Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ούτε γι΄αυτήν θα κλάψουμε, ούτε γι΄ αυτήν θα δράσουμε – Συνεχίζεται η αποψίλωση του ΧΑ

Ούτε γι΄αυτήν θα κλάψουμε, ούτε γι΄ αυτήν θα δράσουμε – Συνεχίζεται η αποψίλωση του ΧΑ
Φεύγει η Envitec που διαθέτει εξαιρετικό ισολογισμό – Αποτίμηση κάτω από την καθαρή θέση και ταμείο υψηλότερο των τραπεζικών υποχρεώσεων
Δεν… κλάψαμε, δεν διαμαρτυρηθήκαμε, δεν δράσαμε, δεν δράσατε, δεν ευαισθητοποιήθηκαν αυτοί που έπρεπε και το αποτέλεσμα είναι το ταμπλό να αποψιλώνεται καθημερινά από το μεγάλο κύμα φυγής που δεν φαίνεται να έχει τέλος.
Άλλωστε, γιατί να μείνουν;
Μήπως, τους προσέφερε κάτι;
Μήπως, τους έμαθε κάτι;
Μήπως τους άνοιξε κανένα νέο ορίζοντα ή τους έφερε επενδυτές ο καλός ισολογισμός;
Φεύγει λοιπόν και η Envitec.
Και σιγά τον όγκο συναλλαγών που έκανε, θα μας πει κάποιος… καλοπροαίρετος.
Η ουσία είναι πως όσο αποχωρούν εταιρείες όπως η Kleemann, ο Αστέρας, η Κυριακίδης, η Γαλαξίδι και άλλες η σχέση υγιών εταιρειών έναντι των προβληματικών αρχίζει να γέρνει υπέρ των προβληματικών.
Όμως στην Ελλάδα κανείς δεν παίρνει προληπτικά μέτρα, έτσι και στην περίπτωση του χρηματιστηρίου, δεν έχουμε δει έστω κάποια εκδήλωση ή κάποιες πρωτοβουλίες για να μας δείξουν έστω ότι προβληματίζονται.
Η Envitec λοιπόν πήρε απόφαση, η γενική συνέλευση, να διαγράψει τις μετοχές από το ταμπλό της Εναλλακτικής Αγοράς, μίας αγοράς που δεν είχε και την επιτυχία που περίμεναν οι αρμόδιοι όταν την δημιουργούσαν.
Αλλά που να περίμεναν και αυτοί, την απαξίωση που θα βίωνε το ελληνικό χρηματιστήριο.
Που να περίμεναν και αυτοί πως μία εταιρεία θα ελέγχει τους βασικούς δείκτες κατά 25% και θα δημοσιεύει μόνο στα αγγλικά τα αποτελέσματά της.
Η Envitec με καθαρή θέση 25,3 εκατ. ευρώ, συνολικές υποχρεώσεις 15,6 εκατ. ευρώ με τις τραπεζικές να είναι ελάχιστες και να καλύπτονται από τα ταμειακά διαθέσιμα ύψους 8 εκατ. ευρώ, πωλήσεις 9,3 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,44 εκατ. ευρώ φεύγει από το ΧΑ.
Σημειώνεται πως η καθαρή θέση και τα ταμειακά διαθέσιμα είναι μειωμένα στη χρήση 2016, λόγω μείωσης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5,3 εκατ. ευρώ και επιστροφή στους μετόχους.
Σημειώνεται πως η μετοχή έχει να κάνει πράξεις αρκετές μέρες ενώ και ο συνολικός όγκος από την αρχή του έτους είναι χαμηλός.
Βέβαια, έχει και ελάχιστη διασπορά, ενώ η αποτίμηση είναι στα 13,3 εκατ. ευρώ, ήτοι κάτω από την καθαρή θέση και μάλιστα σημαντικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης