Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Την πόρτα της εξόδου του ΧΑ «γλυκοκοιτάζουν» οι βασικοί μέτοχοι της ΓΕΚΕ (President Hotel)

tags :
Την πόρτα της εξόδου του ΧΑ «γλυκοκοιτάζουν» οι βασικοί μέτοχοι της ΓΕΚΕ (President Hotel)
Το ακριβό κόστος και η υψηλή πλέον συγκέντρωση της μετοχής έχουν κάνει την οικογένεια Κεφάλα να σκέφτεται την αποχώρηση της μετοχής από το ταμπλό
Σενάριο που εξετάζουν αρκετά σοβαρά οι βασικοί μέτοχοι της ΓΕΚΕ (President Hotel) αποτελεί η έξοδος από το ταμπλό του ΧΑ για τη μετοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bankingnews.gr μετά την είσοδο της μετοχής στην κατηγορία της περιορισμένης διασποράς και με τα κόστη να είναι ιδιαιτέρως υψηλά, οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, ήτοι η οικογένεια Κεφάλα, κοιτάνε όλες τις επιλογές που έχουν.
Πρόσφατα απέκτησαν το 12% του μετοχικού κεφαλαίου και αύξησαν το ποσοστό τους οριακά πάνω από το 93% με αποτέλεσμα η μετοχή να μπει στην κατηγορία της περιορισμένης διασποράς και να διαπραγματεύεται ελάχιστα συγκριτικά με την ώρα διαπραγμάτευσης όταν ήταν στην κύρια αγορά.
Βέβαια η μετοχή δεν προσέλκυε επενδυτικό ενδιαφέρον όπως και δεκάδες άλλες της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης, την περίοδο που ήταν στην κύρια αγορά.
Έτσι η οικογένεια Κεφάλα βλέπει πως το ΧΑ δεν έχει και πολλά να προσφέρει, κάτι που έχουν δει αρκετές ακόμη εταιρείες, οι οποίες το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την χρηματιστηριακή επικαιρότητα μέσω των δημόσιων προτάσεων που κατέθεσαν οι βασικοί μέτοχοι.
Αναφορικά με την πώληση του ποσοστού ύψους 12% σημειώνεται πως πωλητές (άνευ τιμήματος) ήταν εταιρείες του εξωτερικού, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες.
Η εταιρεία υλοποιεί ένα σημαντικό επενδυτικό πλάνο που ανέρχεται στα 3,7 εκατ. ευρώ και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει το 50%, και εκτιμάται ότι έως το 2018 θα ολοκληρωθεί.
Υπάρχει μία καθυστέρηση στην υλοποίηση, ενώ δεν αποκλείεται η συνέχιση της προσπάθειας αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων στο άμεσο μέλλον, καθώς από την οικογένεια υπάρχει η βούληση.
Τα μηνύματα για την πορεία του τουρισμού το 2017 είναι ενθαρρυντικά, οι κρατήσεις πηγαίνουν αρκετά καλά και μέχρι στιγμής όλα δείχνουν πως θα είναι μία καλή χρονιά για την εταιρεία.
Αναφορικά με τα ποσοστά συμμετοχής ο Γεώργιος Κεφάλας κατέχει το 24,45%, η Δωροθέα Κεφάλα το 30,40%, ο Κωνσταντίνος Κεφάλας το 30,39% και η Αγγελική Κεφάλα το 7,89%.
Σημειώνεται ωστόσο πως την επικαρπία στα δικαιώματα ψήφου έχουν κρατήσει για λογαριασμό των τέκνων (Δωροθέας και Κωνσταντίνου Κεφάλα) οι γονείς (Γεώργιος και Αγγελική Κεφάλα).
Στο χρηματιστήριο η εταιρεία αποτιμάται στα 31,5 εκατ. ευρώ αλλά σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση εξαμήνου οικόπεδα, κτίρια, μηχανήματα έπιπλα κτλ έχουν αποτιμηθεί στα 70 εκατ. ευρώ περίπου.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης