Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 23/11 στο ταμπλό του Χ.Α.

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 23/11 στο ταμπλό του Χ.Α.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 76,5 εκατ. ευρώ
Πολύ καλή η γενική εικόνα…
Θετικά κινήθηκαν o ΓΔ (+0,21%) και ο FTSEM (+1,71%), με τον ΔΤΡ στο -0,51% (υποχωρούσε μέχρι και -1,89%) και τον FTSE25 στο -0,06%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 76,5 εκατ. ευρώ, με την μερίδα του λέοντος να κατευθύνεται στις 4 Συστημικές που απορρόφησαν 36,75 εκατ. ευρώ (το 48% του συνολικού τζίρου από 62% χθες).
Ανοδικά έκλεισαν (57) μτχ, στο μείον ολοκλήρωσαν (49) και σταθερές παρέμειναν (22).
Η αξία των πακέτων σε 10,55 εκατ. ευρώ (ΜΟΗ+ΚΥΠΡ)…
Το ΧΑ ήδη μετρά έξι ημέρες ανόδου, κατά τις οποίες ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 9,4%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 12,4% και ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άλμα 30,5%.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ σκέτο οι αναφορές σε αντιστάσεις και στηρίξεις σε μία αγορά όπως αυτή του Χ.Α. ΠΟΙΕΣ αντιστάσεις τώρα και στηρίξεις όταν σου πάνε μία μετοχή στο +50% σε λίγες μέρες;

ΒΕΒΑΙΟ είναι το… αυταπόδεικτο γεγονός, ότι αν δεν μηδένιζαν πρώτα όλους τους ελληνικούς κωδικούς δεν επρόκειτο να γύριζε το Χ.Α. Πρώτα βεβαιώθηκαν για το επιτυχές του σατανικού έργου τους και μετά…

- Να σημειώσουμε ότι εξαυλώθηκαν κωδικοί αξίας 30, 20, 15, 10, 5, 1 εκατ. ευρώ κοκ ευρώ… Δεν τους άφησαν σεντ με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο… Σημαδεμένη άλλωστε τράπουλα το ρηχό Χ.Α.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: ‘Εκλεισε με κέρδη 0,21% στις 632,52 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 626,57 μονάδων (-0,74%) και 634,28 μον. (+0,49%).

ΔΕΙΚΤΕΣ: Διατηρούν όλα τα κεκτημένα τους και τα σχετικά τεχνικά σημεία τους…

ΔΕΗ: Μετοχή της πλάκας, δράμα πολυετούς διαρκείας και χωρίς τελειωμό…



EKΘΕΣΕΙΣ (ΓΡΙΒ+ΑΡΑΙΓ): Τις τιμές-στόχους και τις συστάσεις για τις μετοχές τους και Grivalia αναθεώρησε σήμερα η τσέχικη Wood & Co.

- Οι αναλυτές της διατηρούν την τιμή-στόχο των 6,2300 ευρώ και την σύσταση ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ για την ΑΡΑΙΓ χαρακτηρίζοντας τα κέρδη γ΄τριμήνου ανώτερα των εκτιμήσεων, ενώ προβλέπει για φέτος κέρδη 34 εκατ. και έσοδα 984 εκατ. ευρώ.
- Η Wood τονίζει πως παρά τα καλά μεγέθη της εταιρίας δεν αλλάζει την σύσταση καθώς θεωρεί ότι σε αυτά τα επίπεδα είναι δίκαια αποτιμημένη (ΣΣ:και όχι μόνον…).
- Σε ό,τι αφορά την μετοχή της Grivalia δίνεται η τιμή-στόχος των 7,1800 ευρώ και η σύσταση ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ. Για το 2016 προβλέπει κέρδη 23 εκατ. και EBITDA 44 εκατ. ευρώ.
Η Wood αναφέρεται στον ισχυρό ισολογισμό της εταιρίας, τις περιορισμένες ανάγκες για κεφαλαιακές δαπάνες αλλά και στην ορατότητα σε ό,τι αφορά τις ταμειακές ροές.

ΕΧΑΕ: Στα 3,6 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη το γ΄ τρίμηνο καταγράφοντας πτώση 35,1% προβλέπει η ΙΒG. Τα έσοδα της εταιρείας θα διαμορφωθούν στα 20,5 εκατ. (-11,2%), τα EBITDA σε 7 εκατ. ευρώ. Στο γ΄3μηνο τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 0,4 εκατ. ευρώ. Η IBG διατηρεί την τιμή-στόχο των 4,5000 ευρώ και την σύσταση ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ. Τα αποτελέσματα εννεαμήνου θα ανακοινωθούν στις 28 Νοεμβρίου. Οριακή πτώση -0,20% στα 4,9900 ευρώ με 72800 τμχ.

ΗΡΕΜΗ δύναμη ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΤΙΤΚ με την ΜΠΕΛΑ να ξεσπάει πάλι και μάλιστα αυτή την φορά ξεπερνώντας το 13άρι. Στο +3,23% στα 13,1000 ευρώ με τζίρο 2,1 εκατ. ευρώ…

IBG-ALPHA BANK: Στα 34 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα μετά φόρων κέρδη της ΑΛΦΑ 0,00%το γ΄ τρίμηνο… Τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 487 εκατ. και οι προβλέψεις στα 260 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές της IBG διατηρούν την τιμή-στόχο των 3,4700 ευρώ και την σύσταση ΑΓΟΡΑ. Η τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα γ΄ τριμήνου στις 30 Νοεμβρίου.

KINHΣEIΣ αναδιάρθρωσης σήμερα των ισχυρών χαρτοφυλακίων με ελεγχόμενες τις ροές των εντολών τους και με τους βραχυπρόθεσμα κινούμενους να μην ακυρώνουν το momentum.. Μία ενθαρρυντική, αν μη τι άλλο, ένδειξη.

ΜΙΓ: Ξέσπασμα σήμερα αλλά η τιμή γράφει… 0,1390 ευρώ με 8,34 εκατ. τμχ, ενώ νωρίτερα βρέθηκε και στο +18%.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ μεταξύ των άλλων: Το ΧΑ με τις 6 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις μηδένισε τις απώλειες από την αρχή του έτους και πέρασε οριακά στο ΣΥΝ…

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: Στα κυριότερα ευρωπαικά χρηματιστήρια δείκτες και μετοχές υποχωρούν λιγότερο ή περισσότερο, στην Ιταλία επικρατεί νευρικότητα και στην Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,5% στις 10.660 μονάδες ενώ είχε βρεθεί και στο -1,08%.

ΟΛΠ: ‘Αλλος με το…13άρι αλλά πάντα πολύ χαμηλά… Οριακή άνοδος 0,31% στα 13,0800 ευρώ με 19 χιλ. τμχ κι αυτό είναι η είδηση…

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ (άσχετο αλλά και τόσο σχετικό): Το 2009 το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ήταν 299,7 δις € (από 263,3 δις € το 2008 λόγω των διογκωμένων από το ΔΝΤ ελλειμμάτων), το ΑΕΠ 231,1 δις €, οπότε το χρέος ως προς το ΑΕΠ στο 129,7% (από 112,9% το 2008).

- Το ιδιωτικό χρέος ήταν ελάχιστο, τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες κάτω από το 10%, τα μη εξυπηρετούμενα χρέη των Ελλήνων προς το δημόσιο πολύ χαμηλά, στους λοιπούς οργανισμούς όπως η ΔΕΗ επίσης
- Η ανεργία ήταν στο 9,5% περίπου, οι μισθοί και οι συντάξεις σε ικανοποιητικά επίπεδα, οι καταθέσεις στα 260 δις €, το ασφαλιστικό ήταν σχετικά βιώσιμο, ενώ ο τραπεζικός τομέας δεν είχε καθόλου προβλήματα.
- Εν τούτοις η Ελλάδα «αναγκάσθηκε» να καταφύγει στο ΔΝΤ το 2010, κυρίως επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα ρευστότητας, λόγω της μαζικής λήξης ομολόγων – τα οποία δεν είχαν ανανεώσει έγκαιρα οι ανεύθυνες κυβερνήσεις της.

ΡΕΛΑΝΣ: Από το -23,46% στο μηδέν η ΙΝΚΑΤ, από το -3% στο +4% η ΕΤΕ (και τελικά οριακά θετική), από το -2,3% στο +6,3% η Χαλκόρ…

ΣΧΟΛΙΟ (Δημ.Τζάνας): Διαθέσεις αυτονόμησης παρουσιάζει το ελληνικό χρηματιστήριο σε σχέση τουλάχιστον με τις ευρωπαϊκές αγορές και ενώ παράλληλα οι δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων βρίσκονται στις ψηλότερες επιδόσεις όλων των εποχών! Έτσι, συμπληρώνεται η 5η συνεχόμενη ημέρα ανόδου με τις συναλλαγές να είναι εμφανώς βελτιωμένες και τον τραπεζικό κλάδο να αφυπνίζεται, βοηθούμενος και από την αναβάθμιση της Moody’s, αποτελώντας και πάλι τη λοκομοτίβα αναρρίχησης του Γενικού Δείκτη που πέρασε με σχετική ευκολία το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων και συνεχίζει ψηλότερα.

- Οι εξελίξεις αυτές συσχετίζονται άμεσα με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης των υπουργών της κυβέρνησης με του εκπροσώπους των δανειστών που κατά τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού επιδιώκεται να οδηγήσουν σε συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
- Ωστόσο, η επίτευξη της συμφωνίας δεν είναι ακόμη οριστική στο βαθμό που ζητήματα όπως τα του δημοσιονομικού κενού για το 2018, τα των εργασιακών σχέσεων με αιχμή τις ομαδικές απολύσεις και τα της διευθέτησης του ενεργειακού κλάδου δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί, ενώ οι αναφορές Σόιμπλε στα της προόδου της Ελλάδος στον τομέα των μεταρρυθμίσεων παραμένουν έντονα δηκτικές.
- Από την άλλη πλευρά, η κίνηση της αγοράς ομολόγων που προηγήθηκε της κίνησης στις μετοχές και συνεχίζει συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης για τις εξελίξεις των επομένων ημερών σε σχέση πάντα με την ολοκλήρωση της 2η αξιολόγησης και των παρεπόμενων.
- Εξελίξεις που αφορούν τα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και πιθανόν τον οδικό χάρτη για τη συνέχεια καθώς και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
- Εξέλιξη ευεργετική για τη ρευστότητα της οικονομίας που ίσως σηματοδοτήσει και προϋποθέσεις για να θεωρηθεί ως ρεαλιστική η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ρυθμός ανάπτυξης της τάξης του «+ 2,7%» που αναφέρει ως παραδοχή ο προϋπολογισμός του 2017, στον οποίο ωστόσο προβλέπεται περαιτέρω αύξηση των φόρων από κοινού με συγκράτηση των δαπανών.
- Με τα δεδομένα αυτά και λαμβάνοντας υπόψη τη ρηχότητα του ελληνικού χρηματιστηρίου, οποιαδήποτε κίνηση είναι πιθανή καθώς ακυρώνονται οι όποιες βραχυπρόθεσμες προβλέψεις της τεχνικής ανάλυσης.
- Ωστόσο, ενόσω η κίνηση των διεθνών αγορών σε συνέχεια της εκλογής του Τραμπ ως Προέδρου των ΗΠΑ έχουν οδηγήσει σε ανοδική κίνηση τις διεθνείς αγορές με τους δείκτες μάλιστα στη Wall Street να καταγράφουν τις υψηλότερες επιδόσεις τους, οι «μαύροι κύκνοι» με τη μορφή του αντισυστημικού λαϊκισμού δεν έχουν εκλείψει καθώς η συνοχή της Ευρώπης θα δοκιμαστεί από το ιταλικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου και τις εκλογικές αναμετρήσεις εντός του 2017 σε Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία.
- Οι αναταράξεις επομένως των αγορών θα έχουν συνέχεια και ο τραπεζικός κλάδος θα συνεχίσει να είναι στο επίκεντρο σε σχέση με την ποιότητα των τραπεζικών χαρτοφυλακίων και την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησής του σε ολόκληρη την Ευρώπη…

ΤΑΜΠΛΟ: Αντέδρασε από το -3% η ΜΟΗ που επανήλθε σε άνω των 12,000 επίπεδα τιμών, ελάχιστη η διόρθωση σε ΜΥΤΙΛ, στο -2,42% η ΔΕΗ που τρικλίζει στο ταμπλό, συνεχίζει ανοδικά η ΓΡΙΒ που και μαζεμένο χαρτί είναι αλλά κυρίως υποστηριζόμενο, κολλημένη στα 4,8000 η ΛΑΜΔΑ, δοκιμάζουν τα 21,00 τα ΦΟΛΙ, μεγάλοι όγκοι και τζίροι στην ΚΥΠΡΟΥ (+3,2% στα 0,1310 ευρώ με 3,5 εκατ. και πλέον ευρώ τζίρο)…

ΤΑΜΠΛΟ(Ι): Σταθερός στα πέριξ των 8,5000 η χρυσή εφεδρεία για τον ΓΔ (ΟΤΕ, στο +1,4% στα 8,56 ευρώ), με τον ΟΠΑΠ να μην καταλαβαίνει και πολλά από ρευστοποιήσεις, μαζεύουν οι διορατικοί (77500 τμχ) την φθηνή ΕΥΔΑΠ, άρχοντας ο ΣΑΡΑΝΤΗΣ, οριακά ανοδικά ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά η ουσία δεν αλλάζει (“φαγώνονται εκεί μέσα, να μην γράψουμε…σφάζονται…), ανεβάζει όγκους στο 13άρι ο ΟΛΠ, ησυχία συναλλακτικά σήμερα στην ΙΝΛΟΤ (τι,…χαρτί κι αυτό…)…

ΤΑΜΠΛΟ(ΙΙ): Σταθεροποιούνται στα νέα υψηλά τους τα ΠΛΑΘ, πονηρές κινήσεις ενόψει και πάλι στην ΟΛΥΜΠ, δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του ο ΑΒΑΚΑΣ, ανεβάζει σιγά σιγά και μεθοδικά τον πήχη ο ΑΝΕΜΟΣ σε νέα υψηλά στα 0,8300 ευρώ, βουνό φαίνεται το 0,3300 για την ΙΝΤΡΑΚΟΜ, πέρα βρέχει στην ΙΝΚΑΤ (και γενικά σε όλο τον όμιλο…), πολύ δυνατή κίνηση από την Revoil στο +7,2% στα 0,3740 ευρώ με 54 χιλ. τμχ, επάνοδος στον ΚΥΡΜ (+5,8% στα 3,1000 ευρώ με 2000 τμχ κι αγοραστές), έκανε πράξη σήμερα η ΙΝΤΕΡΚΟ (…140 τμχ και -0,18%, είχε να ανοίξει στο ταμπλό από τις 30 Σεπτ.!!!)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης