Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το ΧΑΑ υποδέχεται την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Cenergy Holdings

Το ΧΑΑ υποδέχεται την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Cenergy Holdings
H Cenergy καίτοι νέο εταιρικό σχήμα έχει ουσιαστικά μακρά παράδοση στη παραγωγική βαριά βιομηχανία της χώρας
Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε στη σημερινή (21/12) τελετή Έναρξης της συνεδρίασης την εταιρεία Cenergy Holdings στο πλαίσιο της έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της μετά την ολοκλήρωση της διασυνοριακής συγχώνευσης με απορρόφηση, των εισηγμένων εταιρειών Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια.
Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Cenergy Holdings κ.κ. Αλέξης Αλεξίου και Απόστολος Παπαβασιλείου κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, δήλωσε:
«Έχουμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχόμαστε την εταιρεία Cenergy Holding που σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της ταυτόχρονα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στις Βρυξέλλες στο Χρηματιστήριο Euronext.
H Cenergy καίτοι νέο εταιρικό σχήμα έχει ουσιαστικά μακρά παράδοση στη παραγωγική βαριά βιομηχανία της χώρας όσο και στη χρηματιστηριακή αγορά αφού προέρχεται από τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση, των εισηγμένων εταιρειών Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια.
Η νέα εταιρεία, όπως υποδηλώνει και το όνομα της, έχει στόχο να εκμεταλλευτεί συνέργειες αξιοποιώντας την ήδη άριστη τοποθέτηση των προϊόντων των δύο απορροφούμενων εταιρειών στη διεθνή αγορά.
Η ενδυνάμωση της εταιρείας είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του παραγωγικού ιστού της Ελληνικής οικονομίας αφού η δύναμη πυρός των βιομηχανικών εγκαταστάσεών της είναι στην Ελλάδα.
Η επιλογή του νέου εταιρικού σχήματος με έδρα τις Βρυξέλλες να εισάγει παράλληλα τις μετοχές στην αγορά του Euronext του Βελγίου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελεί για εμάς τιμή και σημαντική επιβεβαίωση για την ελληνική κεφαλαιαγορά.
Καλωσορίζουμε την εταιρεία και της ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχίες στις διεθνείς αγορές προϊόντων, υπηρεσιών και κεφαλαίων.»
Ο κ. Απόστολος Παπαβασιλείου, Συν-Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και Διευθύνων Σύμβουλος της Σωληνουργεία Κορίνθου δήλωσε:
«Η σημερινή εισαγωγή των μετοχών της Cenergy Holdings στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Euronext Βρυξελλών, αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών να ενώσουμε τις δυνάμεις της Σωληνουργεία Κορίνθου και της Ελληνικά Καλώδια, προκειμένου να αξιοποιήσουμε περαιτέρω τα επιτεύγματα, την οικονομική δύναμη και την επιχειρηματική εξωστρέφεια μας.
Με τον τρόπο αυτό θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στον πολύ δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της μεταφοράς ενέργειας ένα πακέτο προϊόντων και λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια».
Ο κ. Αλέξης Αλεξίου, Συν-Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικά Καλώδια δήλωσε:
«Η Cenergy Holdings με βελτιωμένη πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές και μεγαλύτερο χρηματαοοικονομικό διαμέτρημα, θα συμβάλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, καθώς και στην αναπτυξιακή και επενδυτική προοπτική της Ελληνικά Καλώδια και της Σωληνουργεία Κορίνθου.
Οι εταιρίες μας θα είναι έτσι σε θέση να ανταπεξέλθουν πιο αποτελεσματικά στην ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για λύσεις μεταφοράς ενέργειας καλύπτοντας μεγάλο εύρος αναγκών, από υποθαλάσσιους σωλήνες μεταφοράς φυσικού αερίου, μέχρι υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης σε ενιαία μεγάλα μήκη».
Μετά την τελετή Έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ακολούθησε εταιρική παρουσίαση της Cenergy Holdings.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης