Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 7/4 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 7/4 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Στο +1,48% ο ΓΔ, +4,73% ο ΔΤΡ και +1,58% ο FTSE25 στις.. 681,08 -- 780,71 -- και 1819,50 μονάδες...
Με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο έκλεισε η εβδομάδα και με τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. να βρίσκονται σε υποσχόμενα τεχνικά σημεία αναφορικά με την βραχυπρόθεσμη κίνησή τους στο ταμπλό.
Στο +1,48% ο ΓΔ, +4,73% ο ΔΤΡ και +1,58% ο FTSE25 στις.. 681,08 -- 780,71 -- και 1819,50 μονάδες.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 63,4 εκατ. ευρώ με τα πακέτα να συνεισφέρουν κατά 4,28 εκατ. ευρώ και με τις αμαρτωλές να απορροφούν το 55,4% του συνολικού τζίρου.

ΑΓΟΡΑ - ΣΧΟΛΙΟ (Μαν. Χατζηδάκης):

Μια ακόµα θετική χρηµατιστηριακή εβδοµάδα ολοκληρώνεται χωρίς να υπάρχει οριστικό αποτέλεσµα στην διαπραγµάτευση µεταξύ Ελλάδας και θεσµών.
Οι δύο πλευρές βρίσκονται µεν πολύ κοντά µετά το Eurogroup της Παρασκευής, µένει ωστόσο να συµφωνηθεί σε τεχνικό επίπεδο µετά την επιστροφή των θεσµών στην Αθήνα το κλείσιµο των προαπαιτούµενων.
Η κόπωση από τις πολύµηνες διαπραγµατεύσεις είναι εµφανής τόσο στην πραγµατική οικονοµία όσο και στο Χρηµατιστήριο.
Η εικόνα της Αγοράς τηρουµένων των συνθηκών και σε σχέση µε άλλες περιόδους όπου η αναβλητικότητα ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό θα µπορούσε να θεωρηθεί από ικανοποιητική έως άριστη.
Και τούτο διότι οι εκροές κεφαλαίων από την εγχώρια αγορά δεν θα µπορούσαν να θεωρηθούν σηµαντικές ενώ η αποτύπωση των αποτελεσµάτων που ανακοινώνονται έχει ένα σχετικά υψηλό βαθµό αποτελεσµατικότητας.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις ήταν η βέλτιστη επενδυτική τακτική του α’ τριµήνου για τα χαρτοφυλάκια που παρακολουθούν τις ελληνικές µετοχές αφού οι σηµαντικά περιορισµένες συναλλαγές (-31%) είχαν ειδική στόχευση σε µετοχές που δικαιολόγησαν σχεδόν απόλυτα την επιχειρηµατική τους επίδοση.
Το κέρδος αυτής της διαδικασίας είναι ότι σταδιακά ένα νέος αριθµός εταιριών µπαίνει στο στόχαστρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος ανεξαρτήτως κεφαλαιοποίησης µε κοινό σηµείο αναφοράς την κερδοφορία. (Flexopack, Πλαστικά Θράκης, Quest, AS Company, Πετρόπουλος, Τσουκαρίδης κλπ).
Μετά από πολλές αποχωρήσεις, συγχωνεύσεις ή διαγραφές η επισήµανση των νέων εν δυνάµει πρωταγωνιστών του ελληνικού Χρηµατιστηρίου γίνεται εύκολα...
Και το ζητούµενο είναι η συνέπεια και η συνέχεια των καλών επιδόσεων, αφού στο παρελθόν στα χαρτιά των µικρών κεφαλαιοποιήσεων η µεταβλητότητα στην κερδοφορία αποµάκρυνε την συµµετοχή του θεσµικού παράγοντα...

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΜΕΓΑΛΗ φυσικά

Η ερχόµενη εβδοµάδα µάλλον δεν προβλέπεται ιδιαίτερα συναρπαστική καθώς τόσο το ορθόδοξο όσο και το καθολικό Πάσχα αναµένεται να λειτουργήσουν εκ νέου ανασταλτικά στην συναλλακτική δραστηριότητα.
Η αγορά φαίνεται περισσότερο διατεθειµένη να αναλωθεί σε συντήρηση των επιπέδων καθώς τόσο εντός όσο και εκτός δεν διαφαίνεται κάποιο γεγονός ή καταλύτης που θα µεταβάλει δραµατικά τις τάσεις.
Τα πολιτικά γεγονότα που θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο (Τουρκικό δηµοψήφισµα (16/4), α’ γύρος Γαλλικών εκλογών (23/4)) προς ώρας δεν φαίνεται να προεξοφλούνται αρνητικά ενώ και η επίσηµη απόφαση της Βρετανίας για αποχώρηση από την Ε.Ε δεν προκάλεσε κάποιες αναταράξεις.
Σε αυτό το περιβάλλον εκτιµάται ότι εφόσον το ελληνικό θέµα κλείσει µέσα στον Απρίλιο, ο Γενικός ∆είκτης θα ανατιµηθεί σηµαντικά από την αναθεώρηση του ασφάλιστρου κινδύνου..
Το οποίο αν και δεν είναι οµοιόµορφα κατανεµηµένο στις αποτιµήσεις δείχνει σε πολλές περιπτώσεις να αδικεί σε βαθµό υπερβολής (κόστος κεφαλαίου έως και 18%) µετοχές που διαπραγµατεύονται στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Chartist Trader @ApoManth PIVOT POINTS DAILY



ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Chartist Trader‏ @ApoManth PIVOT POINTS DAILY



Fitch: Αδύναμη η εμπιστοσύνη στον τραπεζικό κλάδο της Ελλάδας - Αβέβαιη η ελάφρυνση του χρέους



Στάση αναμονής κοντά στα υψηλά του πραγματοποιεί ο Γενικός Δείκτης ροκανίζοντας την υπομονή των «ενεργών» επενδυτών, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος.
Το εύρος διακύμανσης των τελευταίων συνεδριάσεων εντοπίζεται μεταξύ των 675 με 661 μονάδων.
Οποιαδήποτε ανοδική ή καθοδική διαφυγή με αυξημένο όγκο συναλλαγών θα δώσει για το μεν θετικό σενάριο τις 700 μονάδες ενώ για το δε αρνητικό τις 649 μονάδες, σημειώνει ο κ. Μάνθος.
Βέβαια το σύρσιμο του δείκτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα ενεργοποιήσει πιθανές ρευστοποιήσεις από χαρτοφυλάκια μειωμένης αντοχής στη διακράτηση.
Το επιβεβαιωμένο ανοδικό πάτημα του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 άνω των 1800 μονάδων θα βάλει τα θεμέλια για μια γρήγορη κίνηση προς το όριο αντίστασης των 1872 μονάδων, αναφέρει ο αναλυτής.
Όμως ένα ακόμα στραβοπάτημα στην εν λόγω περιοχή αντίστασης θα ασκήσει καθοδική πίεση προς τις 1740 μονάδες.
Ενόψει του πολύ κρίσιμου Eurogroup ο Τραπεζικός Δείκτης πάει για 5ηφορά να αναμετρηθεί με τη βραχυχρόνια γραμμή τάσης “W” , στις 769 μονάδες, έχοντας όμως πιο κοντινό χρονικό βήμα (5 συνεδριάσεις) σε σχέση με τις άλλες προσπάθειες.
Ανοδική απόδραση με αυξημένο τζίρο συναλλαγών από την περιοχή των 769 με 774 μονάδων θα ανοίξει το δρόμο για τις 800 μονάδες.
Αντιθέτως νέα αδυναμία τμήσης θα επιφέρει πτωτική κίνηση προς το πολύ βραχυχρόνιο σημείο στήριξης των 719 μονάδων, καταλήγει ο κ.Μάνθος. (www.bankingnews.gr

ΚΟΡΡΕΣ: Με λίγα λόγια... δεν μας άρεσε καθόλου, μα καθόλου, ο ισολογισμός κτήσης 2016.

EYΔAP: Η συμμετοχή στην ΑΜΚ της κόστισε στην κερδοφορία, αλλ'αυτό ανήκει στο παρελθόν και η αγορά το είχε προεξοφλήσει.
Αύξηση Κύκλου εργασιών κατά 1,4% σε 328,8 εκατ. ευρώ έναντι 324,2 εκατ. ευρώ το 2015
Αύξηση EBITDA* κατά 4,2% σε 87,3 εκατ. ευρώ έναντι 83,8 εκατ. ευρώ το 2015
Αύξηση EBIT* κατά 14,2% σε 49,9 εκατ. ευρώ έναντι 43,7 εκατ. ευρώ το 2015
Προτεινόμενο μέρισμα χρήσης 0,11 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΥΔΑΠ: Η σχέση ev/ebitda διαμορφώθηκε στο εξαιρετικότατο 3,2 (ταμείο 280 εκατ. και δανεισμός μηδέν) και με κφση ούτε καν 560 εκατ. ευρώ, δεν χρειάζονται σχόλια... Στα 905 εκατ. ευρώ η καθαρή θέση της στις 31.12.2016.

ΠΛΑΘΡ: Το τέταρτο τρίμηνο δεν πρόσθεσε σεντ στην κερδοφορία τους (σχεδόν... ανέκαθεν αδύναμο, αλλά περιμέναμε κάτι καλύτερο), η μτχ πιέζεται σήμερα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τι έχει πετύχει ο όμιλος. ΟΥΔΕΤΕΡΗ και μέχρι νεωτέρας η στάση μας απέναντί του...

Βασικά μεγέθη της ΔΕΗ



ΑΣΚΟ: Πολύ καλό 12μηνο. Προφανώς είχε διαρρεύσει, εξ ου και η πρόσφατη αισθητά ανεβασμένη συναλλακτικότητα στο ταμπλό... Με p/e kάτω του 6...

ΟΤΕ: Το 2016 ολοκληρώθηκε με πολύ θετικό τρόπο για τον ΟΤΕ, με το 2017 να αναμένεται να είναι πολύ καλύτερο. Αυτό είναι το σχόλιο της Bank of America Merrill Lynch για τα αποτελέσματα του ΟΤΕ, για την μετοχή του οποίου δίνει σύσταση Αγορά και τιμή στόχο στα 12,0000 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: ΙΔΙΑ Κ/Φ 120,7 εκατ. από 127,3 εκατ. στις 31.12.2015... ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ 85,8 εκατ. από 69 εκατ. ευρώ, ΤΑΜΕΙΟ 31 εκατ. από 26,4 εκατ. ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ 1,7 εκατ. ευρώ από -5,4 εκατ. ευρώ... ΑΠΟΤΙΜΩΝΤΑΙ σε 116,3 εκατ. στη τιμή των 2,6600 ευρώ...

ΠΛΑΘ: ΚΕΡΔΗ 13,38 εκατ. από 9,79 εκατ. ευρώ ΕΒΙΤΔΑ 35,16 εκατ. από 29 εκατ. ευρώ... ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΕΛΩΝ ΔΣ και ΔΝΤΩΝ 5,19 εκατ. ευρώ, υπερβολικότατες θα λέγαμε... P/E: 8,7 ΕV/EBITDA: 4,9 ΔΔΜ: 0,45...

Ενσωματωμένη εικόνα 1
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης