Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Βλέπουν διόρθωση στα διεθνή χρηματιστήρια Morgan Stanley και Unicredit

tags :
Βλέπουν διόρθωση στα διεθνή χρηματιστήρια Morgan Stanley και Unicredit
(upd) Διόρθωση αναμένει το β’ 3μηνο η Morgan Stanley στα διεθνή χρηματιστήρια, αφού σύμφωνα με το τελευταίο σημείωμα που απέστειλε στους  πελάτες της, καθώς θεωρεί ότι σύμφωνα με το πώς διαμορφώθηκαν οι αγορές το 1994 και το 2004, η ανάκαμψη της οικονομίας και τα καλά μακροοικονομικά αποτελέσματα θα προκαλέσουν την απόσυρση των ενισχυτικών μέτρων των κυβερνήσεων και των κεντρικών τραπεζών.
Είναι μία τυπική εξέλιξη για το πώς αντιδρούν οι αγορές όταν οι αρχές αφήνουν ελεύθερη την οικονομία οι ρυθμιστικές αρχές, την ώρα που ξεκαθαρίζει το τοπίο και η ανάκαμψη αποκτά δυναμική, επισημαίνεται στο σημείωμα, η οποία ήδη έχει αναφέρει ότι περιμένει διόρθωση 20% στα διεθνή χρηματιστήρια.
Ο βαθμός κινδύνου εξαπλώνεται για τις ευρωπαϊκές μετοχές, δηλώνει σε σημείωμα του προς τους πελάτες του ο στρατηγικός αναλυτής της Unicredit, Thorsten Weinelt, ο οποίος θεωρεί ότι το outlook των ευρωπαϊκών μετοχών αργά αλλά σταθερά επιδεινώνεται. Ο Weinelt θεωρεί ότι η bull market της προηγούμενης περιόδου έχει αρχίσει και «ξεθωριάζει» ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές εισέρχονται «υπογείως» σε μία φάση διόρθωσης που θα κρατήσει πολλούς μήνες. Οι συνέπειες των δημοσιονομικών προβλημάτων έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται και εντείνονται συνεχώς.
Είναι γεγονός ότι εδώ και εβδομάδες το www.bankingnews.gr αναφέρετε σε μια διόρθωση που αναμένεται στις αγορές και στα διεθνή χρηματιστήρια και την οποία έχει προσδιορίσει προς τα τέλη Απριλίου.

Προσεχώς θα διαπιστωθεί αν όντως στις προθέσεις των διεθνών επενεδυτών είναι μια διόρθωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης