Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι τραπεζίτες προβλέπουν μεγάλα τραπεζικά deals λόγω ΔΝΤ …..αλλά δύσκολη η υλοποίηση τους

 Οι τραπεζίτες προβλέπουν μεγάλα  τραπεζικά deals λόγω ΔΝΤ …..αλλά δύσκολη η υλοποίηση τους
Οι εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία η περίπου δεδομένη έλευση του ΔΝΤ και η  στασιμότητα που επικρατεί θα οδηγήσει τις τράπεζες σε συγχωνεύσεις  καθώς σε ένα τέτοιο οικονομικό περιβάλλον ο κλάδος δεν μπορεί να αποδώσει στην κοινωνία ενώ και η αποτελεσματικότητα του είναι περιορισμένη. ...
Πολλά τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι ο χρόνος κυλάει αντίστροφά και ότι επίκεινται τραπεζικά deals συγχωνεύσεις μεταξύ ελληνικών τραπεζών ή μεταξύ ελληνικών και κυπριακών τραπεζών. Και ενώ αποτελεί η επικρατούσα άποψη μεταξύ των τραπεζικών στελεχών ορθώνονται εμπόδια τα οποία δυσκολεύουν την υλοποίηση αναδιάταξης του τραπεζικού χάρτη.
Το πρώτο βασικό αντικίνητρο σχετίζεται με την καθαρότητα των ισολογισμών.
Όταν μια τράπεζα αμφισβητεί την άλλη για το αν και κατά πόσο διαθέτει καθαρό ισολογισμό είναι προφανές ότι δημιουργεί εμπόδια.
Τα deals μεταξύ ελληνικών τραπεζών προσκρούουν επίσης και στο γεγονός ότι μπορεί τα τραπεζικά στελέχη να δηλώνουν ότι θα έρθουν deals ταυτόχρονα όμως συμπληρώνουν ότι σε ένα τέτοιο νεφελώδες τοπίο μια συγχώνευση μπορεί να είχε αρνητικές επιπτώσεις.
Όσον αφορά τα ελληνοκυπριακά deals η Κύπρου σθεναρά υποστηρίζει ότι δεν εξετάζει οποιαδήποτε deal. Όταν η Κύπρου θα επιτύχει κέρδη 300-400 εκατ ευρώ το 2010 γιατί να μπει σε μια περιπέτεια για deals.
Ο επικεφαλής της Μarfin Ανδρέας Βγενόπουλος μπορεί να βρίσκεται πιο κοντά με τον Μιχάλη Σάλλα της Πειραιώς αλλά το deal μεταξύ των δύο τραπεζών απέχει πολύ.
Βέβαια στην αγορά οι φήμες οργιάζουν ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί deal μεταξύ Marfin και Πειραιώς ωστόσο οι διοικήσεις μόνιμα διαψεύδουν ανάλογες φήμες.
Η έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα προφανώς και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην οικονομία όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μια συγχώνευση θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση.
Μια συγχώνευση δεν οδηγεί πάντα στα επιθυμητά αποτελέσματα.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης