Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κερδοσκοπικά «τερτίπια» Ιαπώνων σε δολάριο και ευρώ

tags :
Κερδοσκοπικά «τερτίπια» Ιαπώνων σε δολάριο και ευρώ
Ανοδικές τάσεις επικρατούν για το δολάριο και το ευρώ έναντι του ιαπωνικού γιεν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, καθώς hedge funders και Ιάπωνες εισαγωγείς επιδίδονται σε αγορές εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές αποτιμήσεις.  Οι dealers αναφέρουν ότι ενισχύονται οι εκτιμήσεις ότι το αμερικανικό δολάριο θα ενισχυθεί έναντι του ιαπωνικού γιεν, σε περίπτωση που οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξηθούν, καθιστώντας έτσι πιο ελκυστικές τις αμερικανικές μετοχές. Κατά αυτήν την προοπτική οι Ιάπωνες επενδυτές σπεύδουν να διακρατήσουν αμερικανικό νόμισμα ώστε να τοποθετηθούν εγκαίρως.
Στο μεταξύ, οι επενδυτές που θεωρούν αβέβαιη την άνοδο του δολαρίου, χρησιμοποιούν την πλάγια οδό της αγοράς του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, το οποίο και θεωρούν ότι θα υποχωρήσει περεταίρω, μέσω του οποίου να αγοράσουν δολάρια σε χαμηλότερη τιμή. Επισημαίνεται επιπλέον το άνοιγμα short θέσεων για την περεταίρω πτώση του ευρώ, ενόσω η επίλυση των ελληνικών προβλημάτων καθυστερεί.
Σημειώνεται εδώ ότι το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου σε επίπεδα χαμηλότερα των τελευταίων δύο εβδομάδων, στα 1,3383 δολάρια, ενώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος βρίσκεται στα 125,67 γιεν, από 125,23 γιεν στην αρχή της ημέρας. Αντίστοιχα το δολάριο ενισχύεται στα 93,88 γιεν, από 93,79 γιεν στο χθεσινό κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης