Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 11/5 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 11/5 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Κινητήριος δύναμη η μτχ της ΑΛΦΑ εν μέσω περιρρέουσας φημολογίας εν όψει της επικείμενης αναδιάρθρωσης των δεικτών του MSCI...
“ΑΔΙΟΡΘΩΤΟ” παραμένει λοιπόν το ΧΑ – Αγγίζει τις 800 μονάδες με πολύ καλές συναλλαγές. Στο επίκεντρο της ανοδικής επικαιρότητας οι ΑΤΤΙΚΗΣ (λόγω του +25,45% σήμερα που ανέβασε την απόδοση της στο 2017 σε 130% και πλέον), ΔΕΗ, ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΕΛΠΕ, φοβερός ο ΟΠΑΠ (ουσιαστικά στα 10,3000), άντεξε στις φήμες το ΦΦΓΚΡΠ, ευχάριστη θετική έκπληξη η συνέχεια σήμερα στον ΟΛΠ, Δύναμη… τα "NEΡA".
Το ΧΑ πριν τις τελικές δημοπρασίες στις 798,78 μονάδες και στο +0,86% με όγκο 188 εκατ. τεμάχια και τζίρο 105 εκατ. ευρώ. Και μετά από αυτές στις 796,89 μονάδες και στο +0,61% με τζίρο 129 εκατ. ευρώ – Σε πακέτα 13 εκατ. ευρώ… Mε 13 συνεχόμενες ανοδικές και δεν…κάηκε!

ΤΑΜΠΛΟ: Κινητήριος δύναμη η μτχ της ΑΛΦΑ (θετική και με τζίρο 33,43 εκατ. ευρώ) εν μέσω περιρρέουσας φημολογίας εν όψει της επικείμενης αναδιάρθρωσης των δεικτών του MSCI.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ- ΠΤΩΤΙΚΕΣ 61-57 και ΣΤΑΘΕΡΕΣ 17… Η αξία των συναλλαγών στα 134,6 εκατ. ευρώ, με πακέτα ύψους 13,5 εκατ. ευρώ (κυρίως σε ΕΤΕ, αλλά και σε ΜΟΗ, ΓΡΙΒ)…

NOTICE: Το -1,27% της ΕΕΕ και το -1,75% της ΕΤΕ (από +1,75%) κόστισε στον ΓΔ την καταγραφή των 800 μονάδων…

ΣΤΟ ΠΛΑΦΟΝ του 10% αρκετοί τίτλοι (ΜΑΘΙΟΣ, ΔΡΟΥΚ, ΣΕΛΟΝΤΑ, ΧΑΙΔΕ, ΜΟΥΖΑΚΗΣ, ΝΑΥΠ, ΕΦΤΖΙ) άλλοι δικαιολογημένα κι άλλοι …τρέχα γύρευε… Πολύ καλή και σήμερα η ΔΕΗ, όπως και οι ΕΥΡΩΒ, ΟΛΠ, ΙΑΣΩ, το ΓΑΛΑΞ, η ΕΛΛΑΔΟΣ (+5% ύστερα από πολύ καιρό), οι ΚΛΜ, ΚΟΡΡΕΣ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΠΣ κλπ…

ΣΤΟ +25,45% η ΑΤΤΙΚΗΣ με απόδοση στο 2017 άνω του 130%(!)… ΑΛΛΑΞΑΝ χέρια 23,05 εκατ. τμχ

ΟΠΑΠ: Στα 14 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η IBG
Η ΙΒG προβλέπει αύξηση 33% στα ΕΒΙΤDA του ΟΠΑΠ το 2018. Αναμένει ώθηση στην κερδοφορία μεσοπρόθεσμα από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τη συνεισφορά των νέων παιχνιδιών.

NOTICE: Το spread η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών 10ετών και γερμανικών ομολόγων διαμορφώνεται στις 505 μονάδες βάσης από 512 μονάδες βάσης.
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι μετοχές των τραπεζών και όχι μόνο έχουν καταγράψει εντυπωσιακά κέρδη τηρουμένων των αναλογιών.
Ήδη η κεφαλαιοποίηση έφθασε στα 53 δισ. ευρώ και των τραπεζών στα 10,8 δισ. Τα 53 δισ. κεφαλαιοποίησης του χρηματιστηρίου αντιστοιχούν στο 29% του ΑΕΠ, υπολείπονται έναντι των ένδοξων εποχών αλλά είναι εμφανώς καλύτερα σε σχέση με 2 χρόνια πριν. Και πάντα σε πολύ μεγάλο discount σε όρους ΑΕΠ με τις υπόλοιπες αγορές…

COCA COLA HBC: Δυνατό πρώτο τρίμηνο είδαν Credit Suisse & Morgan Stanley… Η μεν Credit Suisse προτείνει σύσταση outperform(;!!) με τιμή στόχο τις 21,5 λίρες (περίπου 25,6000 ευρώ) και η Morgan Stanley προτείνει σύσταση underweight με τιμή στόχο χαμηλότερη στις 18 λίρες (περίπου 21,4000 ευρώ).

ΕΥΡΩΒ: Η Eurobank εμφάνισε καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο, δήλωσε μιλώντας στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας.
«Είχαμε ένα κερδοφόρο πρώτο τρίμηνο» δήλωσε ο κ. Καραβίας στο περιθώριο του συνεδρίου της EBRD στη Λευκωσία.
Ερωτηθείς για τα capital controls, σημείωσε ότι περιμένει μια περαιτέρω σταδιακή χαλάρωση φέτος και το 2018, προτού αρθούν πλήρως.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ ΛΑΠΠΑΣ: Μεταξύ των θεμάτων προς συζήτηση στην ετήσια ΓΣ και η… “Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να διερευνήσει και αποφασίσει τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (Α.Ε.Ε.Α.Π.), σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2778/1999 προβαίνοντας σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες”.
ΚΑΤΙ που είχατε πληροφορηθεί εδώ και μερικές εβδομάδες από την στήλη. Στο +5,7% και στα 0,5400 ευρώ με 76 χιλ. τμχ η μτχ του (ΣΣ: Μία από τις ΤΟΠ2 επιλογές του μ/μ για το 2017 από την “Μικρή ΚΦΣΗ” του Χ.Α. όταν όλοι την είχαν στα… “θαμένα”…)

ΑΝΕΜΟΣ: Στα 1,80 ευρώ, από 1,25 πριν αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΕΛΤΕΧ Άνεμος η Euroxx σε έκθεση στην οποία διατηρεί τη σύσταση overweight. H χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ισχυρές τις επιδόσεις της εταιρείας το δ΄ τρίμηνο, ενώ «στέκεται» και στις χαμηλότερες χρηματοοικονομικές δαπάνες της εισηγμένης.
Σύμφωνα με την Euroxx τα καθαρά κέρδη της εταιρείας θα ανέλθουν στα 12 εκατ. ευρώ φέτος, ενώ οι πωλήσεις στα 50,1 εκατ. ευρώ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Ποντάροντας στον ενθουσιασμό λόγω της αλλαγής κλίματος και ψυχολογίας άρχισαν ξανά τα γνωστά κέντρα να διοχετεύουν διάφορες “Μπαρουφολογίες”, στις οποίες προστρέχουν καταθέτοντας τον οβολό τους όλοι εκείνοι που στο τέλος του λογαριασμού μένουν ταπί και ψύχραιμοι… Μακρυά φυσικά από μας και τους αναγνώστες μας… Ο σανός δεν περιλαμβάνεται στο δικό μας μενού…
Σήμερα η ΕΕ ανακοίνωσε τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις για την πορεία του ΑΕΠ της Ελλάδος στο 2,1% για το 2017 από 2,7% προηγούμενη πρόβλεψη. Με όρους Γενικού Δείκτη οι 815 μονάδες οριοθετούν την κίνηση της αγοράς για το ορατό μέλλον, ενώ το μέγιστο της αγοράς προσδιορίζεται σε αυτή την περίοδο στις 860 μονάδες.
Η ρευστότητα δίνει την δυνατότητα να κινηθεί και η περιφέρεια κάτι που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια. Ολοι ψάχνουν να δουν τι έμεινε πίσω ενώ όλοι πλέον έχουν πετυχημένες ιδέες. Αυτό είναι η τάση. Ο f25 έχει αντίσταση το 2117 και 2123 με το 2091 και 2070 κοντινές στηρίξεις.
Το ΚΛΜ φαίνεται να κάνει επόμενο γύρο μιας και κράτησε το 045 και ψάχνει το 060 ενώ και το ΙΝΤΚΑ πάνω από το 041 μπορεί να δώσει κίνηση στο 054. Το ΑΡΑΙΓ έχει το 870-880 αντίσταση ενώ το ΕΥΔΑΠ θυμίζουμε ότι έχει στόχο το 6 επίπεδο

ΟΤΕ: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των περισσότερων αναλυτών είναι τα αποτελέσματα του α’τριμήνου του οργανισμού, όταν κοιτάζει κανείς τις συνήθεις τελικές γραμμές μίας λογιστικής κατάστασης (κέρδη, ebitda, κύκλος εργασιών κοκ).
Όπως όμως η στήλη σας έχει καταθέσει επανειλημμένα, εκείνο που κοιτάζει-εξετάζει πρώτο από όλα είναι οι ελεύθερες ταμειακές ροές της εκάστοτε δεδομένης περίπτωσης.
Κάτι που άλλωστε πράττουν και οι ουδέτεροι παρατηρητές (οι ελεύθεροι δηλ. των πάσης φύσεως εξαρτήσεων που προκύπτουν μέσα στο γενικότερο αλισβερίσι του επιχειρηματικού γίγνεσθαι).
Και στην δική του περίπτωση διαπιστώνουμε ότι ο όμιλος έχει αρχίσει – κατά το κοινώς λεγόμενον – να “καίει χρήμα”.
Κι αυτό, γιατί έχουν γυρίσει αρνητικές οι δικές του ταμειακές ελεύθερες ροές. Συγκεκριμένα, μιλάμε για 36,6 εκατ. ευρώ μέσα στο τρίμηνο…
Με τις καθαρές ταμειακές εισροές από λειτουργικές ροές να εμφανίζονται θετικές κατά 162,4 εκατ. ευρώ και τις αντίστοιχες από επενδυτικές δραστηριότητες αρνητικές κατά 199 εκατ. ευρώ…
Είναι μία εξέλιξη ασφαλώς που προβληματίζει κι αν συνεχισθεί τότε θα σηματοδοτήσει και τις σχετικές ανησυχίες στο κόσμο των ανεξάρτητων θεσμικών διαχειριστών με ότι αυτό συνεπάγεται…

ΤΡΕΛΑ ΚΕΡΔΗ: Πάνω από τα 1.800 δολ. εκτοξεύθηκε η τιμή του Bitcoin για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ειδικότερα, το ψηφιακό νόμισμα ενισχύεται 5% στα 1.832 δολ.

Η ΕΚΘΕΣΗ: Μειώνει τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών η Morgan Stanley – Η ένταξη στο QE δεν θα βοηθήσει πολύ

Ενσωματωμένη εικόνα 3

ΒΕΤΑ/ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Καθαρά κέρδη ύψους 3,5 εκατ. ευρώ εκτιμά η Beta Securities πως θα ανακοινώσει για το α’ τρίμηνο η ΣΑΡΑΝΤΗΣ ενώ τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να ανέλθουν σε 4,4 εκατ. ευρώ. Για το σύνολο της χρήσης οι αναλυτές της εκτιμούν πως ο όμιλος θα ανακοινώσει EBITDA, EBIT, κέρδη προ φόρων και καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 6%, 10%, 12%, 14% και 8% αντίστοιχα στα 347,1 εκατ. ευρώ, 39,6 εκατ. ευρώ, 35,3 εκατ. ευρώ, 32,8 εκατ. ευρώ και 26,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Η μετοχή διαπραγματεύεται 16,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2017 και 10,1 φορές το EV/EBITDA. Η επίτευξη νέων συμφωνιών στην Ελλάδα ή και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη θα εμπλουτίσουν το χαρτοφυλάκιο των brands, ενισχύοντας τις προοπτικές για την ανάπτυξη των κερδών τονίζει η Beta, η οποία δίνει στη μετοχή της εταιρείας τιμή-στόχο 11,5000 ευρώ(τώρα στο ταμπλό… 12,4000 ευρώ)…


Δ.Ν.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης