Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Συμπαθητικά τα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευτεί – Εμφανίζουν περιορισμό της ζημίας κατά 55%

Συμπαθητικά τα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευτεί – Εμφανίζουν περιορισμό της ζημίας κατά 55%
Τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας με ζημιά κοντά στα 3 δισ. ευρώ επηρεάζουν αισθητά τη συνολική εικόνα
Tα αποτελέσματα από το μέτωπο της κερδοφορίας των εταιριών θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν συμπαθητικά, τονίζει το τμήμα ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή.
Στο κυρίως κομμάτι των εταιριών που αφορά την μεγάλη κεφαλαιοποίηση η πορεία των εξαγωγικών εταιρειών ή όσων έχουν δραστηριότητα στο εξωτερικό έχει διαφοροποιηθεί θετικότερα από όσες έχουν αυξημένη έκθεση στην Ελλάδα.
Θετικές επιδράσεις από την διατήρηση των σχετικά χαμηλών τιμών του πετρελαίου έχουν οι κλάδοι της ενέργειας, της διύλισης, των μεταφορών και των παραγώγων του πετρελαίου.
Από την άλλη πλευρά η λογιστική αποτύπωση μέρους των επισφαλών απαιτήσεων από το Μαρινόπουλο σε τράπεζες και προμηθευτές περιόρισε σε πολλές εταιρίες (παραγωγούς) το τελικό αποτέλεσμα.
Στο 1/3 του συνόλου των αποτελεσμάτων τα λειτουργικά κέρδη είναι αυξημένα κατά 5% ενώ η καθαρή κερδοφορία των εμποροβιομηχανικών εταιριών είναι αυξημένη κατά 16%.
Σύμφωνα τώρα με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα, όπου σημειώνεται ότι έχουν δημοσιεύσει μόλις 65 εταιρείες, οι τράπεζες περιόρισαν τις ζημιές στα 2,83 δισ. ευρώ από 5,5 δις. ευρώ πέρυσι με την Εθνική να δημοσιεύει ζημιές 2,95 δισ. ευρώ.
Συνολικά για τις εταιρείες που δημοσίευσαν οι πωλήσεις είναι μειωμένες κατά 6,7%, τα EBITDA είναι ενισχυμένα κατά 5,1% διαμορφούμενα στα 2,95 δισ. ευρώ από 2,8 δισ. ευρώ και η τελική γραμμή εμφανίζει μείωση ζημίας 55,8% διαμορφούμενη στα 2,18 δισ. ευρώ από 4,9 δισ. ευρώ.
Από τις εταιρείες που έχουν δημοσιεύσει 43 εμφανίζουν βελτίωση στην τελική γραμμή και  22 έχουν χειρότερη εικόνα από την περσινή.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης