Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η «μητέρα των μαχών» έχει ξεκινήσει στο ΧΑ - Δύο γραφήματα που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και οι 415 μον.

tags :
Η «μητέρα των μαχών» έχει ξεκινήσει στο ΧΑ - Δύο γραφήματα που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και οι 415 μον.
Για τον γενικό δείκτη τεχνικοί αναλυτές δίνουν τις 415 μονάδες και στον FSE 25 τις 113 μονάδες
Δύο γραφήματα που κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικά και αναμένεται, ανάλογα με την πορεία που θα ακολουθηθεί, να ανασυντάξει πλήρως τις τάξεις των επενδυτών, παρακολουθούν αυτές τις ημέρες όσοι αναλυτές και επενδυτές αρέσκονται στην τεχνική ανάλυση.
Μάλιστα και στα social media οι συζητήσεις, δίνουν και παίρνουν μεταξύ των επενδυτών.
Αυτών των λίγων βέβαια που έχουν μείνει στο ΧΑ και επενδύουν ακόμα.
Από τη μία οι short θα λάβουν σήμα κλεισίματος θέσεων αν επιβεβαιωθεί η στήριξη και ήδη κάποιοι συστήνουν προσοχή σε όσους έχουν ποντάρει στην πτώση, ενώ αν διασπαστεί η στήριξη θα επιταχυνθεί η πτώση μοιράζοντας απλόχερα περισσότερα κέρδη.
Οι short πρέπει να σημειωθεί πως έχουν ψυχολογία στα ύψη, λόγω των μεγάλων απωλειών που έχουν καταγράψει οι μετοχές μέσα στο 2016.
Επιπλέον, έχουν στη φαρέτρα τους όπλα όπως η τραπεζική κρίση στην Ευρώπη, ή οι ανησυχίες για την ανάπτυξη στην Κίνα και φυσικά την καθυστέρηση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.
Από την άλλη, οι long αν επιβεβαιωθεί θα δουν μεγάλη άνοδο λόγω short covering και ήδη κάποιοι λένε «αγοράστε όταν το αίμα κυλάει στους δρόμους», αν όμως διασπαστεί θα αναγκαστούν αμέσως να κλείσουν θέσεις για να μην γράψουν μεγάλες ζημιές.
Σημειώνουν πως δεν μπορεί κανείς να πετύχει τον απόλυτο πάτο της αγοράς και πως θα μπορούσαν να αρχίσουν οι επενδυτές που βλέπουν άνοδο να τοποθετούνται σε αυτό το επίπεδο και να κρατήσουν «δυνάμεις» στην περίπτωση που διασπαστεί».
Επιπλέον αναφέρουν πως αυτές οι στηρίξεις είναι πολύ δύσκολο να διασπαστούν.
Όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται στα γραφήματα δύο βασικών δεικτών του ΧΑ.
Του Γενικού Δείκτη αλλά και του FTSE 25.
Για τον γενικό δείκτη τεχνικοί αναλυτές δίνουν τις 415 μονάδες και στον FΤSE 25 τις 113 μονάδες.
Εκεί αναφέρουν πως θα δοθεί η «μητέρα των μαχών».
Το τελευταίο ανάχωμα για τους long που κάνει τους short να αναδιπλώνονται.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Σημειώνεται πως το γράφημα του Γενικού Δείκτη είναι δεκαετίας και αυτό σημαίνει πως η πλαγιοκαθοδική γραμμή που αποτυπώνεται είναι πολύ ισχυρή, ενώ έχει και στο παρελθόν επιβεβαιωθεί.
Το γράφημα του FTSE 25 είναι από τον Ιανουάριο 2015, δηλαδή από την περίοδο των εκλογών και της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
Προχθές, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε νέο χαμηλό στις 439,08 μονάδες, ενώ ο FTSE 25 βρέθηκε στις 112,97 μονάδες, ακριβώς στη στήριξη δηλαδή που αποτυπώνεται στο σχετικό γράφημα.
Χθες η αγορά αντέδρασε ανοδικά, μία κίνηση που ουσιαστικά αποτέλεσε συνέχεια της χθεσινής αντίδρασης, αφού μετά το παραπάνω χαμηλό ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης βελτίωσε αισθητά την εικόνα του.
Βέβαια, προς το κλείσιμο άρχισαν εκ νέου ρευστοποιήσεις με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν τα κέρδη και οι δύο δείκτες να πλησιάσουν ξανά τις στηρίξεις.
Η μάχη θα συνεχιστεί και στις επόμενες συνεδριάσεις.

Γ.Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης