Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αναμενόμενη η τεχνική αντίδραση μετά τη διακράτηση κρίσιμων στηρίξεων στο ΧΑ

Αναμενόμενη η τεχνική αντίδραση μετά τη διακράτηση κρίσιμων στηρίξεων στο ΧΑ
Η βραχυπρόθεσμη τάση της Εθνικής και της Eurobank παραμένει ουδέτερη ενώ πτωτική είναι πλέον η βραχυπρόθεσμη τάση της Alpha Bank και της Πειραιώς.
Τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και λήξης παραγώγων η σημερινή, με το Γενικό Δείκτη μετά τις χθεσινές απώλειες να κινείται ανοδικά στο ξεκίνημα, γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως τεχνικής μορφής αντίδραση μετά τη διακράτηση των σημαντικών στηρίξεων που είχαμε επισημάνει στη χθεσινή συνεδρίαση...
Με απώλειες της τάξης του -0,88%, στις 613,76 μονάδες έκλεισε στη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης με τον Τραπεζικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες της τάξης του -2,61% κλείνοντας στις 788,29 μονάδες.
Η βραχυπρόθεσμη τάση όλων των δεικτών είναι πλέον πτωτική ενώ ανοδική παραμένει η κύρια τάση της αγοράς.
Σ'αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως  όσο ο Γενικός Δείκτης διακρατά τη σημαντική στήριξη των 600 μονάδων δεν απειλείται η ανοδικότητα της κύριας τάσης της αγοράς.
Οι κρίσιμες στηρίξεις του Γενικού Δείκτη εντοπίζονται στις 604 και 595 μονάδες και η αντίσταση στις 627 μονάδες.
Οι στηρίξεις του Τραπεζικού Δείκτη εντοπίζονται στις 749 και 724 μονάδες και η αντίσταση στις 820 μονάδες.
Η βραχυπρόθεσμη τάση της Εθνικής και της Eurobank παραμένει ουδέτερη ενώ πτωτική είναι πλέον η βραχυπρόθεσμη τάση της Alpha Bank και της Πειραιώς.
Οι στηρίξεις της Εθνικής εντοπίζονται στα 0,216 και 0,204 ευρώ και οι αντιστάσεις στα 0,249 και 0,258 ευρώ.
Οι στηρίξεις της Alpha Bank εντοπίζονται στα 1,66 και 1,50 ευρώ και η αντίσταση στα 1,78 ευρώ.
Οι στηρίξεις της Eurobank εντοπίζονται στα 0,595 και 0,539 ευρώ και οι αντιστάσεις στα 0,684  και 0,74 ευρώ.
Οι στηρίξεις της Πειραιώς εντοπίζονται στα 0,186 και 0,178 ευρώ και η αντίσταση στα 0,213 ευρώ.
Συνοψίζοντας, θα λέγαμε πως η ανοδική αντίδραση κατά το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης είναι απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη μετά τη διακράτηση των στηρίξεων που είχαμε αναφέρει στο χθεσινό σχόλιο ωστόσο η συμπεριφορά των δεικτών χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, τόσο στην περιοχή των στηρίξεων όσο και στην περιοχή των αντιστάσεων που αναφέρονται παραπάνω... ενώ δεν πρέπει να υποτιμηθεί και η λήξη των παραγώγων που θα πραγματοποιηθεί στις 13.45 - 14.00.
Τα κύρια σημεία προσοχής της σημερινής συνεδρίασης εστιάζονται στη διακράτηση της σημαντικής στήριξης των 604 μονάδων του Γενικού Δείκτη και στη στήριξη των 749 μονάδων του Τραπεζικού Δείκτη προς αποφυγή νέας πτωτικής επιτάχυνσης...
Από την άλλη πλευρά σημαντικές είναι πλέον οι αντιστάσεις των 627 μονάδων του Γενικού Δείκτη και των 820 μονάδων του Τραπεζικού Δείκτη...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης