Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στα αζήτητα ξανά πολλές μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης – Ποιες βρίσκονται στη ζώνη της απαξίωσης

Στα αζήτητα ξανά πολλές μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης – Ποιες βρίσκονται στη ζώνη της απαξίωσης
Δραματική συρρίκνωση των συναλλαγών – Απογοητευτικός ο όγκος στο σύνολο της χρονιάς για πολλές μετοχές
Περιορισμένη και προσωρινή όπως αποδεικνύεται ήταν η αύξηση του ενδιαφέροντος η οποία καταγράφθηκε για ένα σημαντικό αριθμό μετοχών το προηγούμενο διάστημα και κυρίως εκείνο όπου διαφάνηκε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με την κυβέρνηση να αποδέχεται όλα τα μέτρα.
Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως η αύξηση του αριθμού των επενδυτών δεν ήταν ικανή ώστε να ενεργοποιηθεί το σύνολο των εισηγμένων.
Ο όγκος των συναλλαγών είναι εξαιρετικά περιορισμένος για τις εν λόγω μετοχές και αν οι επενδυτές απογοητευτούν και γυρίσουν την πλάτη ξανά στο χρηματιστήριο η απαξίωση θα αποτελέσει ξανά το κύριο χαρακτηριστικό αυξάνοντας των αριθμό των εταιρειών που θα βρεθούν στη ζώνη της απαξίωσης.
Μετοχές της κύριας αγοράς έχουν πραγματοποιήσει όγκο συναλλαγών από την αρχή του έτους μικρότερο από 5 χιλ. τεμάχια.
Ορισμένες έχουν καταγράψει ράλι με ελάχιστο όγκο, άλλες έχουν σημαντικούς πωλητές και μηδενικούς αγοραστές και άλλες έχουν αγοραστές και απουσιάζουν οι πωλητές.
Μετοχές που ανοίγουν… με αίτηση, μετοχές που κάνουν πράξη λίγες μέρες το μήνα και μετοχές που όταν ανοίγουν παίρνουν ακραίες τιμές με ελάχιστα τεμάχια.
Η Σαραντόπουλος έχει όγκο συναλλαγών από την αρχή του έτους 4 χιλ. τεμάχια και θα πρέπει λογικά να έχει τον τίτλο της «πιο βαλτωμένης μετοχής».
Η Ξυλεμπορία έχει να κάνει πράξη 14 συνεχόμενες συνεδριάσεις και καθημερινά έχει αγοραστή στα 0,06 ευρώ αλλά δεν βρίσκει διαθέσιμο πωλητή.
Η Δάιος έχει πραγματοποιήσει όγκο συναλλαγών 18 χιλ. τεμάχια στο σύνολο του 2017 και από την αρχή του έτους καταγράφει απώλειες 1%.
Η Ντρουκφάρμπεν από την άλλη με όγκο μόλις 22 χιλ. τεμάχια έχει πραγματοποιήσει ράλι 100%.
Η Βογιατζόγλου, η οποία εμφάνισε καλά αποτελέσματα, στη χρήση 2016 και έχει δώσει υψηλά μερίσματα στους μετόχους της τα προηγούμενα χρόνια έχει όγκο 30 χιλ. τεμάχια και απώλειες από την αρχή του έτους 4%.
Στην Οίκος Σπύρου παρατηρούνται πωλητές αλλά κανείς δεν αγοράζει, ενώ ο συνολικός όγκος είναι κάτω από 5 χιλ. τεμάχια.
Στη χθεσινή συνεδρίαση για παράδειγμα υπήρχε εντολή πώλησης 50 χιλ. τεμαχίων στα 0,46 ευρώ αλλά η μετοχή δεν έχει κάνει συνολικά στο σύνολο της χρονιάς ούτε το 10% αυτής της εντολής.
Η Moda Bagno έχει καταγράψει μεγάλο ράλι στις τελευταίες συνεδριάσεις αλλά με εξαιρετικά χαμηλό όγκο.
Χθες με 30 τεμάχια κατέγραφε άνοδο 25% και δεν υπήρχε αγοραστής με στημένη εντολή.
Όμως και μετοχές με καλύτερα θεμελιώδη από τις παραπάνω που έκαναν καλή κίνηση με βελτιωμένες συναλλαγές πριν λίγο καιρό τώρα έχουν πέσει σε «χειμερία νάρκη».
Για παράδειγμα η AS Company, έχει άνοδο 83% από την αρχή του έτους αλλά στις τελευταίες συνεδριάσεις είτε δεν ανοίγει είτε κάνει κάτω από 1.000 τεμάχια όγκο.
Στις τελευταίες έξι έχει κάνει πράξη μόνο σε μία συνολικού όγκου 500 τεμαχίων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης