Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Nomura: Υποβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες- Βλέπει κινδύνους λόγω ρευστότητας

tags :
Nomura: Υποβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες- Βλέπει κινδύνους λόγω ρευστότητας

Σε υποβάθμιση των προοπτικών για τις ελληνικές τράπεζες προχωρά η Nomura σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, λόγω «των συνεχιζόμενων και διαρκώς επιδεινούμενων οικονομικών προοπτικών και των προβλημάτων ρευστότητας που επικρατούν». Κατά μέσο όρο ο οίκος μειώνει τις προβλέψεις κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών κατά 11% για το 2011-2012. Ο οίκος μειώνει την αξιολόγηση της Eurobank από Buy σε Neutral και της Alpha Bank από Neutral σε Reduce (Μείωση θέσεων). ...

Ωστόσο, διατηρεί τη σύσταση αγοράς για την Εθνική Τράπεζα, η οποία παραμένει η προτιμώμενη ελληνική τράπεζα του οίκου. Εντούτοις, επισημαίνει ότι παραμένει επιφυλακτική για τη μετοχή σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Για την ΕΤΕ μειώνει την τιμή στόχο στα 19 ευρώ από 21, για την Eurobank στα 7,1 ευρώ από 8,5, για την Alpha στα 5,6 από 8,3 και για την Τράπεζα Πειραιώς στα  5,2 ευρώ από 6, διατηρώντας τη σύσταση Μείωσης θέσεων (reduce) για τη μετοχή.

Για το σύνολο του κλάδου η Nomura θεωρεί ότι θα παραμείνει κερδοφόρα και έχουν καλή κεφαλαιακή βάση, δεν θεωρεί ότι η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση τις καθιστά ελκυστικές με βάση τον επενδυτικό κίνδυνο. Επίσης, θεωρεί ότι αν και η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ωστόσο η δυνατότητα χρηματοδότησής της από τις αγορές παραμένει ασαφής και γι’ αυτό αναμένει να χρησιμοποιήσει κονδύλια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ εν ευθέτω χρόνω.

Η Nomura ανησυχεί ότι οι ελληνικές τράπεζες παρά τα την ενδεχόμενη χρηματοδότηση της οικονομίας από το μηχανισμό στήριξης Ε.Ε. και ΔΝΤ, μπορεί να έχουν προβλήματα ρευστότητας, που θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα στα περιθώρια κέρδους και την κερδοφορία του κλάδου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης