Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Προς νέα αύξηση κεφαλαίου η Geniki bank ύψους 150-200 εκατ ευρώ και ο ρόλος της MIG

tags :
Προς νέα αύξηση κεφαλαίου η Geniki bank ύψους 150-200 εκατ ευρώ και ο ρόλος της MIG
Σε νέα αύξηση κεφαλαίου που θα κινηθεί μεταξύ 150 και 200 εκατ ευρώ θα προχωρήσει μάλλον το Φθινόπωρο η Geniki bank με στόχο να ενισχύει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.  
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι νέες ζημίες που εμφάνισε η τράπεζα και οι οποίες ανήλθαν στα  109,5 εκατ ευρώ  στην χρήση 2009 προφανώς και επηρεάζει τα ίδια κεφάλαια....
Οι νέες ζημιές ήταν απόρροια των υψηλών προβλέψεων για επισφαλή δάνεια που έλαβε η τράπεζα με στόχο να εξυγιάνει τις χορηγήσεις της.
Οι προβλέψεις για το 2009 είχαν διαμορφωθεί  στα 139,6 εκατ ευρώ.
Για το α΄ τρίμηνο του 2010 προβλέπεται οι ζημίες της τράπεζας να διαμορφωθούν σε ένα εύρος μεταξύ 40-45 εκατ ευρώ με βάση ενδείξεις.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις παραμέτρους σημειώνεται ότι οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας ήδη βρίσκονται σε κρίσιμα επίπεδα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νέα αύξηση κεφαλαίου κρίνεται απαραίτητη και για μια ακόμη φορά η Societe Generale ο βασικός μέτοχος με ποσοστό 54% θα στηρίξει την θυγατρική.
Η γαλλική τράπεζα είναι μια από τις ελάχιστες που δεν έκανε χρήση μέσω της θυγατρικής τους νόμου των 28 δις ευρώ ενώ ταυτόχρονα στηρίζει έμπρακτα την Geniki bank η οποία αναζητά τον δρόμο της εξυγίανσης.
Όσον αφορά τις μετοχικές ισορροπίες η MIG με ποσοστό 4,74% ή 16,84 εκατ μετοχές αποτελεί τον δεύτερο βασικότερο μέτοχο της  Geniki bank.
Η MIG σχεδίαζε  να αποκτήσει τον έλεγχο της τράπεζας αποχωρούσε η  Societe Generale . Η τοποθέτηση της MIG ξεκίνησε από το 2007 και ολοκληρώθηκε μέσα στο 2009.
Η  Geniki θα προχωρήσει σε νέα αύξηση κεφαλαίου και προφανώς θα διαφανούν και οι προθέσεις της MIG αν συμμετάσχει η όχι στην αύξηση κεφαλαίου.
Σε αυτή την χρονική συγκυρία η MIG διατηρεί το 4,74% ως  επενδυτική  θέση με στόχο να εκμεταλλευτεί την Geniki ως επενδυτική ευκαιρία αν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Το κόστος κτήσης αυτών των μετοχών προσδιορίζεται στα 0,70 -0,75  ευρώ.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης