώς κ.α. ξεφορτώνονταν  ομόλογα.
Αξιοσημείωτο της κίνησης που σημειώθηκε είναι ότι άνοιξαν  τα spread σε όλες τις κατηγορίες ομολόγων.
Στην 10ετία στις 325 μονάδες βάσης , στην 5ετία στις 359 μονάδες βάσης και στην 3ετία στις 403 μονάδες βάσης.
Όσον αφορά τις αποδόσεις στην 10ετία διαμορφώνεται στο 6,38%, στην 5ετία στο 5,85% και στην 3ετία στο 5,02%.
Είναι ξεκάθαρο ότι το κλίμα είναι αρνητικό που διαφαίνεται και στην συμπεριφορά των CDS του ασφαλίστρου έναντι ρίσκου χώρας.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης