Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Συνέντευξη τύπου ενημέρωσης από Λαζαρίδη – Μποτόπουλο αύριο, με φόντο τη σημερινή «καταστροφή» και όλες τις εξελίξεις

Συνέντευξη τύπου ενημέρωσης από Λαζαρίδη – Μποτόπουλο αύριο, με φόντο τη σημερινή «καταστροφή» και όλες τις εξελίξεις
Συνέντευξη τύπου πλήρους ενημέρωσης από κοινού θα δώσουν αύριο ο πρόεδρος του Χ.Α. Σ. Λαζαρίδης και ο πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλος

Με φόντο όλες τις τελευταίες εξελίξεις πέριξ της επανέναρξης των συναλλαγών στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά και τη μεγάλη πτώση που λαμβάνει χώρα στην πρώτη ημέρα επανα-διαπραγμάτευσης, αύριο οι πρόεδροι του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ.κ. Σ. Λαζαρίδης και Κ. Μποτόπουλος παραχωρούν συνέντευξη Τύπου.
Θα ενημερώσουν και θα γνωστοποιήσουν για τις θέσεις τους σε όλα όσα εκτυλίχθησαν τελευταία σε σχέση με τους περιορισμούς που έθεσε η ΕΚΤ στο Χ.Α. όπου οι Έλληνες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παλαιά κεφάλαιά τους, κάτι που δημιουργεί άνιση μεταχείριση.
Επίσης θα γίνει αναφορά στο γιατί μπήκε «κόφτης» στον ΑΜΕΜ, στον Αυτόματο Μηχανισμό Ελέγχου Μεταβλητότητας που έχει οριστεί έως την Τετάρτη 5 Αυγούστου, καθώς και θα γίνει αναφορά σε ότι άλλο επηρεάζει την αγορά, καθώς επίσης και στα επόμενα βήματα που προτίθενται να κάνουν οι αρχές για να βοηθήσουν την αγορά να βρει τις ισορροπίες της.
Παράλληλα, δεν αποκλείεται η εποπτική αρχή να ενημερώσει για τα περαιτέρω μέτρα που ενδέχεται να λάβει ώστε να αποφευχθούν ακρότητες ή τυχοδιωκτικές κινήσεις από ξένα χαρτοφυλάκια.
Άλλωστε, όπως τόνισε σήμερα ο κ. Μποτόπουλος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι έτοιμη να παρέμβει εφόσον παρατηρηθούν ακραίες κινήσεις στο Χ.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης