Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

BoA-Merrill Lynch: Προτιμώμενη τράπεζα η ΕΤΕ- Στα 24 ευρώ η τιμή-στόχος

BoA-Merrill Lynch: Προτιμώμενη τράπεζα η ΕΤΕ- Στα 24 ευρώ η τιμή-στόχος
Σύσταση αγοράς (Buy) προτείνει για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Bank of America- Merrill Lynch με την τιμή-στόχο να τίθεται στα 24 ευρώ ανά μετοχή. Ο οίκος θεωρεί την αποτίμηση της τράπεζας ελκυστική, καθώς διαπραγματεύεται με συντελεστή 1,5 φορές Χ την αξία του καθαρού της ενεργητικού (NAV) και με αναλογία τιμής προς εκτιμώμενα κέρδη για το 2010 στο 10, γεγονός που την φέρνει σε καθαρό discount σε σχέση τόσο με τον ελληνικό, όσο και με τον ευρωπαϊκό κλάδο, και τη θεωρεί ως την πρωτιμώμενη ελληνική τράπεζα.


Για το 2010 ο οίκος βλέπει κέρδη 938 εκατ. ευρώ και 1,3 δισ,. για το 2011, ενώ για το 2012 εκτιμά τα κέρδη της τράπεζας στα 1,506 δισ. ευρώ. Θεωρεί ότι η Εθνική είναι η καλύτερα τοποθετημένη ελληνική τράπεζα  λόγω τη ισχυρής της ρευστότητας, της ισχυρής κεφαλαιακής της επάρκειας (με core tier I στο 8,9% ), την υψηλότερη κερδοφορία προ-προβλέψεων και την ισχυρή ανάπτυξη στην αγορά της Τουρκίας, μέσω της Finansbank.
Για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο εν γένει θεωρεί ότι οι διακυμάνσεις θα συνεχιστούν καθώς αναμένεται από τις αγορές ο δανεισμός της χώρας στους 2 επόμενους μήνες
αλλά θεωρεί ότι είναι πιθανή μια επαν-αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών μέχρι τότε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης