Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Επιβράδυνση των κερδών για τις αμερικανικές τράπεζες το α’ 3μηνο του 2010

tags :
Επιβράδυνση των κερδών για τις αμερικανικές τράπεζες το α’ 3μηνο του 2010
Η Wall το τελευταίο δεκαήμερο προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από την αρνητική επιρροή της Ευρώπης και να αποδώσει το θετικό momentum που ήδη υπάρχει εξαιτίας των εκτιμήσεων των αναλυτών για νέα αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας το πρώτο τρίμηνο του έτους...
Οι  αναλυτές αναμένουν τα κέρδη πρώτου τριμήνου των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εταιρειών, να ανακάμψουν 75,6% σε ετήσια βάση. Ωστόσο, σύμφωνα με τον οίκο CreditSights τρεις μεγάλες τράπεζες, η Bank of America, η JP Morgan και η Wells Fargo ίσως υποχρεωθούν σε πρόσθετες προβλέψεις ύψους 30 δισ. δολ. για πιθανές απώλειες στεγαστικών τους δανείων.
Αν δούμε αναλυτικότερα τα αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών, η JPMorgan αναμένεται να σημειώσει επιβράδυνση της κερδοφορίας της έναντι του τελευταίου τρίμηνου του 2009, εξαιτίας των ζημιών που θα εμφανίσει από τις πιστωτικές κάρτες και τα στεγαστικά δάνεια. Τα κέρδη της αναμένονται στα 2,93 δισ. δολάρια ή 64 cents ανά μετοχή, σε αντίθεση με 3,28 δισ. δολ. και 74 cents ανά μετοχή που είχε καταγράψει το δ’ 3μήνο του 2009.
Στις 16 Απριλίου αναμένονται τα αποτελέσματα τριμήνου της Bank of America, για την οποία οι αναλυτές θεωρούν ότι θα σημειώσει κέρδη της τάξεως των 10 cents ανά μετοχή, σε αντίθεση με τα 52 cents ανά μετοχή που είχε σημειώσει το τελευταίο τρίμηνο του 2009. Αντίθετα άνοδο της κερδοφορίας στα 42 cents ανά μετοχή αναμένουν οι αναλυτές για την μεγαλύτερη τράπεζα χορηγήσεων στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, τη Wells Fargo, για την οποία θεωρούν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 42 cents, ήτοι πέντε φορές υψηλότερα σε σχέση με το δ’ 3μηνο του 2009 (ανακοίνωση 21 Απριλίου).  
Τη θετική έκπληξη αναμένεται να κάνει η Citigroup η οποία μάλλον επέστρεψε στην κερδοφορία το προηγούμενο τρίμηνο, αφού οι αναλυτές τοποθετούν τα κέρδη της μεταξύ 1 και 4 cents, ενώ αντιμετώπισε περίπου 12 cents ανά μετοχή διαγραφές προβληματικών στεγαστικών δανείων.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής αναλυτής της Harris Private Bank, Jack Ablin δήλωσε ότι έχουμε να δούμε ένα δυνατό τρίμηνο όταν θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών είναι ιδιαιτέρως υποβαθμισμένες καθώς έντονες είναι οι ανησυχίες για την επίδραση της ανεργίας.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης