Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Διορθώνει το Χ.Α. από τα υψηλά 28 μηνών - Σε ποιες μετοχές οι insiders έχουν βγει πωλητές

Διορθώνει το Χ.Α. από τα υψηλά 28 μηνών - Σε ποιες μετοχές οι insiders έχουν βγει πωλητές
Τεχνικά η αγορά δεν κατάφερε να περάσει πάνω από τις 855 μονάδες και γυρίζει με στόχο ίσως και τις 800 μονάδες
Η διόρθωση που επιθυμούσαν οι τεχνικοί αναλυτές, αλλά δεν ερχόταν μέχρι πρόσφατα, βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή και την πορεία της έκδοσης του ελληνικού ομολόγου.
Τώρα η αγορά αναζητά νέους καταλύτες για τη συνέχεια, με τους αναλυτές να είναι θετικοί για τη μακροπρόθεσμη πορεία του ΧΑ, αλλά να έχουν επιφυλάξεις για τη βραχυπρόθεσμη λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων.
Μέσα στον Ιούλιο οι λεγόμενοι insiders πάντως, έχουν βγει πωλητές σε πολλές εισηγμένες και κυρίως σε εκείνες όπου έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες μεγάλα κέρδη.
Πιο αναλυτικά στην Lamda Development, περίπου 8 χιλ. μετοχές συνολικής αξίας κάτι παραπάνω από 50 χιλ. ευρώ έχει πουλήσει ο Νικόλαος Κωνσταντόπουλος, ενώ εταιρεία που συνδέεται με τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο, πούλησε 9 χιλ. μετοχές.     
Στην Space ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος, Δροσινός Παρασκευάς, πούλησε σε μία συνεδρίαση 928 χιλ. τεμάχια προς 1,1 εκατ. ευρώ και αποχώρησε από την εταιρεία.
Μετά την πώληση η μετοχή κατέγραψε θεαματική άνοδο.
Στην Ελλάκτωρ εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. πούλησε 30 χιλ. τεμάχια προς 54 χιλ. ευρώ.
Στην Μύλοι Λούλη 5 χιλ. τεμάχια προς 12 χιλ. ευρώ πούλησε ο Νικόλαος Φωτόπουλος.
Μικρή πώληση μόλις 1.000 μετοχών καταγράφθηκε στην Μυτιληναίος, ενώ στον ΟΤΕ ο προϊστάμενος εξυπηρέτησης μετόχων πούλησε 6,5 χιλ. μετοχές προς 70 χιλ. ευρώ περίπου.
Στην Τιτάν έχουν πουληθεί τον Ιούλιο περίπου  69 χιλ. μετοχές με συνολική αξία άνω του 1 εκατ. ευρώ.      
Στον αντίποδα τώρα, αγορές λίγες έχουν βγει στην MLS, το ΙΑΣΩ, την ΚΡΕΚΑ και την Μαθιός.
Περισσότερες είναι οι αγορές στο Ιατρικό Αθηνών, όπου ο Γεώργος Αποστολόπουλος είναι σταθερά αγοραστής με περισσότερα από 90 χιλ. τεμάχια μέσα στον μήνα.
Στις αγορές του βασικού μετόχου αποδίδεται και η μεγάλη κίνηση της μετοχής.
Στις Μινωικές ο βασικός μέτοχος αγοράζει επίσης σταθερά περιορίζοντας περαιτέρω την ελεύθερη διασπορά, ενώ στην Γαλαξίδι λόγω της δημόσιας πρότασης αγοράζονται καθημερινά μετοχές και σε λίγο χρονικό διάστημα η μετοχή θα αποχωρήσει από το ταμπλό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης