Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 31/3 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 31/3 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,73%, στις 1.778,63 μονάδες
O Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,65% στις 666,06 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 662,55 μονάδων (-1,17%) και 670,49 μον. (+0,01%).
Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 65,3 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 117,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 11 εκατ. τεμάχια αξίας 6,3 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,73%, στις 1.778,63 μονάδες, ενώ στο +0,23% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 848,15 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,71% στις 748,17 μονάδες.
Σε επίπεδο εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη 4,78%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 4,76%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 10,25%.
Σε επίπεδο μήνα, ο γενικός δείκτης και ο FTSE 25 σημείωσαν κέρδη 3,12% και 2,95% αντίστοιχα, με την τελευταία εβδομάδα να "σώνει” τον μήνα, ενώ ο τραπεζικός έχασε 3,58%.

@666,06

Εβδοµάδα: +4,78% Έτος: +3,48%

Min (Εβδ.): 637,49 Max (Εβδ.): 674,97

Min 2017: 602,46 (08 Φεβ.)

Max 2017: 674,97 (30 Μαρ.)

Συνολική Κεφαλαιοποίηση της Αγοράς: 46,1 δισ. ευρώ

Μέση ηµερήσια αξία συναλλαγών (εβδοµάδα): 53,6 εκατ. ευρώ

∆(%) εβδοµάδα: +19,9%

Εισροές/ Εκροές Μετοχ. Αµοιβαία Εσωτερικού εβδ.: -1,2 εκατ. ευρώ

Εισροές/ Εκροές Μετοχ. Αµοιβαία Εσωτερικού έτος: -12,7 εκατ. ευρώ

Με την ψυχολογία να µεταβάλλεται προς το καλύτερο και κάποιο φως να διαφαίνεται σε ότι αφορά το κλείσιµο της αξιολόγησης ο Μάρτιος κλείνει χρηµατιστηριακά πολύ κοντά στα ψηλά έτους.
Οι επενδυτές έδειξαν µεγαλύτερη προθυµία να αγοράσουν την προσδοκία του θετικού σεναρίου διακόπτοντας την πολύµηνη στάση αναµονής βελτιώνοντας τα επίπεδα διαπραγµάτευσης του Γενικού ∆είκτη αυξάνοντας παράλληλα την αξία στις ηµερήσιες συναλλαγές.
Η εβδοµάδα που κλείνει είναι η καλύτερη σε αξία συναλλαγών και εβδοµαδιαία επίδοση για όλο το 2017.
Αντίστοιχη εικόνα παρατηρήθηκε και στην αγορά οµολόγων καθώς η απόδοση του δεκαετούς τίτλου υποχώρησε προς τα επίπεδα (6,65%) που οριοθετούν την «ζώνη συµφωνίας».
Ωστόσο σε επίπεδο γεγονότων υπάρχει ακόµα ασύµµετρη εικόνα γεγονός που προβληµατίζει σε ότι αφορά την βιωσιµότητα της ανοδικής κίνησης εφόσον υπάρξει νέος κύκλος καθυστερήσεων.
Η εβδοµάδα που πέρασε κατέδειξε µε αριθµούς ότι η Αγορά διψάει για µια συµφωνία.
Το πρώτο χαµένο τρίµηνο της χρονιάς θα φανεί στα νούµερα των τραπεζών καθώς ήδη οι τράπεζες επικοινωνούν στις τηλεδιασκέψεις των ετήσιων αποτελεσµάτων τους τις τάσεις του α’ τριµήνου.
Η μείωση των καταθέσεων, η αύξηση των επισφαλειών και η απόκλιση από τις οργανικές εκτιµήσεις του 2017 είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις τάσεις που καταγράφονται στο ξεκίνηµα της χρονιάς και που αποδίδονται αποκλειστικά στην καθυστέρηση του κλεισίµατος της αξιολόγησης.
Στο δεύτερο τρίµηνο που ξεκινάει, η οικονοµία θα χρειαστεί κάποιο χρόνο ανάκαµψης ακόµα και αν στο επόµενο άτυπο Eurogroup υπάρξει µια οριστική σύγκλιση.
Αν και ο ωφέλιµος χρόνος είναι ακόµα αρκετός για να καλυφθεί µέρος από το χαµένο έδαφος, η χρήση ήδη βρίσκεται σε αρνητική αναθεώρηση µε ότι αυτό συνεπάγεται για το δυνητικό περιθώριο που µπορεί να προσφέρει στο δείκτη ο κλάδος.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ (Μάνος Χατζηδάκης): Ο Γενικός ∆είκτης βρίσκεται τα όρια της ζώνης διαφυγής (670 µονάδες) από την πολύµηνη συσσώρευση τιµών έχοντας φτιάξει µια αισιόδοξη εικόνα δεικτών και διακυµάνσεων.
Τα τρία λευκά κεριά στο ξεκίνηµα της εβδοµάδας και οι αυξανόµενοι συναλλακτικοί όγκοι συνοδεύτηκαν από ταυτόχρονα σήµατα αγορών από MACD και τους κινητούς µέσους των 30 και 50 ηµερών.
Η αγοραστική συγχορδία είχε αποτέλεσµα, τα σώµατα είχαν µικρή απόκλιση από τα υψηλά τους και οι διορθώσεις από την κατοχύρωση των γρήγορων κερδών έµειναν µέσα στις συνεδριάσεις σε µετριοπαθή επίπεδα. Οι ταλαντωτές ξεκόλλησαν από την ζώνη της ουδετερότητας και σταµάτησαν λίγο πριν τις υποτιµηµένες ζώνες τιµών αφήνοντας ακόµα περιθώριο για κάτι παραπάνω.
Η έξοδος από την συσσώρευση «κοιτάζει» επίπεδα 730 µονάδων ωστόσο η διόρθωση της Παρασκευής δεν πρέπει να δώσει συνέχεια κάτω από τις 650 µονάδες όπου όλα αναιρούνται και η τάση επιστρέφει πλέον στο γνωστό εύρος των 40 µονάδων στο οποίο κινείται από το ∆εκέµβριο και µετά.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ (Μ.ΧΑΤΖ.): Εκτός από το άτυπο Eurogroup της ερχόµενης εβδοµάδας (7/4) οι ανακοινώσεις αποτελεσµάτων συνεχίζονται µε την Μοτοδυναµική να δηµοσιεύει την ∆ευτέρα 3 Απριλίου.-
Λόγω των πολύ ειδικών συνθηκών την ερχόµενη Παρασκευή αναµένεται µε πολύ ενδιαφέρον η ανακοίνωση των αποτελεσµάτων της ∆ΕΗ πριν το άνοιγµα της συνεδρίασης καθώς και η τηλεδιάσκεψη µε τους αναλυτές στην διάρκεια της ηµέρας.
Την Παρασκευή ανακοινώνουν ακόµα οι ΕΥ∆ΑΠ, Περσέας και τα Πλαστικά Θράκης ενώ την ίδια ηµέρα η International Intercontinental θα πραγµατοποιήσει την Τακτική Γενική Συνέλευση µε θέµα εκτός των άλλων την διανοµή µερίσµατος 28 λεπτά ανά μετοχή.
Τέλος επισηµαίνεται ότι την ερχόµενη Τετάρτη θα πραγµατοποιηθεί η καθιερωµένη δηµοπρασία εντόκων γραµµατίων 6µηνης διάρκειας.

Chartist Trader‏ @ApoManth PIVOT POINTS DAILY #Greece #Athens #Stocks #Exchange



Chartist Trader‏ @ApoManth 10 MID & MINI PIVOT POINTS DAILY



Στα 2,52 ευρώ η τιμή στόχος για Alpha Bank από UBS και στα 2,60 ευρώ από Goldman Sachs - Σύσταση buy



Εθνική: Στα 0,3400 ευρώ την «βλέπει» η Morgan Stanley

Αναφέρει ότι η τράπεζα πέτυχε σημαντική πρόοδο το 2016, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι έχει την χαμηλότερη έκθεση στον ELA συγκριτικά με τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.

Γράφει ο Απόστολος Μάνθος, επικεφαλής τεχνικής ανάλυσης ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ

Η ανοδική τμήση της καθοδικής γραμμής βραχυχρόνιας τάσης «Β» (653 μονάδες), όπου ταλάνιζε το Γενικό Δείκτη από τις αρχές του έτους έδωσε τα εχέγγυα για μια γρήγορη - χωρίς υπόβαθρο - ανοδική κίνηση προς την περιοχή των 670 με 675 μονάδων καταγράφοντας έτσι νέα υψηλά 16 μηνών.
Διαγραμματικά εάν ο Γενικός Δείκτης δηλώσει στις επόμενες συνεδριάσεις ότι «κατέχει» την περιοχή πέριξ των 670 μονάδων το επόμενο επίπεδο αντίστασης εντοπίζεται στις 700 μονάδες με το πιο ουσιαστικό σημείο να βρίσκεται στις 730 μονάδες.
Βέβαια επειδή σε αυτά τα επίπεδα τιμών ο Γενικός Δείκτης έχει από παλιά μια τάση υποτροπιασμού, κάτι που φάνηκε πάλι στη συνεδρίαση της Πέμπτης με την αποτύπωση ενός βραχυχρόνια αρνητικού Gravestone candlestick
Kαλό θα ήταν να μη δηλώσει περαιτέρω ανοδική αδυναμία, καθώς θα έδινε λαβές στους Bears για ένα pullback προς την προαναφερόμενη γραμμή στις 650 μονάδες περίπου.
Εκεί το απευχθέο σενάριο θα ήταν μια καθοδική καταστρατήγηση καθώς θα προκαλούσε έντονες ρευστοποιήσεις.

FTSE 25 31 03 2017

FTSE 25

Πάνω στην αντίσταση των 1.800 μονάδων έχει βρει ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 ψάχνοντας την αφορμή για να τη διασπάσει και να κινηθεί λυτρωτικά προς τα υψηλά του Μαΐου του 2015, στις 1.870 μονάδες.
Στην περίπτωση όμως που δε βρει τη κατάλληλη αφορμή και δε μπορέσει να πατήσει πάνω από τις 1.800 μονάδες θα αναμέναμε έναν επανασχεδιασμό της ανοδικής δράσης με μια κατάβαση προς τη γνωστή περιοχή των 1.760 μονάδων. Θετική είναι μέχρι τώρα η ανοδική διάσπαση, που επετεύχθη μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στο γνωστό ταλαντωτή RSI.

DTR 31 03 2017

Τραπεζικός Δείκτης

Άκαρπο για τέταρτη φορά απέβη το φλερτ του Τραπεζικού Δείκτη με τη γραμμή αντίστασης «W» αποτυπώνοντας στο ημερήσιο chart τιμών έναν σχηματισμό candlesticks με άνω σκιές περίσκεψης και αναμονής στην περιοχή των 783 με 778 μονάδων.
Έτσι ενώ η αδυναμία ανοδικής διάσπασης θα οδηγήσει καθοδικά προς το επίπεδο των 724 με 720 μονάδων η «επιβεβαιωμένη» και με φίλτρο τουλάχιστον δύο συνεδριάσεων ανοδική της τμήση θα σπρώξει το Τραπεζικό Δείκτη προς την πολύ κρίσιμη περιοχή των 850 μονάδων.

Δ.Ν.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης