Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Εγκρίθηκε η εισαγωγή των ομολογιών της ΤΕΡΝΑ και των νέων μετοχών του Μυτιληναίου – Τι αποφάσισε η ΕΧΑΕ

Εγκρίθηκε η εισαγωγή των ομολογιών της ΤΕΡΝΑ και των νέων μετοχών του Μυτιληναίου – Τι αποφάσισε η ΕΧΑΕ
Κάθε μέτοχος της απορροφώμενης εταιρίας ΜΕΤΚΑ ανταλλάσει κάθε 1 μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας €0,32, με 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή, νέας ονομαστικής αξίας €0,97
Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών έως 60.000 κοινών ανωνύμων ομολογιών, οι οποίες θα προκύψουν από την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου έως €60.000.000 της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, με εγγυητή την ΤΕΡΝΑ, υπό την αίρεση έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και επιτυχούς ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών της, σύμφωνα με τους όρους που ειδικότερα θα γνωστοποιηθούν από τον Εκδότη.
Επίσης, η ΕΧΑΕ ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 25.975.299 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Μυτιληναίος, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εισηγμένης εταιρίας ΜΕΤΚΑ και των μη εισηγμένων - 100% θυγατρικών της πρώτης - εταιριών Αλουμίνιον, Protergia Α.Ε. και Protergia Θερμοηλεκτρική.
Οι σχέσεις ανταλλαγής είναι οι εξής: α) κάθε μέτοχος της απορροφώμενης εταιρίας ΜΕΤΚΑ ανταλλάσει κάθε 1 μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας €0,32, με 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή, νέας ονομαστικής αξίας €0,97, β) οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας διατηρούν τον αριθμό μετοχών που κατέχουν, και γ) για τις μη εισηγμένες απορροφώμενες εταιρίες δεν εκδίδονται νέες μετοχές.
Η ανωτέρω έγκριση τελεί υπό την αίρεση: α) έκδοσης της εγκριτικής απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη συγχώνευση και της σχετικής καταχώρησης στο ΓΕΜΗ και β) γνωστοποίησης του εγγράφου 4 του Ν.3401/2005 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Σημειώνεται ότι, από την επόμενη εργάσιμη ημέρα της καταχώρησης της εγκριτικής απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη συγχώνευση στο ΓΕΜΗ, οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ θα διαγραφούν από το ΧΑ, ενώ η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Μυτιληναίος θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση 26 του ΧΑ (η προσαρμοσμένη τιμή θα ισούται με το άθροισμα των γινομένων του αριθμού των παλαιών μετοχών επί την τιμή κλεισίματος της Μυτιληναίος και του αριθμού των μετοχών - πλην αυτών που κατέχει η Μυτιληναίος - επί την τιμή κλεισίματος της ΜΕΤΚΑ, διαιρούμενου με το συνολικό αριθμό των μετοχών της Μυτιληναίος μετά τη συγχώνευση).
Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης του νέων μετοχών της εταιρίας θα προσδιοριστεί με νεότερη ανακοίνωσή της.
Επιπλέον, η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ δεν θα επηρεάσει τη διαπραγμάτευση των παραγώγων και του μηχανισμού δανεισμού τίτλων επί των μετοχών της εν λόγω εταιρίας.
Λόγω των παραπάνω, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές:

· Γενικός Δείκτης Τιμών ΧΑ & Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Τιμών ΧΑ

Οι μετοχές της εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση των δεικτών και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-Ι. ΛΑΠΠΑΣ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 28% και capping factor 1.

· Δείκτης FTSE/ΧΑ Large Cap & Δείκτης FTSE/ΧΑ Large Cap Net Total Return

Οι μετοχές της εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση των δεικτών και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ATTICA BANK Α.Τ.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 36%.

· Δείκτης FTSE/XA Αγοράς

Οι μετοχές της εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.

· Δείκτης FTSE/XA Βιομηχανικών Προϊόντων

Οι μετοχές της εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.

· Δείκτης FTSE/XA Διεθνούς Δραστηριοποίησης

Οι μετοχές της εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.

· Δείκτης FTSE/XA Διεθνούς Δραστηριοποίησης Plus

Οι μετοχές της εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση των δεικτών και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 51%.

· Δείκτης FTSE/ΧΑ Mid Cap

Οι μετοχές της εταιρείας «ATTICA BANK Α.Τ.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση των δεικτών και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 43%.

· Δείκτης Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοποίησης ΧΑ

Οι μετοχές της εταιρείας «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-Ι. ΛΑΠΠΑΣ Α.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση των δεικτών και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 29%.

Επίσης, αλλαγή συντελεστή στάθμισης από 71% σε 74% στις συνθέσεις όλων των δεικτών στους οποίους συμμετέχουν οι μετοχές της εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.».

Από τη παραπάνω αλλαγή θα επηρεαστεί η σύνθεση των ακόλουθων δεικτών:

- Γενικός Δείκτης Τιμών ΧΑ & Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Τιμών ΧΑ
- Δείκτης FTSE/XA Large Cap & Δείκτης FTSE/XA Large Cap Net Total Return
- Δείκτης FTSE/XA Αγοράς
- Δείκτης FTSE/XA Πρώτες Ύλες
- Δείκτης FTSE/XA Διεθνούς Δραστηριοποίησης
- Δείκτης FTSE/XA Διεθνούς Δραστηριοποίησης Plus

Επίσης, το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του, γνωστοποιεί ότι θα υλοποιηθούν τα κάτωθι:

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

• Έναρξη διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών της εταιρίας Μύλοι Λούλη (ISIN: GRS117123000) με τελική ονομαστική αξία εκάστης €0,94 και αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,055 ανά μετοχή, κατόπιν της ισόποσης αύξησης και μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής της. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017. Επίσης, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 θα υλοποιηθεί η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας λόγω ακύρωσης 4.782 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της.

• Μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας «SPACE HELLAS Α.Ε.» (ISIN: GRS402003008) από €1,61 σε €1,08.

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

• Έναρξη διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών της Γενικής Εμπορίου (ISIN: GRS137003000) με τελική ονομαστική αξία εκάστης €0,30 και αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,02 ανά μετοχή, κατόπιν της ισόποσης αύξησης και μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής της. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Τρίτη 11 Ιουλίου 2017.

• Μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας «ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.» (ISIN: GRS439003005) από €0,60 σε €0,30.

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Έναρξη διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών της εταιρίας Στέλιος Κανάκης (ISIN: GRS448003004) με νέα ονομαστική αξία εκάστης €0,61 και αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,08 ανά μετοχή, κατόπιν της μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής της. Hμερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017.

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Έναρξη διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών της ΕΧΑΕ (ISIN: GRS395363005) με νέα ονομαστική αξία εκάστης €0,84 και αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,24 ανά μετοχή, κατόπιν της μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής της. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Τρίτη 25 Ιουλίου 2017. Επίσης, την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 θα υλοποιηθεί η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας λόγω ακύρωσης 4.769.563 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης