Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 31/1 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 31/1 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Στα 50,17 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών...
Θρίλερ για γερά νεύρα με τον πολιτικό κίνδυνο να αναζωπυρώνεται και όλα τα σενάρια να είναι ανοικτά!
Το αποτέλεσμα για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι η καθημερινή πλαγιοκαθοδική πλέον κίνησή του σχολιάζει ο Δημήτρης Τζάνας της KYKΛΟΣ ΑΧΕΠΕΥ, με τα όρια στήριξης να είναι χάρτινοι πύργοι ενόσω δεν υπάρχουν οι καταλύτες εκείνοι που θα μπορούσαν να αναστρέψουν τις αρνητικές προσδοκίες, οδηγώντας τον Ιανουάριο σε αρνητική απόδοση και μεταθέτοντας το θετικό January effect για ένα… άλλο έτος και με τα επιτόκια των πολυετών τίτλων πάλι να αναρριχώνται!
Η πτωτική κίνηση καθοδηγείται από το τραπεζικό κλάδο καθώς η πολύμηνη διοικητική εσωστρέφεια έχει αναστείλει την δρομολόγηση ενεργειών για τα NPLs και ενώ εκκρεμούν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την αναδιάρθρωση δανείων με προϋποθέσεις βιωσιμότητας για τις εταιρείες.

ΑΓΟΡΑ: Τρίτη ημέρα πτώσης για τον ΓΔ και από τις 664 μονάδες (υψηλά Πέμπτης 26/1) βρίσκεται στις... 611,75 μονάδες μετά το σημερινό της -0,38% αν και ενδοσυνεδριακά είχε περάσει και θετικός μέχρι το +0,48% στις 616,63 μονάδες. Έχασε δηλ. 50 μονάδες έτσι για πλάκα, σε χρόνο DT και με βάση αναφοράς πάντα σ' έναν δείκτη που δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ούτε καν κατά προσέγγιση, λόγω της διαμόρφωσής του από τους εγκεφάλους της ΑΘΗΝΩΝ 110...

ΑΓΟΡΑ: Με την αξία των συναλλαγών της στα 50,17 εκατ. ευρώ και σκορ ΑΝΟΔΙΚΩΝ-ΠΤΩΤΙΚΩΝ στο 44-48... Στο ΜΕΙΟΝ και πάλι οι 4 συστημικές μετοχές...

Πολλά περισσότερα σχόλια, επισημάνσεις, παρατηρήσεις και αναφορές στα... ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ μας.

ΑLPHA BANK: Η μετοχή τελείωσε τον Ιανουάριο με πτώση 15% περίπου, με τον ΔΤΡ να υποχωρεί κατά % και τον Γ.Δ. κατά %. Στο -2,4% σήμερα στα 1,6400 ευρώ με συναλλαγές αξίας 10,3 εκατ. ευρώ (το 20,3% του συνόλου). 'Ολες οι απώλειες καταγράφτηκαν στο τριήμερο με την μτχ να ξεκινά την κατάδυση από τα υψηλά του 1,9400 της περασμένης Πέμπτης.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: ΠΟΛΥ ανθεκτική αυτή την περίοδο, βαστάει την στήριξη και ευελπιστεί σε καλύτερες ημέρες. Αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια, όταν έχει (αυτή και οι θυγατρικές της) ρημάξει κόσμο και κοσμάκη... Ούτε μπορεί να προβάλει ως άλλοθι τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ και την κρίση, γιατί την διαψεύδουν τόσοι όμιλοι που κοσμούν και τιμούν με την παρουσία τους το ταμπλό και τον θεσμό του ΧΑ...

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Στο -4,95% εφέτος έχοντας κινηθεί τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ στο εύρος των 610,49 μονάδων (Ενδοσυνεδριακά σήμερα) και των 670,21 μονάδων (12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ),...

ΔΕΗ: Κάποιες στιγμές...τρίβαμε τα μάτια μας που λέει ο λόγος με το δικό της +3,60% στα 2,5900 ευρώ αλλά κοιτάζοντας και την κφση τραβάγαμε τα μαλλιά μας... Στο -10,4% εφέτος...

ΔΤΡ: Κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας στο -1,87% στις 728,67 μονάδες με τζίρο 26,74 εκατ. ευρώ ενώ νωρίτερα είχε επανέλθει σε επίπεδα τιμών ανώτερα του ψυχολογικού ορίου των 750 μονάδων στο +1,18%... Στο -13,04% εφέτος

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ: Πριν την διεξαγωγή τους ο ΓΔ βρισκόταν στο -0,10% στις 613,45 μονάδες και η αξία των συναλλαγών του ΧΑ ανέρχονταν σε 41,64 εκατ. ευρώ. Με την αξία των πακέτων στα 3,74 εκατ. ευρώ... Ο ΔΤΡ υποχωρούσε κατά 1,46% στις 731,67 μονάδες με τζίρο 23,4 εκατ. ευρώ.

EUROXX-TOP PICKS 2017: Στις κορυφαίες επιλογές της έχει μετοχές με καλή εμπορευσιμότητα και ισχυρά θεμελιώδη με ελκυστική αποτίμηση (OTE, Folli Follie), ισχυρό momentum κερδών (Μυτιληναίος) και υψηλή μερισματική απόδοση (ΟΠΑΠ), καθώς και μετοχές με ποιότητα, μεσαίας κεφαλαιοποίησης με καλές προοπτικές ανάκαμψης (Fourlis) ή μετοχές με συνδυασμό των παραπάνω (Τέρνα Ενεργειακή). Από τις τράπεζες προτιμά την Alpha Bank. Οι επιλογές της χρηματιστηριακής διαπραγματεύονται τα εκτιμώμενα κέρδη του 2017 10 φορές με 14 φορές, αν εξαιρεθούν οι τράπεζες που πιστεύει ότι ο πολλαπλασιαστής δεν είναι ακριβός.

ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΡΗΣ- FTSE25: Απώλειες 0,79% στις 1634,97 μονάδες με τζίρους 48,29 εκατ. ευρώ. Με 10 ανοδικές και 13 αρνητικές. ΣΤΑΡ της ημέρας ο ΜΥΤΙΛ με το +5,40% στα 6,4400 ευρώ και με τζίρο 2,28 εκατ. ευρώ...Από κοντά και η κορούλαμε άνοδο 4,70% στα 6,4600 ευρώ.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟΝ: Η διατήρηση των 612 μονάδων για τον ΓΔ και πήγαν οι...δαίμονες και τους τον έκλεισαν στις... 611,75 μονάδες. Για να τους έχουν σε... αγωνία...

ΗSBC: Αισιόδοξη για την Ελλάδα, εκτιμά ότι αν και το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου μπορεί να μην έδειξε κάποια πρόοδο προκαλώντας την αρνητική αντίδραση της αγοράς, ωστόσο υπήρξαν κάποια σημάδια που συγκίνουν στην εκτίμηση ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι μάλλον πολύ κοντά.

Ειδικότερα, στην τελευταία 5σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο "Greek bailout negotiations - Closer to a deal", η HSBC επισημαίνει ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.
Αυτή η προοπτική θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για να επιτευχθεί μια ευρεία συμφωνία κατά το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, πριν αρχίσουν οι εκλογές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ η Αγορά μας είναι για πολύ πάνω, αλλά ουσιαστικά παραμένει όμηρος της πολιτικής μας ανυπαρξίας...

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ο σταρ της ημέρας...Και όχι μόνον... ΙΑΤΡΙΚΟ: Πολύ βαρύ το -4,42% στα 0,5620 ευρώ στην κφση των 48,75 εκατ. ευρώ (νβλέπει την πλάτη πλέον του ΥΓΕΙΑ στα...53,8 εκατ. ) ΚΟΥΕΣ: Όλα τα λεφτά... Νέα υψηλά... ΠΟΛΛΗΣ ΠΟΛΥΕΤΙΑΣ στα 7,3900 ευρώ και...φθηνή ακόμα! ΛΑΜΔΑ: 6η μερα πτώσης στα...4,2600 ευρώ στα χαμηλά 2017 και στο -11,25% εφέτος...

ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ;;(... CITI είναι αυτή...): Στο σημερινό της σχόλιο η Citigroup αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών είναι σε πολύ δύσκολο σημείο, είναι σχεδόν αδύνατο οι Ευρωπαίοι να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, ακόμη και αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίσει να μη συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Επίσης εκτιμά, ότι ελλείψει της ανάγκης για άμεση πληρωμή κάποιας λήξης ελληνικού ομολόγου, οι πιστωτές δεν έχουν κάποια πίεση για συμβιβασμούς.

ΟΛΘ: Έως τις 24 Μαρτίου 2017 θα πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι τις δεσμευτικές προσφορές για το 67% του ΟΛΠ, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ. Το ύψος των δεσμευτικών προσφορών που θα πρέπει να αναλάβει ο επενδυτής ανέρχεται στα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν οι APM Terminals B.V., Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Duferco Participations Holding S.A., International Container Terminal Services (ICTS), Mitsui & Co. Ltd, P&O Steam Navigation Company (DP World), Russian Railways JSC, Yilport Holding και ΓΕΚ Τέρνα.
Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη διαχείριση, ανάπτυξη και εκμετάλλευση της εισηγημένης ΟΛΘ Α.Ε. έως το 2051 με βάση τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΘ Α.Ε. που πρέπει, όπως και στην περίπτωση του ΟΛΠ, να περάσει από τη Βουλή.
Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει σήμερα το 74,27% των μετοχών και μετά την ιδιωτικοποίηση θα εξακολουθήσει να κατέχει 7,24% του μετοχικού κεφαλαίου.

ΟΛΥΜΠ: Άμεση επαναφορά στο +4% στα 1,0200 ευρώ, δεν εγκαταλείφτηκε αυτή την φορά για να γυρίσει στα προσφιλή της 0,7000... ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Στα κορυφαία ευρωπαικά διυλιστήρια περιλαμβάνει η Goldman Sachs τα Ελληνικά Πετρέλαια. Στο πλαίσιο αυτό αναβαθμίζει την τιμή - στόχο στα 4,8900 ευρώ για την μετοχή, διατηρώντας την σύσταση ΟΥΔΕΤΕΡΗ... Η τιμή στο ταμπλό γράφει... 4,3300 ευρώ, οπότε το ανοδικό potential βάσει ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΧΟΥ ανέρχεται σε 12% περίπου.

ΥΣΤΕΡΗΣΑΝ - ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ: ΤΙΤΚ στο -4,06% στα 20,8100 ευρώ, ΜΠΕΛΑ επιστροφή στα 13,00 ευρώ και -13,7% εφέτος με υψηλό της στα 15,1500 ευρώ... ΦΟΛΙ: Στο -7,9% τον Ιανουάριο, δεν μπορεί να βρει τον δρόμο του...

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Σε τεχνικό επίπεδο, με την στήριξη των 612 μονάδων (γραμμή ΑΒ) «φλερτάρει» ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο διάγραμμα, καθώς βρίσκεται κοντά στην πτωτική διάσπαση του ΚΜΟ των 200ΗΜ, όπου πιθανή διάσπαση αυτού θα αλλάξει την βραχυπρόθεσμη τάση, και θα τον οδηγήσει κάτω από το όριο των 600 μονάδων, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται στην είσοδο του κάτω από το επίπεδο της υπερπουλημένης ζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης