Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 6/3 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών

tags :
Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 6/3 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Η χρηματιστηριακή αγορά δεν διορθώνει βίαια, γιατί ποντάρει και ορθά ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και θα υπάρξει κάποιας μορφής συμφωνία
Η αρνητική έκπληξη της πορείας του ΑΕΠ το δ΄3μηνο του 2016 στο -1,1% συνδυαστικά με το ομιχλώδες τοπίο στην αξιολόγηση έχουν επηρεάσει τις παραμέτρους που καθορίζουν την βραχυπρόθεσμη πορεία του Χ.Α. Η αξιολόγηση δεν μπορεί να κλείσει άμεσα, κάτι το αναμενόμενο...
Η συμφωνία βρίσκεται στον αέρα για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, για τον ρόλο του ΔΝΤ και για την συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Η χρηματιστηριακή αγορά δεν διορθώνει βίαια, γιατί ποντάρει και ορθά ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και θα υπάρξει κάποιας μορφής συμφωνία.
Για τον λόγο αυτό δεν βλέπουμε βίαιες πωλήσεις ή κινήσεις πανικού.
Όμως όσο καθυστερεί η αξιολόγηση θα ενεργοποιείται η πλαγιοκαθοδική κίνηση.
Στον αρνητικό αντίκτυπο της διαπραγμάτευσης ήρθαν να προστεθούν και αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ στο δ'3μηνο που έδειξαν πτώση 1,1% σε ετήσια βάση, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση αυτού κατά 0,3%.

FT: Ισχυρό πλήγμα για το ελληνικό ΑΕΠ στο δ΄ τρίμηνο 2016 - Υπό αμφισβήτηση η επίτευξη του στόχου για το πλεόνασμα

Προβολή εικόνας στο Twitter


ΤΑΜΠΛΟ: Ο ΓΔ στο -0,96% στις 643,50 μονάδες έχοντας υψηλό στις 648,41 μονάδες και χαμηλό στις 640,23 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος των μετοχών του ΓΔ σε χαμηλά επίπεδα, στα 29,24 εκατ. ευρώ και 50,88 εκατ. τμχ.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 29,57 εκατ. ευρώ (δηλ. στα 130 και πλέον χαρτιά εκτός του ΓΔ ο τζίρος τους δεν ξεπέρασε τα 330 χιλ.ευρώ!), με τα πακέτα στις 833,3 χιλ. ευρώ.
ΑΝΟΔΙΚΕΣ - ΠΤΩΤΙΚΕΣ 39-64 και σταθερές 33.

ΔΕΙΚΤΕΣ: Μείον 1,10% στις 1717,22 μονάδες ο FTSE25, -1,53% ο MIDCAP14 και -3,61% στις 757,78 μονάδες ο ΔΤΡ με τζίρο 17,33 εκατ. ευρώ, το 58,6% του συνολικού(!!)

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: ΜΟΗ (ΥΨΗΛΑ 8ετίας plus) στα 15,1800 ευρώ, ΙΚΤΙΝΟΣ στο +4,48% στα 0,8870 ευρώ, ΚΑΝΑΚΗΣ +2,14%, ΕΛΛΑΚΤΩΡ +1,8%, ΑΒΑΞ +1,8%, καλή εικόνα από τις ΤΙΤΚ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΠΣ, ΜΠΕΛΑ Στο +13% η ΟΤΟΕΛ αλλά με...2 τμχ και τον αγοραστή στο +1,6% με...10 τμχ...

ΑΡΝΗΤΙΚΗ συμπεριφορά από τις ΝΑΚΑΣ -18,5%, ΑΒΕ -10,64%, ΣΕΝΤΡ -7,9%, ΡΕΒ -7,3% ΒΙΟΚΑ -6,7%, ΑΤΤΙΚΗΣ -4,6%, ΜΙΓ -4,22%, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΜΙΓ, , ΑΛΦΑ κι αρκετές άλλες...



Σε τεχνικό επίπεδο, πολύ κοντά στην ακύρωση του σήματος αγοράς βρίσκεται ο ΓΔ στο ημερήσιο διάγραμμα, πλησιάζοντας την στήριξη των 639 μονάδων (γραμμή ΑΒ), και διασπώντας σήμερα πτωτικά τους ΚΜΟ των (5) και (10) ημερών (Θ.ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ).



Moody's: Credit negative για τις ελληνικές τράπεζες η μείωση των καταθέσεων...

OΠΑΠ: Στις 29 Μαρτίου τα αποτελέσματα χρήσης του 2016 του οργανισμού...

Χ.Α- ΑξίαNumbers: Υποχώρησε κατά 1,3% η συμμετοχή των ξένων στο Χ.Α. στον Φεβρουάριο

ΡΕΚΟΡ: Η Κίνα έχει το μεγαλύτερο τραπεζικό σύστημα στον κόσμο (ενεργητικό τραπεζών 33 τρισ. δολ) ακολουθεί η ΕΥΡΩΖΩΝΗ με 31 τρισ. δολ. και οι ΗΠΑ με 16 τρισ. δολάρια...

Chartist Trader‏ @ApoManth PIVOT POINTS DAILY



GBP: Σε χαμηλό επτά εβδομάδων έναντι του ευρώ υποχωρεί σήμερα η στερλίνα λόγω της αβεβαιότητας ως προς το πότε θα ενεργοποιηθεί ο επίσημος μηχανισμός για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και μιας σειράς αδύναμων στοιχειών για την βρετανική οικονομία.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι, κατόπιν λήψεως των αναγκαίων εγκρίσεων, προέβη την 6η Μαρτίου 2017 στην αγορά από την «GR. SARANTIS CYPRUS LTD» δέκα τριών χιλιάδων εξακοσίων είκοσι πέντε (13.625) κοινών ονομαστικών μετοχών της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «THRACE ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «THRACE SARANTIS S.A.», οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 50% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αυτής, αντί συνολικού τιμήματος ενός εκατομμυρίου (1.000.000,00) Ευρώ.
Κατόπιν της ως άνω αποκτήσεως, η Εταιρεία κατέστη μοναδική μέτοχος της «THRACE SARANTIS S.A.», δεδομένου ότι συμμετείχε ήδη κατά ποσοστό 50% στο μετοχικό κεφάλαιο αυτής, ενώ εφεξής η τελευταία εταιρεία θα ενοποιείται στις οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου με την μέθοδο της ολικής ενοποίησης.

ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ: Δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για τη χρήση 2016, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.
Οι επιτυχημένες επενδυτικές επιλογές σε μετοχές και ομόλογα καθώς και η αποτελεσματική διαχείριση, συνετέλεσαν στην επίτευξη κερδών 8,51% κατά τη χρήση 2016.
Οι κύριες επενδυτικές επιλογές σε εταιρίες μικρότερης μεν κεφαλαιοποίησης αλλά με ποιοτικά χαρακτηριστικά και ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη συνετέλεσαν στην υπερ-απόδοση του Χαρτοφυλακίου έναντι αυτής του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Στο τέλος της χρήσης του 2016 η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ σημείωσε κέρδη, μετά από φόρους, ύψους ευρώ 0,703 εκατ. έναντι ζημιών, ύψους ευρώ 1,054 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Τα ακαθάριστα έσοδα της Εταιρείας ανήλθαν συνολικά σε 1,20 εκατ. ευρώ περίπου και προέρχονται κυρίως από κέρδη από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες με βάση τα Δ.Π.Χ.Α. και ζημιές από αγοραπωλησίες.
ΟΛΘ: Στις 24 Μαρτίου θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΘ καθώς το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), που συνεδρίασε σήμερα, δεν έκανε δεκτό το αίτημα παράτασης που είχαν καταθέσει ορισμένοι εκ των υποψηφίων...

Δ.Ν.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης