Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ξανά στα επίπεδα χρεοκοπίας του Ιουνίου του 2012 το Χρηματιστήριο - Γιατί αυτή η καταστροφή;

tags :
Ξανά στα επίπεδα χρεοκοπίας του Ιουνίου του 2012 το Χρηματιστήριο - Γιατί αυτή η καταστροφή;
Το ελληνικό Χρηματιστήριο, ως προεξοφλητικός μηχανισμός, παίζει το σενάριο της χρεοκοπίας και όχι της ανάκαμψης
Το ελληνικό Χρηματιστήριο ξανά στα επίπεδα χρεοκοπίας, χάους και καταστροφής του Ιουνίου του 2012.
Θυμίζουμε ότι το χαμηλό εκείνης της «μαύρης περιόδου» ήταν 471,5 μονάδες.
Γιατί όμως συντελείται αυτή η καταστροφή στο Χ.Α. με επίκεντρο τις τράπεζες, οι οποίες σήμερα βρίσκονται στο -20% και καταγράφουν συνεχή ιστορικά χαμηλά;
Οι λόγοι είναι τρεις:
1) Γιατί πολλοί πλέον επενδυτές έχοντας δύο φορές ζήσει το ελληνικό μαρτύριο, μία το 2012 και άλλη το καλοκαίρι του 2015, δεν πιστεύουν στο θετικό σενάριο, της ανάκαμψης της οικονομίας.
Πιστεύουν πλέον ότι η οικονομία θα βυθιστεί στο χάος, ενώ ανησυχούν για το ενδεχόμενο Grexit, που σκόπιμα επανέφερε ο W. Schaeuble.
2) Οι LME ομολογιούχοι που συμμετείχαν στις πρόσφατες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα πουλάνε κακήν κακώς, δίχως αύριο.
3) Οι διεθνείς επενδυτές, πέραν των hedge funds, δηλαδή οι στρατηγικού χαρακτήρα θεσμικοί, αρχίζουν να αναιρούν το σενάριο προσδοκίας για ανάκαμψη της οικονομίας.
Είναι πάντως εντυπωσιακό πως ενώ η Ελλάδα έχει τρίτο μνημόνιο, έχει τρίτο πρόγραμμα χρηματοδότησης, έχει ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, για τρίτη φορά και παρ' όλα αυτά το ελληνικό Χρηματιστήριο, ως προεξοφλητικός μηχανισμός, παίζει το σενάριο της χρεοκοπίας και όχι της ανάκαμψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης