Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κέρδη έως και 45% στο ράλι των επτά ημερών του ΧΑ – Ισχυρό ενδιαφέρον ξένων μετά τη συμφωνία

tags :
Κέρδη έως και 45% στο ράλι των επτά ημερών του ΧΑ – Ισχυρό ενδιαφέρον ξένων μετά τη συμφωνία
Παρά τις πιθανές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που αναμένονται λόγω της ανόδου οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι για την βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς
Την όρεξη των ξένων ξανά για ελληνικές μετοχές άνοιξε η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά ο τζίρος στο χρηματιστήριο και να σκαρφαλώσουν σε υψηλότερα επίπεδα δείκτες και μετοχές.
Με τον γενικό δείκτη να μετρά κέρδη 11,5% στο συγκεκριμένο διάστημα οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφουν κέρδη έως και 45,5%.
Η μετοχή της Eurobank καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο (45,5%) και ακολουθεί η Τράπεζα Πειραιώς με άνοδο 32,5% και της Alpha Bank με 29,7%.
Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύει στο πρωινό της σχόλιο η Beta Χρηματιστηριακή η Τέρνα ενεργειακή έχει άνοδο 24,6%, η Εθνική 23,3% και η Jumbo 12,8%.
Η ΕΧΑΕ, η οποία ευνοείται από την αύξηση του τζίρου έχει άνοδο 11,7%.
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, FF Group και Viohalco έχουν άνοδο λίγο πάνω από 11%, ενώ μικρότερα κέρδη και επομένως απόδοση χαμηλότερη του γενικού δείκτη έχει η Grivalia με 8,6%, ο ΟΤΕ με 8%, η ΕΛΠΕ με 6,8% και η Motor Oil με 2,5%.
Οριακή είναι η άνοδος για Aegean, Σαράντη, ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίο και Coca Cola με την τελευταία να είναι γνωστή για την αμυντική της συμπεριφορά.
Ο ΟΠΑΠ που όμως έδωσε το υπόλοιπο μέρισμα έχει μηδενική μεταβολή, η Ελλάκτωρ λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων υποχωρεί 1,5% και ο ΟΛΠ έχει απώλειες 0,9%.
Ζητούμενο από τα στελέχη της αγοράς είναι να διατηρηθεί η παρουσία των ξένων, να παραμείνει ο τζίρος σε καλύτερα επίπεδα που θα βελτιώσει και των τζίρο των χρηματιστηριακών και φυσικά να ξεφύγει το ΧΑ από τη μιζέρια των 600-700 μονάδων.

Γ.Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης