Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μια «σημαντική» πληροφορία που διαψεύδεται ……

 Μια «σημαντική» πληροφορία που διαψεύδεται ……
Την Παρασκευή έγινε μια απόπειρα δανεισμού σύμφωνα με μια πηγή από την Ελλάδα ώστε να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί λόγω του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδος από την ΕΕ και το ΔΝΤ και κυρίως την ΕΚΤ..
Με βάση μια πηγή που θα την χαρακτηρίζαμε αρκετά ενημερωμένη το ελληνικό δημόσιο προσέγγισε μια ξένη τράπεζα ώστε να πραγματοποιήσει private placement. Τα επιτόκια ήταν κοντά στο 5,7%.
Όμως όταν διέρρευσε αυτό και το έμαθαν οι short και ειδικά η Citigroup η οποία πουλούσε με μαζικότητα ελληνικά ομόλογα αλλά και άλλες τράπεζες όπως η J P Morgan το spread ενισχύθηκε εκ νέου χαλώντας έτσι τα σχέδια του ελληνικού δημοσίου, ακυρώνοντας το private placement.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο επενδυτικός οίκος που θα αναλάμβανε το private placement είχε αναφέρει ότι είχε εξασφαλισμένους πελάτες.
Το www.bankingnews.gr έθεσε το ερώτημα αυτό στον ΟΔΔΗΧ και η απάντηση που έλαβε ήταν «κάθε μέρα έρχονται πολλοί ξένοι και προτείνουν το οτιδήποτε αυτό δεν σημαίνει ότι θα υλοποιήσουμε ή θα αποδεχθούμε τις προτάσεις τους. Διαψεύδουμε την φήμη περί private placement» Προφανώς η θέση του ΟΔΔΗΧ είναι απολύτως σεβαστή και τεκμηριωμένη.
Τα σχόλια δικά σας.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης