Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σε υψηλά 27 μηνών η ΕΥΔΑΠ που όμως υστερεί σε απόδοση έναντι της αγοράς - Ο παράγοντας Attica Bank

tags :
Σε υψηλά 27 μηνών η ΕΥΔΑΠ που όμως υστερεί σε απόδοση έναντι της αγοράς - Ο παράγοντας Attica Bank
Η αξία των μετοχών της Αττικής ήταν ύψους 1,9 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2016 και έχει ανέλθει στα 8 εκατ. ευρώ στη λήξη του δευτέρου εξαμήνου
Για πρώτη φορά τους τελευταίους 27 μήνες η τιμή της ΕΥΔΑΠ βρέθηκε να γράφει τιμές έως 6,46 ευρώ.
Ο τίτλος το τελευταίο διάστημα έχει ανακάμψει και συγκεντρώνει πλέον ολοένα και περισσότερα βλέμματα, ενώ σημειώνεται πως έχει δώσει και ένα μικρό μέρισμα της τάξης των 0,11 ευρώ ανά μετοχή.
Στελέχη της αγοράς που γνωρίζουν αναφέρουν πως η εταιρεία είναι εξαιρετικά φθηνή, αν και κάποιοι αναλυτές φαίνεται πως διαφωνούν.
Στο ταμπλό η μετοχή καταγράφει άνοδο από την αρχή του έτους περίπου 14% την ώρα που η αγορά έχει ενισχυθεί κατά 30%.
Η μετοχή στη συνεδρίαση της Παρασκευής 7 Ιουλίου κατέγραψε υψηλό στα 6,46 ευρώ για να γυρίσει χαμηλότερα στη συνέχεια αλλά χθες Δευτέρα 10/7 ενισχύθηκε 2,8*% και έκλεισε στα 6,43 ευρώ.
Η συμμετοχή της στην Τράπεζα Αττικής είχε προκαλέσει πολλά σχόλια και η πτώση της μετοχής επηρέασε σημαντικά την κερδοφορία της χρήσης 2016.
Η εισηγμένη είχε τοποθετήσει 20 εκατ. ευρώ στην αύξηση της Τράπεζας και στο τέλος του 2016 λόγω της πτώσης της μετοχής είχαν μείνει μόλις 1,9 εκατ. ευρώ.
Έκτοτε όμως η μετοχή της Τράπεζας Αττικής άρχισε να ενισχύεται και πιο συγκεκριμένα από τα 0,029 ευρώ που ήταν η τιμή κλεισίματος στο τέλος της χρήσης 2016, πλέον βρίσκεται πάνω από τα 0,12 ευρώ.
Αυτό σημαίνει πως τα 1,9 εκατ. ευρώ θα έχουν γίνει περίπου 8 εκατ. ευρώ τώρα και περίπου τόσα ήταν και στη λήξη του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης.
Αυτό το όφελος θα περάσει στην καθαρή θέση, εφόσον δεν έχει αλλάξει κάτι στην στρατηγική της εταιρείας αναφορικά με τη συγκεκριμένη συμμετοχή.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 2016 οι πωλήσεις ενισχύθηκαν στα 328,8 εκατ. ευρώ από 324,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη υποχώρησαν στα 24 εκατ. ευρώ από 43,6 εκατ. ευρώ λόγω της ζημιάς από την Τράπεζα Αττικής.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν στα 48,5 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν στα 280,5 εκατ. ευρώ.
Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων ανερχόταν στο τέλος της χρήσης στα 904,7 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις στα 648 εκατ. ευρώ και πρέπει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει έκθεση σε τραπεζικό δανεισμό.
Η μετοχή διαπραγματεύεται σημαντικά χαμηλότερα από την καθαρή της θέση, ενώ διαθέτει σε ρευστότητα το 41% της αποτίμησης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης