Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 27/1 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 27/1 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Μικρή η συμμετοχή των πακέτων στα 1,92 εκατ. ευρώ...
Τα νέα από το Eurogroup της Πέμπτης ακύρωσαν κάθε διάθεση συνέχισης της δειλής προσπάθειας απεγκλωβισμού της Αγοράς από το στενό εύρος διακύμανσης των πρώτων εβδομάδων του Ιανουαρίου.
Το χειρότερο είναι ότι πλέον οι προσδοκίες δεν ακουμπάνε σε κάποια ημερομηνία ορόσημο καθώς ακόμα και το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης στο επόμενο Eurogroup (20 Φεβρουαρίου) φαίνεται να απομακρύνεται.
Η χρυσή τομή μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών για τα «προληπτικά μέτρα» και το ύψος και την διάρκεια των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 φαίνεται να απέχει πολύ αυξάνοντας έτσι το βαθμό αβεβαιότητας των επενδυτών.
O ΓEN. ΔEIKTHΣ κινήθηκε σε διακύμανση 22 μονάδων, με χαμηλό στο -4,11% στις 633,47 μονάδες για να ολοκληρώσει στο -3,64% στις 636,54 μονάδες με τζίρο που ανήλθε στα 55,46 εκατ. ευρώ.
Ανοδικές -πτωτικές 34-90 με σταθερές (11) μετοχές...
Μικρή η συμμετοχή των πακέτων στα 1,92 εκατ. ευρώ...
Ο ΔΤΡ στο -7,38% στις 796,91 μονάδες και με τζίρους 32,2 εκατ. ευρώ δηλ. το 58% του συνολικού της αγοράς. Δεν θα κάνουμε άλλα σχόλια για τον κλάδο...μπαφιάσαμε πιά...


ΕΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ η ΕΕΕ (-0,56%), προσπάθησαν αρκετά οι ΜΟΗ, ΤΙΤΚ, ΑΡΑΙΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ. Καλές παρουσίες από τις ΕΥΑΠΣ, ΟΤΟΕΛ, ΟΛΠ, ΜΛΣ, ΚΡΙ, ΚΟΥΕΣ, ΚΛΜ, ΕΛΣΤΡ...

TRAGIC: Πλην των (4) και οι ΜΟΤΟ, ΚΟΡΔΕ,ΕΛΤΡΑΚ, ΑΤΤΙΚΗΣ, ΙΝΤΕΤ, MAΘΙΟΣ, CENER, ΝΗΡΕΑΣ, ΧΑΛΚΟΡ, ΑΒΑΞ, ΔΕΗ (-5,65% στα 2,6700), ΟΛΥΜΠ ΜΙΓ ΠΛΑΘ ΤΕΝΕΡΓ, ΕΧΑΕ, ΠΡΟΦ (από -10% μέχρι -4%)...

ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ: Μέσα σε αυτή την εικόνα που επικρατούσε σήμερα έκαναν πάρτι αρκετές μετοχές των ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ(!)... ΣΥΝ 20% η ΓΕΔ, +19,9% η ΣΙΔΜΑ, +19,5% η ΠΑΣΑΛ, +17,8% η ΚΡΕΚΑ, +14,3% η ΑΧΟΝ, +11,11% η ΕΥΡΟΜ, +11,11% ο ΠΗΓΑΣΟΣ, +9,5% η ΜΕΝΤΙΚΟΝ, +5,4% ο ΑΚΡΙΤΑΣ...Κι όλα αυτά με μόλις 1300 ευρώ, δεν ξοδεύτηκαν οι άνθρωποι... Στο -8,1% η ΦΡΙΓΟ με 80660 τμχ και τζίρο 10 χιλ. ευρώ στη τιμή των 0,1250 ευρώ.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: ΥΓΕΙΑ με 145 χιλ. ευρώ, ΚΥΡΜ με 19 χιλ. ευρώ, ΕΥΠΙΚ ενώ συνέχισε τον ανήφορο η REDS που ενισχύεται σχεδόν 80% από την αρχή της χρονιάς...

ΧΑΡΑΚΕΣ: Τεχνικά η εβδομάδα έβγαλε μεν διακύμανση συσσώρευσης ήταν ωστόσο αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Παρασκευής που αναίρεσε τα τέσσερα θετικά κλεισίματα που είχαν προηγηθεί καταγράφοντας έως και νέα χαμηλότερη τιμή έτους για τον Γενικό Δείκτη.

- Η τεχνική εικόνα υπαγορεύει συνέχιση της πτωτικής κίνησης προς την επόμενη ζώνη στήριξης μεταξύ 620 – 600 μονάδων καθώς οι ταλαντωτές βρίσκονται ακόμα σε ουδέτερες ζώνες τιμών.
- Τα ωριαία διαγράμματα – και ειδικά των τραπεζών- έχουν υποστεί ισχυρή πίεση που πιθανότατα να φρενάρει την ταχύτητα της πτώσης κάτω από τις 635 μονάδες.
- Τα συναλλακτικά δεδομένα έδειξαν αφύπνιση κωδικών, ακολουθώντας την τάση γεγονός που ενισχύει την άποψη μας για συνέχιση της πτωτικής πορείας κατά την ερχόμενη εβδομάδα.
- Όπως και να έχει η ιδιαιτερότητα της εσωτερικής συγκυρίας επιβάλει στενή επαφή με την οθόνη καθώς η αφύπνιση περισσότερων κωδικών ενδέχεται να αυξήσει και το εύρος της μεταβλητότητας της Αγοράς.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Πολιτική ίσως αποστάσεων από την Ελλάδα αλλά και τους θεσμούς τηρεί το Eurogroup προτρέποντας και τις δυο πλευρές να εργαστούν για την επανέναρξη της αξιολόγησης, ενώ απέχει παρασάγγας από το κλίμα που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί από ελληνικά και διεθνή media...

- Η δομή και η ρητορική ανακοίνωσης καθιστούν σαφές ότι στόχος ήταν να μην βγει κανείς χαρούμενος αλλά να αποφευχθεί και η δραματοποίηση της κατάστασης.
- Είναι σαφές ότι η ανακοίνωση του Eurogroup απέχει από τις δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και κινείται πιο κοντά στο μοτίβο του Πιερ Μοσκοβισί που κινείται σταθερά σε τροχιά αποναρκοθέτησης της δεύτερης αξιολόγησης.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Την Τετάρτη, 8 Μαρτίου - μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών - θα ανακοινωθούν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς για το 2016.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: Η Γερμανία είναι μία από τις πρώτες χώρες στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και όχι μόνο, η Ολλανδία είναι η βασίλισσα της φοροδιαφυγής, το Λουξεμβούργο δεν πάει πίσω...

- H Deutsche Bank είναι η πρωταθλήτρια της απάτης, η Volkswagen επίσης κοκ.
- Και το τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, όπως στην Ισπανία και στην Ιταλία...
- 'H που οδηγούνται τα πακέτα της ΕΕ (ΕΣΠΑ), τα οποία προσφέρονται μεν στην περιφέρεια...
- Aλλά τελικά καταλήγουν στο κέντρο μέσω της αγοράς μηχανημάτων, της διεξαγωγής εγχωρίων επενδύσεων από τις πολυεθνικές (βλ. αεροδρόμια) etc etc etc...

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΓΔ: 639,16

Εβδομάδα: -1,92%

Έτος: -0,70%

Min (Εβδ.): 633,47 Max (Εβδ.): 664,89

Min 2017: 633,47 (27 Ιαν.) Max 2017: 670,21 (12 Ιαν.)

Eβδοµαδιαίο διάγραµµα Γενικού ∆είκτη Συνολική Κεφαλαιοποίηση της Αγοράς: 43,9 δισ. ευρώ

Μέση ηµερήσια αξία συναλλαγών (εβδοµάδα): 50,4 εκατ. ευρώ

∆(%) εβδοµάδα: +76,4%

Εισροές/ Εκροές Μετοχ. Αµοιβαία Εσωτερικού εβδ.: -1,1 εκατ. ευρώ

Εισροές/ Εκροές Μετοχ. Αµοιβαία Εσωτερικού έτος: -2,8 εκατ. ευρώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης