Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πέντε περιπτώσεις εισηγμένων που η πολύμηνη συσσώρευση με χαμηλό όγκο κατέληξε σε μεγάλη άνοδο

Πέντε περιπτώσεις εισηγμένων που η πολύμηνη συσσώρευση με χαμηλό όγκο κατέληξε σε μεγάλη άνοδο
Το έξυπνο χρήμα και κυρίως οι insiders μαζεύουν στα χαμηλά όταν η μετοχή έχει απαξιωθεί και δυσκολεύεται να κάνει πράξεις
Η φράση «που πας να μπλέξεις, δεν βλέπεις ότι δεν κάνει πράξη» είναι εξαιρετικά συχνή στα χρηματιστηριακά γραφεία και έως ένα βαθμό για κάποιον που θέλει σήμερα να αγοράσει και αύριο αν χρειαστεί να πουλήσει, σωστή για κάποιες μετοχές.
Όμως είναι αλήθεια πως οι insiders, το έξυπνο χρήμα και αυτοί που από τους ανοδικούς κύκλους του χρηματιστηρίου βγάζουν μια περιουσία, η καλύτερη στιγμή για τοποθετήσεις είναι όταν η μετοχή συσσωρεύει για μήνες και κάνει ελάχιστο όγκο.
Τότε μαζεύουν κομμάτι-κομμάτι τις μετοχές των απογοητευμένων και εκείνων που δήθεν δεν μπορούν να πουλήσουν.
Έχουν υπομονή και πίστη ότι αυτό που αγοράζουν αξίζει πολλά περισσότερα και αγοράζουν μεθοδικά όταν η μετοχή μετά βίας κάνει λίγες χιλιάδες κομμάτια ημερήσιο όγκο.
Όμως κατά βάση η συσσώρευση με χαμηλό όγκο δίνει μεγάλες κινήσεις, σύμφωνα με όσους παρακολουθούν τεχνικά τα γραφήματα των μετοχών.
Παρακάτω ακολουθούν πέντε παραδείγματα μετοχών που αποδεικνύουν πως όσοι έχουν υπομονή και αγοράζουν όταν κανείς δεν παρακολουθεί τη συγκεκριμένη μετοχή, βγάζουν λεφτά.

ΚΡΙ –ΚΡΙ
Το εβδομαδιαίο γράφημα δείχνει δύο περιόδους μεγάλης συσσώρευσης με ελάχιστους όγκους.
Από το 2011 μέχρι το 2012 όπου η απόδοση ήταν από τα 0,60 ευρώ να πάει ο τίτλος στα 1,90 ευρώ και μετά η μεγάλη συσσώρευση 2014-2016 που προς το τέλος είχε τεράστια υποχώρηση ο όγκος των συναλλαγών, αλλά η άνοδος ήταν από τα 1,60 ευρώ στα 3 ευρώ που αποτελούν νέα ιστορικά υψηλά.



ΕΛΑΣΤΡΟΝ
Η καθίζηση του τζίρου για περισσότερο από ένα χρόνο 2015-2016 έδωσε μεγάλη κίνηση η οποία ξεκίνησε από τα χαμηλά των 0,35 ευρώ και έχει φτάσει αισίως στα 1,55 ευρώ.



PROFILE
Η συσσώρευση ξεκίνησε από το 2016 και είχε διάρκεια μέχρι το τέλος του 2016.
Η μετοχή όμως από τα 0,45 ευρώ έχει ξεπεράσει πλέον τα 0,80 ευρώ.



ΕΛΤΟΝ
Χαμηλοί όγκο και συσσώρευση περίπου δύο χρόνια για τη μετοχή αλλά και κίνηση από την αρχή του 2017 από τα 0,90 ευρώ στα 1,40 ευρώ.



ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ
Από τις αρχές του 2015 και μέχρι τις αρχές του 2017 συσσώρευε η Κλουκίνας-Λάππας και υπήρχαν συνεδριάσεις που δεν μπορούσε να κάνει ούτε μία πράξη.
Όμως η συσσώρευση από τα 0,27 ευρώ έδωσε κίνηση έως τα 0,80 ευρώ.


Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης