Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα (26/9) στο ταμπλό του Χ.Α.

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα (26/9) στο ταμπλό του Χ.Α.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,82% στις 563,59 μονάδες
ΧΑ-ΑΓΟΡΑ-ΣΧΟΛΙΟ: Θλίψη και απογοήτευση προκαλεί η χρηματιστηριακή αγορά η οποία εμφανίζει και σήμερα 26 Σεπτεμβρίου εικόνα απαξίωσης, αλλά και πτώσης με χαμηλούς όγκους.
Το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη, οι ανησυχίες για την κεφαλαιακή επάρκεια της Deutsche Βank που υποχωρεί -6% καθώς και ο προβληματισμός για τις ιταλικές τράπεζες επιδεινώνουν την κατάσταση στην άρρωστη ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
Οι τράπεζες με απώλειες έως -7% καθώς στον ορίζοντα εξυφαίνεται το αρνητικό σενάριο.
Ήδη ο SSM απέρριψε την ελληνική πρόταση για χαλαρή αξιολόγηση στα επόμενα 3-4 τρίμηνα.
Ο SSM θα αξιολογεί τις ελληνικές τράπεζες με βάση την πορεία των NPLs ήδη από το τέλος του πρώτου τριμήνου αξιολόγησης δηλαδή τέλη Δεκεμβρίου του 2016 με αυστηρά κριτήρια.
Παράλληλα οι τράπεζες δεν προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον ακριβώς λόγω ανησυχιών μήπως και υπάρξει 4ος γύρος ανακεφαλαιοποίησης.
Εν τω μεταξύ η Attica bank καταγράφει σήμερα νέο ιστορικό χαμηλό απαξίωσης στα 0,037 ευρώ με την αποτίμηση στα 93 εκατ… ενώ η τράπεζα διαθέτει κεφάλαια 681 εκατ. αυτό σημαίνει ότι η αγορά βλέπει ανάγκη για νέα ανακεφαλαιοποίηση.
Αρνητικό κλίμα επικρατεί σήμερα και στον FTSE 25 με την πλειοψηφία των μετοχών να υποχωρεί.


Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,82% στις 563,59 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 561,37 μονάδων (-2,21%) και 571,46 μον. (-0,45%).
Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 31,81 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 54,68 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων άλλαξαν χέρια μετοχές αξίας 0,57 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 2,45%, στις 1.499,66 μονάδες, ενώ στο +0,47% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 733,89 μονάδες.
Ο ΔΤΡ έκλεισε στο -6,09% στις 639,70 μονάδες.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ τίτλοι (ΑΛΦΑ 7 εκατ.) ΟΤΕ (6,8) ΕΥΡΩΒ (4) και ΕΤΕ (3,8 εκατ. ευρώ) κάλυψαν το 68% του συνολικού τζίρου.

ΤΑΜΠΛΟ Ftse25: Οδυνηρή έκπληξη για τους επενδυτές μικρομετόχους των ΣΩΛΚ η σημερινή ανακοίνωση περί απορρόφησης των ΕΛΚΑ και με τους όρους που πραγματοποιείται, με την μτχ να κλειδώνει στο -30% και με ανεκτέλεστο πωλήσεων για τεμάχια.
Αντίθετα ευχάριστη η εξέλιξη για τους μετόχους των ΕΛΚΑ που είδαν την δική τους μετοχή να κλειδώνει κι αυτή αλλά στο +30%.
Συνεχίσθηκαν οι αθρόες πωλήσεις στην μετοχή της AEGEAN AIRLINES που έχασε κι άλλο ένα 3,17% από την αξία της υποχωρώντας στα 6,1000 ευρώ.
Πολύ καλή παρουσία από την ΤΙΤΚ, την ΕΛΠΕ, την ΟΠΑΠ, την ΕΕΕ, την ΦΦΓΚΡΠ, την ΣΑΡΑΝΤΗΣ...
Σκέτη απογοήτευση οι τίτλοι των ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ (από -7,43% έως -5,08%), νέα ιστορικά ελάχιστα για την ΑΤΤΙΚΗΣ με την κφση της στα 93,6 εκατ. ευρώ.

ΣΥΝΤΡΙΒΕΣ: Στο -30% τα ΣΩΛΚ, κι άλλο πλαφόν για την ΕΣΥΜΒ (-10%), μείον 10% για την ΕΛΑΣΤΡΟΝ, στο -9,2% η ΣΕΝΤΡ, -8,6% για την ΚΕΚΡΩΨ...

ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ: 'Αλλος ένας εμπαιγμός εις βάρος του Θεσμού, των μικρομετόχων κοκ κοκ...

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Βάσει αποτίμησης και αποτελεσμάτων πρώτου 6μηνου αδικείται στο ταμπλό, αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια...

ΟΛΘ: Οι απεργίες έπληξαν την κερδοφορία του, αλλά παραμένει με γεμάτα ταμεία και χωρίς σεντ δανεισμό.

ΟΛΠ: Με την κφση στα 300 εκατ. ευρώ και τι σχόλια να κάνει κανείς για το 6μηνό, του;
Τζάμπα η μετοχή, αλλά...

ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ: Οι κορυφαίες επιλογές της είναι οι μετοχές των ΑΛΦΑ, Folli Follie Group, Jumbo, Φουρλής, Μυτιληναίος και Σαράντης. Για την Alpha Bank, η τιμή-στόχος τίθεται στα 2,96 ευρώ με σύσταση outperform...
Για την Folli-Folli Group, η τιμή-στόχος τίθεται στα 27,50 ευρώ με την μετοχή της σε έκπτωση 55% σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις στο εξωτερικό τόσο σε όρους P/E όσο και σε όρους EV/EBITDA για το 2017.

ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ(1): Για την Jumbo, η σύσταση είναι επίσης ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ με τιμή-στόχο τα 14,20 ευρώ, με την μετοχή να διαπραγματεύεται με discount 25% σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρείες.
Για τη Σαράντης, μετά από ένα ακόμα καλό τρίμηνο αποτελεσμάτων, παρά τις δυσμενείς συνθήκες στην εγχώρια αγορά, οι αποδόσεις της εταιρείας ξεπερνούν τις προσδοκίες της αγοράς.
Η τιμή-στόχος στα 11,70 ευρώ.
Η τιμή-στόχος για τη Μυτιληναίος είναι τα 5,78 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ.
Τέλος, και η Fourlis αποτελεί κορυφαία επιλογή για την NBG Securities, με τιμή-στόχο τα 4,75 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι, η ημερομηνία της ετήσιας παρουσίασης Αναλυτών στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, μεταφέρεται για την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 αντί της αρχικά ορισθείσας Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου 2016, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Οικονομικού Ημερολογίου του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης