Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 13/4 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 13/4 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών
ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ υψηλά για την τεράστια COCA COLA HBC...
Η αξία των συναλλαγών περί τα 28,5 εκατ. ευρώ, με ΑΝΟΔΙΚΕΣ - ΠΤΩΤΙΚΕΣ 60 έως 31 και ΣΤΑΘΕΡΕΣ 27.
ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ υψηλά για την τεράστια COCA COLA HBC όπου μία πολύ δυνατή επιχειρηματική κίνησή της την οποία είχε προαναγγέλει και μετά εκθέσει η στήλη αποδίδει ήδη καρπούς.
Ξεπέρασε και τα 25,00 ευρώ, στο + 2,78% στα 25,1600 ευρώ.
ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για τους επενδυτές η μετοχή της FF GROUP μετά τα εντυπωσιακά και υπεράνω κάθε εκτίμησης αποτελέσματα χρήσης 2016 ...
Το ταμπλό πάντα θα προσφέρει ευκαιρίες και το έχει αποδείξει κατ'επανάληψη.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ (και) σήμερα οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ μετά το σύντομο διάλειμμα τους ...
ΠΡΩΤΗ σε τζίρο η ΑΛΦΑ με 9,62 εκατ. και ακολουθεί η ΦΦΓΚΡΠ με 4,87 εκατ. ευρώ ...
Μόνον οι δυό τους κάλυψαν το 50% και πλέον της συνολικής αξίας των συναλλαγών.
ΔΕΥΤΕΡΟ πλαφόν στη σειρά από την ΧΩΡΟ (αυτή κι αν ήταν έκπληξη), REDS, ΕΚΤΕΡ στο ύψος τους, βελτίωση ξανά για την ΑΛΜΥ, πολύ καλός ο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ.
ΘΕΛΕΙ προσοχή η ΒΥΤΕ λόγω χαμηλής αποτίμησης στα 4,9 εκατ.), ΕΛΤΟΝ ΚΛΜ και ΛΟΥΛΗ κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση, καταπληκτική η AUTOHELLAS πάντα σε νέα ... πολυετίας πολυετή, προσπαθεί η ΙΝΛΟΤ, εγγύηση πλαγιοαναδοδικής σταθερότητας οι ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΕΥΑΠΣ, ΦΡΛΚ, ΟΛΘ ...
ΑΠΟΤΟΜΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΕ ΣΕΝΤΡ, ΕΦΤΖΙ, ΡΕΒ, ΚΟΥΕΣ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ ...

ΔΕΙΚΤΕΣ: Δεν μας απασχολούν .. Μόνον στατιστικά και μόνον μετά το κλείσιμο ... ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ...

ΓΔ (Ο «τρομάρα του»): -0,24% στις 683,57 μονάδες, ο ΔΤΡ (ο «μηδενισμένος») -3,27% στις 772,35 μονάδες (έχουν πλάκα, μεγάλη), ο 25άρης (4 μτχ φτιάχνουν το 50% ...) -0,16% στις 1825,9 μονάδες και ο FTSEM (0»πετσοκομμένος«) στο + 0,84% στις 869,31 μονάδες.

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: Μιλάνε στο δελτίο τύπου για βελτίωση επιδόσεων το 2016 ... Ο όμιλος οφείλει σχεδόν 300 εκατ. ευρώ (αυξήθηκαν μάλιστα από 290 σε 297 εκατ. ευρώ), ενώ τα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ όχι μόνον παρέμειναν -φυσικά- ΑΡΝΗΤΙΚΑ αλλά ανέβηκαν κι άλλο, στα 76,8 εκατ. από 69,2 το 2015.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ (για τους χαρακόβιους): Σε τεχνικό επίπεδο, ο ΓΔ συνεχίζει να προσεγγίζει το επίπεδο της υπεραγορασμένης ζώνης, με τον δείκτη RSI να βρίσκεται στις 69,6 μονάδες, αποδεικνύοντας την δυναμική που συνεχίζει να διατηρεί, παραμένοντας στα υψηλά έτους, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 693 μονάδες (γραμμή ΑΒ) - {Θ.ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ}

ΕΧΑΕ: Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 4,6000 από 4,4000 ευρώ δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, ενώ διατηρεί τη σύσταση «ΜΕΙΩΣΗ ΘΕΣΗΣ». (ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ)
Οπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η αύξηση στην τιμή-στόχο οφείλεται στις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις της αναφορικά με την εξέλιξη του ημερήσιου τζίρου στο ΧΑ μεσοπρόθεσμα.
Με βάση την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό, στα 4,8000 ευρώ, η μετοχή παραμένει υπερτιμημένη στην παρούσα φάση, σημειώνει.

ΦΦΓΚΡΠ: Η μετοχή παραμένει πάνω από τον ΚΜΟ των 200ΗΜ, προσεγγίζοντας το επίπεδο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση στα 20,0000 ευρώ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ και η Η ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Οι δανειστές πρέπει να αλλάξουν πορεία στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, υποστηρίζει σε άρθρο γνώμης το πρακτορείο Bloomberg.
Η άμεση μείωση του χρέους θα ήταν η πιο άμεση και ξεκάθαρη επιλογή, σημειώνει το πρακτορείο, επισημαίνοντας όμως ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης φοβούνται ότι θα προκαλέσουν τους ψηφοφόρους τους.
Η εναλλακτική λύση είναι ένα πακέτο άλλων παραχωρήσεων - ανάμεσά τους περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, επέκταση των λήξεων των δανείων και περίοδοι χάριτος.
Ένα επαρκώς ολοκληρωμένο σχέδιο είναι ικανό να καταστήσει το χρέος βιώσιμο, τονίζει το Bloomberg.

ΦΦΓΚΡΠ-απάντηση για μέρισμα: Επιχειρηματικά δείχνει μεγαλη πειθαρχία ... Μπορούσε και το παραμπορούσε ... Αλλά θα έχανε σε εκτίμηση από τους διαχειριστές ισχυρών επενδυτικών ΚΕΦΑΛΑΙΑ που έχουν γαλουγηθεί με μία θεωρία που πρεσβεύει κάθετα αντίθετα στην διανομή μερίσματος από αναπτυξιακές εταιρείες. Μην σας διαφεύγει, ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του μερίσματος θα πήγαινε στη τσέπη των μεγαλομετόχων. Και ότι ακόμα και για αμοιβές με τζίρους 1,3 δισ. και κέρδη 220 εκατ. έλαβαν 3,6 εκατ. ευρώ ... ΟΤΑΝ ο ΜΥΤΙΛ έδωσε ... 16 εκατ., η ΜΟΗ 10 εκατ., η ΒΙΟ 8 εκατ. ευρώ κλπ κλπ !!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ λίγοι που έσπευσαν να αντιπαραβάλουν στα πλεονεκτήματα της FF GROUP το μειονέκτημα της μη καταβολής μερίσματος. Επ αυτού η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη ...

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Οι εταιρίες που διανέμουν μέρισμα είναι συνήθως εταιρίες που έχουν περάσει το στάδιο της ανάπτυξης και δεν χρειάζεται πλέον να επανεπενδύουν συνεχώς τα κέρδη τους, έτσι επιλέγουν να πληρώσουν τους μετόχους τους. Αντιθέτως, οι εταιρίες υψηλής ανάπτυξης σπάνια προσφέρουν μέρισμα, γιατί όλα τα κέρδη τους επανεπενδύονται για να διατηρηθεί αυτή η ανάπτυξη.
Σαν μ / μ και προκειμένου περί ελληνικών εταιρειών πιστεύουμε στη μη διανομή μερισμάτων. Μία μικρή «θυσία» στο κυνήγι είτε περαιτέρω ανάπτυξης τους, είτε διατήρησης ταμειακών διαθεσίμων που θα τους προσφέρουν μαξιλάρι ασφαλείας. Γλυτώνεις και τα μπερδέματα με την ... εφορία, άσε που την επομένη του κοψίματος σε ποσοστό 90% «χάνεται» εξ ολοκλήρου ...
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τι συμβαίνει στις μετοχές που διανέμουν μέρισμα .. Μπορεί λίγο μετά να (επανα) τοποθετηθεί κανείς αρκετά χαμηλότερα ... Στις 99% των περιπτώσεων ...

ΔΕΗ: Σχολιάζοντας δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου και για την έγκυρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η επιχείρηση διευκρινίζει ότι:
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πελατών της, εξαιρουμένων των διακανονισμών, μειώθηκαν στο πρώτο δίμηνο του 2017 και διαμορφώθηκαν στα € 2,2 δισ., Τα χρηματικά διαθέσιμα του Ομίλου στις 31/12/2016 ήταν € 501 εκατ. ευρώ ...
Το μέσο κόστος δανεισμού του Ομίλου το 2016 μειώθηκε σε 4,64% από 4,81% το 2015 και η Εταιρεία τα τελευταία τρία χρόνια έχει υλοποιήσει επενδύσεις κατά μέσο όρο € 750 εκατ. ετησίως για εκσυγχρονισμό των δικτύων της και αναβάθμιση του παραγωγικού της δυναμικού.

ΚΟΥΕΣ: Τέταρτη ημέρα πτώσης και από τα 10 στα 9 ευρώ ... Αλλά μόλις 7 χιλ (!). τμχ μπόρεσαν να μαζέψουν ... ΟΡΓΙΟ υποτιμητικής κίνησης αρχής γενομένης με την δημοσίευση του ισολογισμού και με τον τρόπο που αυτός παρουσιάσθηκε ... ΗΡΘΕ και η ομιχλώδης ανακοίνωση για την θυγατρική REAL ESTATE του ομίλου για να δέσει το γλυκό των υποτιμητών ...



Δ.Ν.
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης