Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι εισηγμένες του ΧΑ που επενδύουν στο πιο σκληρό φορολογικό περιβάλλον – Αναλυτικά στοιχεία

tags :
Οι εισηγμένες του ΧΑ που επενδύουν στο πιο σκληρό φορολογικό περιβάλλον – Αναλυτικά στοιχεία
Ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις που έκαναν ή που σχεδιάζουν οι ελληνικές εταιρείες
Σε αυτό το σκληρό ελληνικό οικονομικό περιβάλλον οι ελληνικές εισηγμένες εξακολουθούν να επενδύουν και να ετοιμάζουν την επόμενη μέρα.
Ιδιαίτερα υψηλές είναι οι επενδύσεις που ετοιμάζουν κάποιες εταιρείες για τα επόμενα χρόνια, ενώ νέες μονάδες, εκσυγχρονισμό παλαιών σε διάφορους τομείς της οικονομίας σχεδιάζουν άλλες και εκτιμούν πως θα διευρύνουν πωλήσεις και κέρδη στο μέλλον.
Το σύνολο των επενδύσεων ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος να έχει προγραμματιστεί από τον ΟΤΕ.
Πιο αναλυτικά ο Οργανισμός ΟΤΕ σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ σε δίκτυα νέας γενιάς.
Την περασμένη πενταετία οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ και για την επόμενη τετραετία υλοποιεί επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ δημιουργώντας δίκτυα του μέλλοντος καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών του.
Υψηλές επενδύσεις πραγματοποιεί και η ΔΕΗ.
Οι συνολικές επενδύσεις το πρώτο εξάμηνο του 2016 αυξήθηκαν σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2015 κατά 26,7 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 283,3 εκατ. ευρώ, αύξηση, η οποία σχετίζεται με την υλοποίηση της πρώτης φάσης της Διασύνδεσης των Κυκλάδων.
Στις επενδύσεις περιλαμβάνονται και οι συμμετοχές των χρηστών του δικτύου για τη σύνδεσή τους, οι οποίες το πρώτο εξάμηνο του 2016 ήταν αυξημένες κατά 6,6 εκατ. ευρώ.
Έτσι οι «καθαρές» επενδύσεις του ομίλου, δηλαδή οι επενδύσεις ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των υποδομών, χωρίς τις κατά τα ανωτέρω συμμετοχές, ανήλθαν στα 252 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την Τέρνα Ενεργειακή, οι επενδύσεις του ομίλου ανήλθαν σε 69,5 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος  έτους.
Η  συνεχιζόμενη  επενδυτική  δραστηριότητα  της  εταιρείας  δημιουργεί  τις  προϋποθέσεις για σταθεροποίηση αυξημένης ροής εσόδων και κερδοφορίας σε μακροχρόνια βάση.
Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ στον τομέα της βιομηχανίας ξεκίνησε ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. ευρώ και έχει μέχρι σήμερα ολοκληρώσει επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ.
Η MotorOil σημειώνει πως η επενδυτική δαπάνη ανήλθε σε 30 εκατ. ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος αυτής (80% περίπου) να αφορά στο πρόγραμμα περιοδικής συντήρησης των μονάδων του Διυλιστηρίου.
Το πρόγραμμα, διάρκειας ενός μηνός περίπου, ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου και ήταν αποφασιστικής σημασίας για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του Διυλιστηρίου.
Η Jumbo έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ.
Η Πλαστικά Θράκης ολοκλήρωσε επενδυτικό πρόγραμμα 32 εκατ. ευρώ και σημειώνει πως ξεκίνησε η κανονική λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων.
Εκτίμηση της εταιρείας είναι ότι οι νέες επενδύσεις σε πλήρη λειτουργία θα αποφέρουν πρόσθετο Κύκλο Εργασιών ύψους 50 εκ. ευρώ ετησίως και θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους του Ομίλου λόγω της δυνατότητας παραγωγής καινοτόμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και της μείωσης του κόστους Παραγωγής.
Στην Ξάνθη επενδύθηκαν τα 23 εκατ. ευρώ. 
Η Έλαστρον πρόσφατα ολοκλήρωσε πολυετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 13,1 εκατ. ευρώ επιχορηγούμενο κατά 35%.
Σύμφωνα τώρα με τις υπόλοιπες λογιστικές καταστάσεις εισηγμένων, μεταξύ άλλων η Ικτίνος επενδύει 8 εκατ. ευρώ, η Καράτζης σε ξενοδοχειακή μονάδα προγραμματίζει επενδύσεις 16 εκατ. ευρώ, η Βιοκαρπέτ προγραμματίζει επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα, η Flexopack θέλει ομολογιακό 3,5 εκατ. ευρώ για επενδύσεις, η Logismos έχει επενδύσεις επιχορηγούμενες συνολικού ύψους 3,3 εκατ. ευρώ, η MLS 3,5 εκατ. ευρώ, η Σελόντα 2,5 εκατ. ευρώ, η Τεχνική Ολυμπιακή 2,5 εκατ. ευρώ, η Λύκος 4,5 εκατ. ευρώ και η Κρέτα Φαρμς έλαβε 10 εκατ. ευρώ από τα 15 εκατ. ευρώ του «πακέτου Γιουνκέρ» που προγραμματίζονται για επενδύσεις.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης