Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 14/11 στο ταμπλό του Χ.Α.

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 14/11 στο ταμπλό του Χ.Α.
Η αξία των συναλλαγών ήταν και πάλι για κλάματα...
ΑΓΟΡΑ Χ.Α: Η αξία των συναλλαγών (και πάλι για..κλάματα) ανήλθε σε… 28,27 εκατ. ευρώ. Ανοδικά έκλεισαν (44) τίτλοι και πτωτικά (43). ΔΥΟ μετοχές (ΑΛΦΑ με 4,83 εκατ. ευρώ και ΟΠΑΠ με 3,64 εκατ.) κάλυψαν το 30%… Και μαζί με τις ΜΥΤΙΛ (2,84), ΕΤΕ (2,65) και ΟΤΕ (2,5 εκατ) το 58%. Ο ΓΔ έκλεισε στο μείον και σχεδόν στα χαμηλά του στο -0,47% στις 579,88 μονάδες. Η αξία των πακέτων ανήλθε σε 1,88 εκατ. ευρώ.

Το χρονικό 

Ο ΓΔ ξεκίνησε με θετικό πρόσημο στις 585 μονάδες (+0,42%) με την αξία των συναλλαγών του στις… 300 χιλ. ευρώ μετά την συμπλήρωση 5 λεπτών της ώρας… Με 35 μτχ να ανοίγουν (18-9 και 8 σταθερές).

MIΣΗ ΩΡΑ META: Στο +0,37% στις 584,72 μον., με τζίρο 1,44 εκατ. ευρώ…Είχαν κάνει πράξη 54 μετοχές εκ των οποίων οι μισές εμφάνιζαν ελάχιστες συναλλαγές/τζίρο περί τα 200 ευρώ κατά μέσο….

ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΤΑ: Στο +0,40% στις 584,94 μον., με τζίρο 4 εκατ. ευρώ… (ΠΑΚΕΤΑ 0,27 εκατ.) Είχαν κάνει πράξη 60 μετοχές εκ των οποίων οι (20) εμφάνιζαν ελάχιστες συναλλαγές/τζίρο περί τα 200 ευρώ κατά μέσο….

ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ: Στο +0,13% στις 583,37 μον., με τζίρο 6,7 εκατ. ευρώ… (ΠΑΚΕΤΑ 0,54 εκατ.) με 74 μτχ να έχουν κάνει πράξη (33-30 και 12 σταθερές)

BAΡΕΘΗΚΑΜΕ να...διαβάζουμε... "Η δεύτερη αξιολόγηση αποτελεί προϋπόθεση για την ενεργοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους και εφόσον συνοδευθεί με εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων, δύναται να διαμορφώσει τις συνθήκες για συμπερίληψη…κλπ κλπ". Λες και δεν τα ξέρει ο κόσομος της οικονομίας και των αγορών...

ΒΗΜΑτοδοτης - CAPITAL CONTROLS: Περαιτέρω χαλάρωση στα capital controls αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Οπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδοτης, ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας έχει πάρει το «πράσινο φως» από την ΕΚΤ και πρόκειται να εισηγηθεί, αυτή την εβδομάδα στον Ευ. Τσακαλώτο την άρση ορισμένων περιορισμών που αφορούν κυρίως επιχειρηματικές πράξεις.
Οσον αφορά τις αναλήψεις μετρητών, δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή στην παρούσα φάση αλλά ούτε και στο άμεσο μέλλον.
Οπως λέει ο κεντρικός τραπεζίτης, η οριστική άρση θα γίνει σταδιακά. Πότε όμως δεν είναι σε θέση να το προσδιορίσει. Και τι σημαίνει αυτό;
Οτι κάθε φορά που θα βελτιώνεται η ρευστότητα η Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών θα προσπαθούν να κάνουν και ένα βήμα προς την πλήρη άρση των περιορισμών.
Οταν λέει «βελτίωση της ρευστότητας», εννοεί ανάμεσα στα άλλα και την επιστροφή όλων αυτών των χρημάτων που κυκλοφορούν εκτός τραπέζης. Καταλαβαίνετε τώρα πόσο αργεί.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: O ΓΔ συνεχίζει να είναι εγκλωβισμένος σε ένα εύρος τιμών διατηρώντας την πλαγιοανοδική του τάση.Ουσιαστικό επίπεδο που μπορεί να αλλάξει την εικόνα του είναι οι 599 μονάδες.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Κοντινή αντίσταση είναι οι 593 και στήριξη οι 579 μονάδες. Αντίστοιχα κύρια στήριξη μας είναι οι 572 μονάδες. Ο τζίρος συνεχίζει να είναι χαμηλός κάτι που δεν βοηθάει σε λήψεις αποφάσεων. ΚΛΕΙΣΙΜΟ στις...579,88.

ΔΕΗ: Μέχρι πρότινος την άνοιγαν στα υψηλά και προοδευτικά υποχωρούσε με τις πιέσεις να εντείνονται στη Δημοπρασία. Τελευταία όμως, παίζουν το έργο από την ανάποδη... Κι από το -3% στο... μηδέν.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ρευστοποιήσεις σημειώνονται στις αγορές ομολόγων της Ευρώπης απόρροια των ανησυχιών ότι ο Trump – και ορθά – θα μειώσει την ήδη εξασθενημένη παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών.
Η στροφή στην πραγματική οικονομία είναι το ζητούμενο και όχι οι ακραίες στρεβλώσεις που προκαλούν τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης…

ΘΕΤΙΚΟ το άνοιγμα στις ευρωπαικές αγορές που απαντούν στο “1-8” με ένα “5-1” οι περισσότερες εξ αυτών καλύπτοντας τις απώλειές τους…

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του DAX ο οποίος στο δικό του “1-8” είδε την τιμή του να υποχωρεί από τις 10760 μονάδες στις 10260, για να επανέρχεται σήμερα οριακά υψηλότερα, στις 10780…

ΛΑΜΔΑ- LAMDA DEVELOPMENT: Παράταση μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017 δίνεται στην προθεσμία για τις τελικές υπογραφές στη σύμβαση παραχώρησης για την ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, ενός από τα μεγαλύτερα έργα αστικής αναγέννησης στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Το σύμφωνο κατανόησης (MoU) που υπεγράφη τον περασμένο Ιούνιο με το επενδυτικό σχήμα υπό την Lamda Development ανέφερε την 14η Νοεμβρίου 2016 ως την προθεσμία κύρωσης της συμφωνίας από την πλευρά του Δημοσίου. Ωστόσο, η διαχρονική αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί σε κάθε είδους διορία, οδήγησε στην παράταση της προθεσμίας μέχρι την 31η Μαρτίου 2017.

ΜΟRGAN STANLEY: Καλύτερο του αναμενόμενου χαρακτηρίζει το ΑΕΠ γ' τριμήνου ο οίκος σε έκθεσή του μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ. Η μέτρηση δείχνει ότι η ελληνική οικονομία αφήνει πίσω της την ύφεση, σημειώνει, προσθέτοντας ότι στη χειρότερη περίπτωση το ΑΕΠ θα εμφανίζει οριακή κάμψη το 2016, βάζοντας σε (θετικό) κίνδυνο την πρόβλεψή της MS για ύφεση 1% και θέτει ανοδικά περιθώρια για την πρόβλεψη ανάπτυξης 1% το 2017.

Η ελληνική αγορά ομολόγων έχει ανταποκριθεί στην σχετική ομαλοποίηση της μακροοικονομικής κατάστασης, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί κατά 150 μονάδες βάσης στο 7,4%. Ωστόσο, υπογραμμίζει ο οίκος, η λιτότητα και η εύθραυστη πολιτική κατάσταση επιβαρύνουν ακόμη την οικονομία, ο οποίος σημειώνει ότι θα χρειαστεί χρόνος για να χαρακτηριστεί βιώσιμη η ανάπτυξη.

ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ: Στα 186,6 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της στο εννεάμηνο, καταγράφοντας αύξηση 6,3%, προβλέπει η IBG σε έκθεσή της όπου διατηρεί την τιμή-στόχο των 14,00 ευρώ και την σύσταση ΑΓΟΡΑ.

H ΑΧΕ αναφέρει ότι αν εξαιρεθούν οι επιπτώσεις από τα αποθέματα (inventory effect), τότε τα κέρδη της εταιρείας θα ανέλθουν στα 169,5 εκατ., σημειώνοντας πτώση 21% στο εννεάμηνο. Τα EBITDA της εταιρείας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 398,9 εκατ., έναντι 399,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η εταιρεία ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 16 Νοεμβρίου.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ότι ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ έχει αντίσταση στο 664-670. Κλείσιμο πάνω από το 664 μας δίνει ημερήσιο αγοραστικό σήμα. Πιθανή επόμενη κίνηση οι 746 μονάδες με ενδιάμεσο το 704… Το 625 η στήριξη μας και 604 κύρια αλλά και στοπ στο εβδομαδιαίο Long.. Daily short stop 664… Weekly long stop 604… (ΣΗΜΕΡΑ έφθανε μέχρι τις 668,73 μον. στο +2,35%… πριν υποχωρήσει ξανά, αυτή την φορά στο -0,75% στις 648,50 μονάδες.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ "κάπως" σήμερα: ΤΙΤΑΝ, ΟΛΥΜΠ, ΜΥΤΙΛ...

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: Αμφιταλεύονται για την επόμενη η κίνησή τους… Ολοκλήρωσαν -μάλλον - την ανοδική διαφυγή τους...

ΟΤΕ: Υψηλότερα των προβλέψεων διαμορφώθηκαν τα μεγέθη γ΄ τριμήνου τονίζει η Eurobank Equities σε έκθεση στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 11,4000 ευρώ και την σύσταση ΑΓΟΡΑ. Αποδίδει τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα στα ισχυρά μεγέθη του κομματιού της σταθερής τηλεφωνίας αλλά και στα περιθώρια (margins) της Romtelecom. Η Eurobank Equities προβλέπει ότι ο Οργανισμός θα μπορούσε να προχωρήσει στην διανομή μερίσματος 0,70-0,80 ευρώ για το 2017. H χρηματιστηριακή διατηρεί την μετοχή στις κορυφαίες επιλογές της.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Στο -2,36% η μτχ των ΕΛΠΕ στα 4,1400 ευρώ με 60 χιλ. τμχ και στο +0,92% η ΜΟΗ στα 10,9400 ευρώ με τις αποτιμήσεις τους στα 1,265 δισ. και 1,21 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

ΡΙΧΤΑΔΙΚΟ: Τις εξαμηνιαίες αλλαγές στους δείκτες ανακοινώνει το βράδυ ο MSCI. Ολες οι μεταβολές στους δείκτες θα τεθούν σε εφαρμογή μετά το πέρας της συνεδρίασης της 30ης Νοεμβρίου. ‘Οπως γνωρίζετε στον MSCI Greece Standard συμμετέχουν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Folli Follie, Jumbo και Τιτάνας.

ΡΕΛΑΝΣ: Από το -14% στο +1,7% ο ΔΡΟΜΕΑΣ (fake), MAΘΙΟΣ από το -9,7% στο +4,8% (fake), ΛΟΥΛΗ από το -5,7% στο +4,5% (fake) ΕΛΤΟΝ από το -5,1% στο +2,3%, ΕΛΓΕΚΑ από το -4,7% στο +8,5% (fake)...

ΡΙΣΚΟ: Greece Risk Premium evolution compare to Germany:


ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ δημιουργούνται προσδοκίες όσο αφορά την μείωση του ελληνικού χρέους, καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος της Commerzbank, David Schnautz, προβλέπεται περαιτέρω πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, όπου η συνεχή πτώση αυτών προεξοφλεί μία μείωση του ελληνικού χρέους...

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα σε επίπεδο τεχνικής εικόνας. Μάλιστα η εβδομάδα που πέρασε είχε σχεδόν το ίδιο εύρος διακύμανσης με την προηγούμενη διανύοντας μια απόσταση 20 μονάδων.

Φωτογραφία προφίλ

- Όπως ήταν αναμενόμενο οι βραχυχρόνιοι δείκτες (ΚΜΟ-30 ημερών) επέστρεψαν σε ανοδική τάση χωρίς ωστόσο να μεταβάλλονται δραματικά οι πιθανότητες διαφυγής είτε ανοδικά είτε καθοδικά.
- Πλέον, το κομβικό σημείο για την διάσπαση της συσσώρευσης έχει μετακινηθεί υψηλότερα (599 μονάδες) αφού κάθε προσπάθεια που έχει πραγματοποιηθεί από τον Ιούλιο έως σήμερα έχει απλώς μετατοπίσει το σημείο οριακά.
- Η κίνηση παραμένει πλάγια, οι τζίροι ακόμα δεν δίνουν ισχυρές ενδείξεις για αλλαγή της δυναμικής και οι ταλαντωτές μετά από μια σύντομη καθοδική βόλτα επέστρεψαν στις ουδέτερες ζώνες τιμών.
- Συμπερασματικά η επόμενη εβδομάδα δεν δίνει ακόμα πληροφορίες για κάτι διαφορετικό από την έως τώρα εικόνα, οι βελτιώσεις που έχουν παρατηρηθεί θα μπορούσαν να θεωρηθούν εύθραυστες…
- Ενώ οι πωλητές έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν μια μεγάλη νίκη διασπώντας σημαντικά επίπεδα στήριξης εκμεταλλευόμενοι την αύξηση της μεταβλητότητας στο εξωτερικό.

ΥΣΤΕΡΗΣΑΝ: ΜΙΝΕΡΒΑ, ΒΟΣΥΣ, ΜΕΤΚΑ, ΥΓΕΙΑ, ΜΠΕΛΑ, ΦΦΓΚΡΠ, ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΒΑΞ κλπ...

ΦΟΥΤΣΙ- FTSE25: Δείχνει να επανέρχεται μέσα στο ανοδικό κανάλι του Σεπτεμβρίου ανοίγοντας έτσι διαγραμματικό μέτωπο με τα υψηλά 5μήνου των 1592 μονάδων. Θετική είναι μέχρι στιγμής η διαγραμματική αποτύπωση ενός υψηλότερου χαμηλού από εκείνο της 16ης Σεπτεμβρίου (ΑΠ. ΜΑΝΘΟΣ).

Και εδώ για να μπορέσουμε να βάλουμε τη σφραγίδα της επιβεβαίωσης της ανοδικής κίνησης θα πρέπει να ισχυροποιηθεί ο ημερήσιος τζίρος συναλλαγών. Στην αντίθετη περίπτωση που ο δείκτης «γλιστρήσει» εκ νέου κάτω από τις 1550 μονάδες τότε θα πρέπει να αναμένουμε πτωτική κίνηση προς το επίπεδο, που εκτείνεται μεταξύ των 1500 με 1475 μονάδων. ΕΚΛΕΙΣΕ στις 1534,19 μονάδες στο -0,14%.

ΧΑΜΗΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ: Ο ΑΣΤΕΡΑΣ -0,19% στα 5,2500 ευρώ με 37 χιλ. ευρώ, ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ στο +1,3% στα 256,3 ευρώ με 22 χιλ. ευρώ, η ΑΤΤΙΚΑ ΣΥΜΜ +0,57% στα 0,8800 ευρώ. Δεν έκαναν πράξεις οι υπόλοιπες, μεταξύ των οποίων οι ΜΙΝΟΑΝ, ΠΑΝΓΑΙΑ και ΠΑΝΓΑΙΑ...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης