Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Διόρθωση λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών στο ΧΑ - Που βρίσκονται διαγραμματικά οι μετοχές

tags :
Διόρθωση λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών στο ΧΑ - Που βρίσκονται διαγραμματικά οι μετοχές
Η διάσπαση κρίσιμων κινητών μέσων θα μπορούσε να φέρει επιτάχυνση της υποχώρησης των τιμών των μετοχών
Η διόρθωση των ξένων αγορών λόγω των αυξημένων γεωπολιτικών ανησυχιών ακούμπησε και το ΧΑ, αλλά η πτώση μετριάστηκε λόγω της σημαντικής ανόδου της Coca Cola, η οποία έχει αυξημένη βαρύτητα στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες του ΧΑ.
Πάντως αρκετές μετοχές έχουν υποχωρήσει από τα πρόσφατα υψηλά τους και προσεγγίζουν σημαντικούς κινητούς μέσους.
Η πτώση ξεκίνησε πριν την αύξηση των ανησυχιών και αποδίδεται στο μεγάλο ράλι που έχουν καταγράψει οι μετοχές και στην εκπλήρωση τεχνικών στόχων.
Αναλυτές σημειώνουν πως η πρόσφατη συσσώρευση πέριξ των 830 μονάδων έδωσε αφορμές και για αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.
Πιο αναλυτικά διαγραμματική εικόνα μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφεται ως εξής:
Η Jumbo έχει διορθώσει από τα 16,50 ευρώ και κινείται έως και κάτω από τα 14 ευρώ με αποτέλεσμα να έχει κόψει καθοδικά όλους τους κινητούς μέσους (30, 100, 200 ημερών).
Η ΕΧΑΕ έχει πραγματοποιήσει μεγάλη διόρθωση από τα υψηλά των 6 ευρώ και βρίσκεται κοντά στα 5,15 ευρώ σημείο από το οποίο περνάει ο κινητός μέσος των 100 ημερών, ενώ απέχει αρκετά από τον αντίστοιχο των 200 ημερών.
Η Folli Follie έχει μία καλή απόσταση από τον απλό διακοσάρη αλλά ακουμπά τον απλό κινητό των 100 ημερών που βρίσκεται στα 20,35 ευρώ.
Μικρής έκτασης διόρθωση έχει κάνει ο ΟΤΕ που απέχει σημαντικά από τον κινητό των 100 και των 200 ημερών.
Στα υψηλά της κρατιέται και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ και έχει απόσταση περίπου 0,60 ευρώ από τον κινητό των 100 ημερών ενώ αρκετά μεγαλύτερη είναι η απόσταση από τον κινητών των 200 ημερών.
Η Motor Oil κρατιέται στα υψηλά των τελευταίων πολλών ετών χωρίς ιδιαίτερες διαθέσεις για καλή διόρθωση και απέχει σημαντικά και από τον 100άρη και ακόμη περισσότερο από τον 200άρη.
Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται κάτω από τα 10 ευρώ έχοντας πραγματοποιήσει μία μικρή διόρθωση και περίπου στα 9,50 ευρώ περιμένει ο κινητός των 100 ημερών.
Το ράλι της μετοχής της Lamda Dev. από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου έχει φέρει τη μετοχή να έχει σημαντική απόσταση από τον κινητό των 100 αλλά και των 200 ημερών. Ο τίτλος έχει κάνει μία μικρή διόρθωση από τα υψηλά των 7.10 ευρώ αλλά ο 100άρης είναι στα 5,56 ευρώ.
Η ΔΕΗ λόγω της αποκοπής του ΑΔΜΗΕ δεν έχει καταφέρει να φτιάξει το γράφημά της και έχει κόψει βίαια όλους τους κινητούς.
Τα νέα ιστορικά υψηλά της Coca Cola και η μεγάλη άνοδος λόγω της κερδοφορίας εξαμήνου την απομάκρυναν σημαντικά από τους κινητούς μέσους.
Η Ελλάκτωρ διορθώνει από τα υψηλά των 1,85 ευρώ με τον 100άρη να είναι στα 1,48 ευρώ.
Μικρή διόρθωση από τα 8,65 ευρώ καταγράφεται στην Aegean Airlines με τον κινητό των 100 ημερών να είναι στα 7,99 ευρώ και τη μετοχή να βρίσκεται σχετικά κοντά σε αυτόν.
Η Τιτάν που έχει κάνει καλή διόρθωση από τα 26,20 ευρώ έχει κόψει καθοδικά τον κινητό των 100 ημερών και ο αντίστοιχος των 200 είναι στα 22,55 ευρώ.
Τα ΕΛΠΕ διόρθωσε και λόγω του προγράμματος stock option, όπου αρκετά στελέχη πούλησαν τις μετοχές την ημέρα που αυτές πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους.
Από τα 8,30 ευρώ έχουν βρεθεί στα 7,40 ευρώ με τον κινητό των 100 ημερών να είναι στα 6,70 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης