Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η αναφορά της Fitch για τα καλυμμένα ομόλογα της Alpha Bank, ασκούν πιέσεις στη μετοχή

tags :
Η αναφορά της Fitch για τα καλυμμένα ομόλογα της Alpha Bank, ασκούν πιέσεις στη μετοχή
Η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί κατά 2,27% στα 2,15 ευρώ
Με απώλειες που φτάνουν το 2,2% κινείται αυτήν την ώρα η μετοχή της Alpha Bank, η οποία αν και τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης διατηρούσε υπό έλεγχο τις πιέσεις της, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Fitch για τα καλυμμένα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών βρέθηκε στο επίκεντρο των πωλητών.
Ειδικότερα, αν καιη Fitch αναβάθμισε την αξιολόγηση των καλυμμένων ομολογιών της Alpha Bank σε Β, εντούτοις άφησε το outlook σταθερό (σε αντίθεση με το θετικό outlook των Πειραιώς και Εθνικής), και ευτό διότι, σύμφωνα με τον οίκο, η σταθερή προοπτική των καλυμμένων ομολογιών της Alpha Bank αντανακλά το γεγονός ότι η κατά 5,26% επιπλέον κάλυψη που διαθέτει η τράπεζα δεν θεωρείται επαρκής για να αναπληρώσει πλήρως τις πιστωτικές απώλειες που θα συνόδευαν μια υποβάθμιση.
Σε αντίθεση, οι θετικές προοπτικές των καλυμμένων ομολογιών της Εθνικής και της Πειραιώς, αντανακλούν την προστασία που προσφέρει η κατά 25% τουλάχιστον επιπλέον κάλυψη για δάνεια, ποσοστό που κατά την Fitch είναι επαρκές ώστε οι δυο τράπεζες να «αντέξουν» πιέσεις.
Αυτήν την ώρα, η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί κατά 2,27% στα 2,15 ευρώ, έχοντας διακινήσει 3 εκατ. τεμάχια, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 6,5 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης