Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Όλα όσα έγιναν σήμερα (26/8) στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Όλα όσα έγιναν σήμερα (26/8) στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Σχόλια και παρατηρήσεις για τη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματίστηριο Αθηνών 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ (-0,09% στις 565,34 μονάδες) κινήθηκε σε ένα εύρος 3,3 μονάδων μεταξύ 564,19 και 567,51 (-0,29% και +0,30%). Η αξία των συναλλαγών του ανήλθε σε 23,66 εκατ. ευρώ με τα πακέτα σε 3,02 εκατ. ευρώ. Η συνολική αξία του τζίρου στο ΧΑ σε 24,03 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι για τα υπόλοιπα πλην ΓΔ χαρτιά (130 περίπου) διετέθησαν 370 χιλ. ευρώ.

FTSE25: ‘Εκλεισε στο -0,53% στις 1503,35 μονάδες με τζίρους 22,43 εκατ. ευρώ, με τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ να απορροφούν τα 7,55 εκατ.και στο 34,6%. ΑΝΟΔΙΚΕΣ-ΠΤΩΤΙΚΕΣ: 9 – 13 ( ΧΘΕΣ: 9-12). ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟΣ: ΦΦΓΚΡΠ 2,23%, ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,56%, ΣΑΡΑΝΤΗΣ 4,78%, ΙΚΤΙΝΟΣ 3,20% με 3 τμχ.... ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ: ΟΛΘ -1,96%, ΠΛΑΘ -1,95%, ΑΝΕΜΟΣ -1,82%.

FTSEΜ-20: Στο +0,80% με τζίρους…. 364 χιλ. ευρώ ΑΝΟΔΙΚΕΣ-ΠΤΩΤΙΚΕΣ: 8 - 6. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ 9,52%, ΦΡΛΚ 1,41%. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ: ΟΛΥΜΠ -7,49%, ΣΑΡΑΝΤΗΣ -3,16%, ΣΕΝΤΡ -2,94%…

ΔΤΡ: ‘Εκλεισε στο -1,76% στις 639,47 μονάδες...

ΤΑΜΠΛΟ: Τρίτη σερί άνοδος για τα ΣΩΛΚ (+3,60%, +4,84% και σήμερα +3,67%)... κι από τα 0,7780 στα 0,8760 ευρώ...Δυναμική παρουσία από την ΑΤΤΙΚΗΣ στο +9,7% με 3,47 εκατ. τμχ αλλά η τιμή γράφει... 0,0680 ευρώ. Αρκετά ενισχυμένη η ΚΥΠΡ στο +2,84% αλλά η τιμή γράφει 0,1450 ευρώ και η τράπεζα κόστισε δεκάδες δισ. ευρώ σε όσους την εμπιστεύτηκαν!!!

.................................

ΣΧΟΛΙΟ (του Μάνου Χατζηδάκη): Οι τράπεζες βρήκαν ωφέλιμο χώρο να ανακτήσουν ένα μικρό μέρος από το χαμένο έδαφος του Ιουλίου ενώ μικρές διακυμάνσεις σημειώθηκαν με αφορμή τις επικείμενες αναδιαρθρώσεις των δεικτών του MSCI και του Stoxx 600. Δεν προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα ο Αύγουστος, ήταν περίπου διαδικαστικός μήνας που απλά έφερε χρονικά πιο κοντά γεγονότα που θα έχουν ισχυρότερο ήχο στις Αγορές.

Μοιραία λοιπόν, η συναλλακτική ξηρασία ακολούθησε την αδράνεια των νέων επαναλαμβάνοντας το μοτίβο ακριβώς τέσσερα χρόνια πριν, όταν βρίσκονταν και πάλι στα ίδια περίπου επίπεδα τιμών. Για την ιστορία ο Σεπτέμβριος του 2012 ήταν από τους καλύτερους μήνες σε απόδοση (+8,5%) ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα τριπλασιάστηκε σε μέσα επίπεδα (63,7 εκατ. ευρώ από 21.9 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο). Το αν θα υπάρξει και τώρα «Επιστροφή στο Μέλλον» θα εξαρτηθεί κυρίως από την ταχύτητα υλοποίησης των προαπαιτούμενων που σταδιακά ανεβαίνουν στο προσκήνιο έχοντας ένα οριακό χρονοδιάγραμμα έως το τέλος Οκτωβρίου.

................................

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης συνέχισε την συσσώρευση τιμών σε ακόμα στενότερο εύρος διακύμανσης το οποίο αυτή την εβδομάδα περιορίστηκε σε 14 μονάδες του Γενικού Δείκτη συμβαδίζοντας με την συναλλακτική επίδοση. Οι πολλές ημέρες –ουσιαστικά ακινησίας- παραμονής στα τρέχοντα επίπεδα έφεραν πιο κοντά στο Γενικό Δείκτη τους κινητούς μέσους των 50 και 30 ημερών και πλέον η σύγκλιση τους γίνεται σε διάστημα λιγότερο από 20 μονάδες.Συσσωρεύσεις τόσο μεγάλης χρονικής μορφής δίνουν μεγάλες κινήσεις στην εκτόνωση τους.

Βάζοντας επομένως σαν όριο τις 575 και τις 545 μονάδες, που αποτελούν τα άκρα του εύρους διακύμανσης του Γενικού Δείκτη από τις 12 Ιουλίου, η διαφυγή προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση θα έχει σημαντικό δυνητικό περιθώριο. Προς το παρόν οι ταλαντωτές και MACD είναι αδιάφοροι χωρίς να ενθουσιάζουν ή να τρομάζουν με την διαγραμματική τους εικόνα.Συμπερασματικά η τάση θα έρθει με τους όγκους. Αν ο Αύγουστος ήταν μήνας διακοπών για όλους, ο Σεπτέμβριος έχει πιο πυκνά γεγονότα και εξελίξεις σε κάθε οικονομικό επίπεδο για να παραμείνει η ίδια εικόνα.

................................

ΑΝΑΦΟΡΕΣ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η κεντρική τραπεζίτης των ΗΠΑ «έδειξε» αύξηση επιτοκίων χωρίς όμως να ανοίξει τα χαρτιά της ως προς το πότε θα πραγματοποιηθεί. «Η οικονομία πλησιάζει τους στόχους που έχουμε θέσει», σημείωσε. Σταδιακές οι κινήσεις της κεντρικής τράπεζας.

Yellen: Ενισχύθηκαν τα επιχειρήματα για αύξηση επιτοκίων

Τα επιχειρήματα υπέρ μιας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της βελτίωσης στην αγορά εργασίας και των προσδοκιών για ήπια οικονομική ανάπτυξη, υπογράμμισε η πρόεδρος της Federal Reserve Janet Yellen στην πολυαναμενόμενη ομιλία της στο Jackson Hole.

...

ΕΞΑΜΗΝΑ: H Motor Οil το απόγευμα της Δευτέρας 29 Αυγούστου συνεχίζει την ροή ανακοινώσεων αποτελεσμάτων εξαμήνου και ακολουθούν την επόμενη ημέρα Alpha Βank, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Φουρλής και Lamda Development. Την Τετάρτη, τελευταία ημέρα του μήνα, είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank. Το ημερολόγιο της ερχόμενης εβδομάδας δεν έχει μόνο εταιρικά αποτελέσματα.

...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου επιδιώκει η Τράπεζα Κύπρου σκοπεύοντας να διατηρήσει και την διαπραγμάτευση των μετοχών του συγκροτήματος στο ΧΑ Αξιών Κύπρου. Για την επίτευξη μιας τέτοιας εισαγωγής και ενδεχόμενης συμπερίληψής της στους δείκτες FTSE UK, η τράπεζα εξετάζει την ίδρυση νέας μητρικής εταιρείας, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της στο Χ.Α.

......

EUROBANK EQUITIES: Τιμές-στόχοι και συστάσεις

ΟΠΑΠ: Σύσταση αγοράς και τιμή-στόχος τα 9,3000 ευρώ.

Jumbo: Σύσταση αγοράς και τιμή-στόχος τα 14,6000 ευρώ.

Folli Follie: Σύσταση διακράτησης και τιμή-στόχος 21,2000 ευρώ.

Aegean: Σύσταση αγοράς και τιμή-στόχος 10,1000 ευρώ.

Fourlis: Σύσταση αγοράς και τιμή-στόχος 4,4000 ευρώ.

Intralot: Σύσταση διακράτησης και τιμή-στόχος 1,1200 ευρώ.

......

ΕΛΠΕ - Berenberg: Αναπάντεχα ισχνή χαρακτηρίζει την κερδοφορία των Ελληνικών Πετρελαίων το β' τρίμηνο η Berenberg, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τιμή-στόχο στα 4,5000 ευρώ και σύσταση ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ. Οι αναλυτές του οίκου επισημαίνουν ότι τα ισχνά μεγέθη των ΕΛΠΕ οφείλονται στην επιδείνωση που παρατηρήθηκε τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές, εκτιμώντας ότι ίσως να μην καταφέρουν να πετύχουν αντίστοιχα μεγέθη στο δεύτερο εξάμηνο σε σχέση με το πρώτο. Επισημαίνουν την υψηλή χρηματοοικονομική και λειτουργική μόχλευση του ομίλου, αλλά τονίζουν ότι θα πρέπει να δουν βελτιωμένο ισολογισμό προτού αλλάξουν την εκτίμησή τους για την εταιρία. Σχολιάζοντας την αποτίμηση επισημαίνουν, ότι δεν προσφέρει ικανοποιητικό σημείο εισόδου στη μετοχή, σημειώνοντας ότι προτιμούν την μετοχή της MΟΗ. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης